Курси англійської в Одесі для дорослих, дітей, бізнесу

Одеса – найбільше курортне місто в Україні, яке асоціюється з відпочинком, пляжем і морем. Але не варто забувати, що це також величезне промислове місто зі своїми підприємствами, портами, фірмами. Чи потрібна англійська мова жителям Одеси? Однозначно, так! Великі фірми співпрацюють з іноземними інвесторами, у гарячий сезон в місті багато туристів, в центрі Одеси розташовані готелі і ресторани, де можуть проходити міжнародні зустрічі. Можна знайти близько 60 шкіл і курсів англійської мови в Одесі. Які курси обрати, щоб отримати максимальний результат? Які питання варто поставити при записі, щоб дізнатись більше потрібної інформації? Рейтинги найкращих дитячих курсів англійської в Одесі, топ-5 курсів для дорослих і для тих, хто бажає опанувати бізнес-англійську. Усе це спробуємо розібрати в цій статті.

Зміст 

1. Які питання варто поставити при записі на курси англійської в Одесі 

2. Топ-5 курсів англійської в Одесі для дорослих 

3. Найкращі курси англійської для дітей в Одесі 

4. Де краще вивчати бізнес-англійську в Одесі 

5. Курси англійської мови в центрі Одеси 

Які питання варто поставити при записі на курси англійської в Одесі 

Щоб при пошуку школи максимально швидко і точно з'ясувати все, що вас цікавить, можна скористатися питаннями нижче.

1. Яка у вас методика?

Зараз більшість шкіл і курсів іноземних мов Одеси працює за комунікативною методикою. Вона включає максимальну кількість англійської на занятті. Переклади слів або речень практично виключені. Мета методики – повністю занурити студентів в англомовне середовище, максимально використати англійську в мові, подолати мовний бар'єр. Звичайно, у кожного студента можуть бути свої цілі у вивченні мови. Але більшість студентів йдуть на курси англійської в Одесі саме для того, щоб розговоритися. Існують і інші авторські методики (метод Шехтера, Пімслера, Драгункіна, Петрова, Франка і так далі). Можливо, якась з них підійде конкретно вам, але ви не зможете це визначити, поки не спробуєте. 

2. Чи є пробне заняття перед оплатою?

При виборі курсів англійської в Одесі для дітей або дорослих, звичайно ж, ніхто не хоче купувати кота в мішку. Навіть у найпопулярнішій школі вам може щось не сподобатися або не підійти. Тому потрібен один урок, щоб оцінити методику, викладача, навчальні матеріали, темп заняття. Але не варто зловживати відвідуванням пробного заняття, щоб вибрати найкращу школу. Якщо хочете порівняти, підберіть 2-3 школи, не більше. Якщо кількість курсів буде більше, ви можете пропустити половину семестру в пошуках ідеальної школи.

3. Скільки годин у курсі та яка ціна однієї години заняття?

Щоб пройти один рівень, треба як мінімум 70 годин в семестрі. Семестр може бути стандартний або інтенсивний, але як би часто або рідко ви не ходили на уроки, в сумі аудиторно ви маєте бути на занятті плюс-мінус 70 годин, додамо приблизно стільки ж часу на виконання домашніх завдань, і вийде 140-150 годин на проходження рівня. Найчастіше школи вказують ціну за семестр. Але в кожній школі тривалість семестрів і кількість занять на тиждень різна. Щоб зрозуміти, дорого або дешево вам обійдеться курс, треба уточнювати ціну саме за годину заняття. Також є школи, які розбивають рівні на підрівні. Це питання теж слід уточнити. В одній школі ви можете пройти один рівень за один семестр і заплатити певну суму, а в іншій – ви заплатите вдвічі більше, оскільки на проходження рівня може піти два семестри.

4. Які додаткові можливості надає школа?

Зараз дуже велика конкуренція у сфері навчання іноземних мов. Будь-які курси намагаються якось виділитися серед конкурентів. Намагайтеся знайти курси, де ви отримаєте максимум за свої гроші. Дізнайтеся, чи є додаткові уроки, клуби, заняття по скайпу, вечірки, заходи, зустрічі з носіями мови. Можливостей вивчити мову у вас буде набагато більше, якщо ви матимете змогу брати участь у додаткових заняттях. Плюс ця різноманітність в навчанні: один раз можна сходити на розмовний клуб, потім на перегляд фільму англійською, записатися на індивідуальне заняття по скайпу. І в доповненні до всього ви практикуватимете різні навички.

5. Які матеріали використовують на занятті?

До найпопулярніших підручників на курсах англійської мови в Одесі у наш час можна віднести English File Third Edition, New Total English, Speakout, Upstream, Success. Усі просунуті школи вже давно працюють з підручниками від таких видань, як Pearson, Longman, Oxford University Press, National Geographic, Macmillan. Є також авторські розробки і підручники. Вони теж можуть бути якісними, але це визначити можна під час заняття. Якщо школа не використовує нові ресурси і матеріали, а за основу бере книги, видані десять років тому, варто замислитися про ефективність такого підходу.

6. Чи можна перервати навчання?

Ніхто з нас не застрахований від зміни обставин в житті. Ви можете почати відвідувати курси іноземних мов в Одесі, а потім несподівано переїхати до іншого міста. Погодьтеся, буде прикро, якщо доведеться зупинити навчання. Деякі школи мають філії в різних містах, деякі пропонують повернення засобів, заморожування або плату за одне заняття, яке ви фактично відвідали. Якщо фінансове питання для вас актуальне, не соромтеся уточнити це у адміністрації. 

7. Хто ваші викладачі?

Питання дуже велике, і на нього відповісти важко. Якщо ви запишитесь на курси англійської в Одесі, де працюють хоч би десять викладачів, у кожного буде свій досвід, сертифікати, практика. До якого учителя потрапите саме ви, можна буде дізнатися після тестування і запису. Ви дізнаєтесь свій рівень і визначитеся з графіком. Коли вас запишуть в групу, тоді вже можна говорити про конкретно вашого викладача. Якщо повернутися до питання, хто викладачі, все-таки мають бути певні критерії з їх відбору: рівень знань не нижче Advanced, досвід роботи, як мінімум, пів року, наявність міжнародних сертифікатів і досвід роботи за кордоном дуже вітається, але далеко не кожен викладач може собі це дозволити. Найпопулярніший сертифікат – CELTA (англ. Certificate in teaching English to speakers of other languages). Цей сертифікат видають після проходження спеціальних курсів і складання іспиту. CELTA вважається початковою кваліфікацією у сфері викладання англійської мови як іноземної і англійської, як другої мови. Сертифікат CELTA видається підрозділом Кембриджського університету. Викладачі з цим сертифікатом більше затребувані. Але не треба недооцінювати викладачів і без сертифікатів. Адже у справі викладання важливу роль грає талант, який не з'явиться на курсах. Тому багато шкіл пропонують пробне заняття, щоб оцінити свого викладача.

Ви можете додати до цього списку ще питання, які цікавлять вас, наприклад, про наявність носіїв мови, про кількість філій школи, навіть про наявність кондиціонера в аудиторії, чому ні? Але є стереотипні питання при записі на курси англійської, як в Одесі, так і у будь-якому іншому місті, які вам нічим не допоможуть. Ось найпопулярніші з них.

1. Чи дає школа гарантії результату?

Яку відповідь ви хочете почути? «Ні, ми не даємо гарантій». Навряд чи якийсь адміністратор так відповість. Школа може дати гарантії того, що вона виконуватиме усі зобов'язання зі свого боку (проведення заняття, підготовка викладачів, навчальні матеріали). Але якщо ви зі свого боку не будете відвідувати заняття, не слухатимете викладача, не будете робити завдання, який результат ви зможете отримати? Вивчення англійської – це тандем роботи учня і викладача.

2. Чи дає школа сертифікат?

Більшість курсів англійської мови в Одесі можуть дати свій власний сертифікат. Але навряд чи він матиме велику цінність при влаштуванні на роботу або вступу до ВНЗ. Інша справа міжнародні сертифікати, наприклад, IELTS або TOEFL. Але для їх отримання треба мати рівень Upper-Intermediate, і йти на курс підготовки до самого іспиту. І скласти його буде не так вже просто. У списку курсів іноземних мов Одеси є школи, які пропонують підготовку до міжнародних іспитів. 

3. Чи веде заняття носій мови?

Один з найбільших стереотипів. Носій мови – людина, для якої англійська мова рідна, тому він говорить без акценту, і є сенс ходити на розмовні клуби до нього, слухати і спілкуватися. Але якщо говорити про граматичні структури, часи і правила, то тільки кваліфікований педагог зможе правильно донести вам інформацію. Якщо ви ходитимете до педагога з Великобританії, приготуйтеся витратити немалу суму на заняття. Але далеко не всі готові платити чи малу ціну за англійську. Тому викладачі на курсах англійської в Одесі – українці, які прекрасно зможуть пояснити вам усі тонкощі вивчення англійської. 

Топ-5 курсів англійської в Одесі для дорослих 

Рейтинги шкіл і курсів англійської мови в місті Одеса допоможуть вам визначитися з вибором. Адже рейтинги складаються за кількістю запитів в інтернеті (це означає, що школа популярна), а також за відгуками учнів. Нижче рейтинг п'яти найкращих в Одесі курсів англійської мови за даними нашого сайту.

Курси англійської в Одесі

1. Green Forest 

Мережа шкіл англійської мови налічує 14 філій в 5 містах України. Для студентів є великий вибір груп за часом: ранішні, денні, вечірні, групи вихідного дня. Є дві програми на вибір: 

  • Стандарт 4,5 г./тиж. = 4 міс. 
  • Інтенсив 8 г./тиж. = рівень = 9 тиж. 

Є різні додаткові можливості: безкоштовні клуби і спецкурси щотижня, заняття по Skype, вебінари. На сайті можна знайти повчальні відео, онлайн-бібліотеку і відеотеку, подкасти. 

Семестр: 4 місяці. 

Графік: 3 зан./тиж. по 1,5 години. 

Група: 7-15 осіб. 

Ціна: 4500 грн/семестр. 

Адреса курсів іноземної мови в Одесі: вулиця Тираспольська, 4, 3 поверх.

2. Speak Up 

Міжнародна мережа шкіл включає 15 філій в 5 областях України. Школа пропонує унікальну методику навчання Blended Learning в невеликих групах до 10 чоловік. Студенти можуть підібрати зручний для себе графік. Навчання проходить як з українськими викладачами, так і з носіями мови. Окрім заняття з учителями, є цікаве мультимедійне індивідуальне заняття. Школа пропонує підготовку до іспитів IELTS, а також безкоштовні розмовні клуби для студентів. 

Семестр: 3 місяці. 

Графік: 2 зан./тиж. по 1 годині. 

Група: 1-10 осіб. 

Ціна: 4700 грн/семестр.

Адреса курсів іноземної мови в Одесі: вулиця Катерининська, 27/1, 2 поверх.

3. American English Center 

Школа існує з 1995 року. В інтернеті можна знайти велику кількість відгуків, що говорить про популярність цих курсів. American English Center пропонує:

  • Англійська для дорослих від 14 років 
  • Бізнес-англійська 
  • Сучасні методики 
  • Інтерактивні різноманітні матеріали 
  • Розмовні клуби 
  • Навчання онлайн 
  • Відеокласи 
  • Допомога репетитора 
  • Індивідуальне навчання 
  • Викладачі із США і Канади 

Семестр: 2 місяці. 

Графік: 3 зан./тиж. по 2 години. 

Група: 7-12 людей. 

Ціна: 3500 грн/семестр. 

Адреса курсів іноземної мови в Одесі: вулиця Софіївська, 26, школа № 37, 2 поверх.

4. Study Academy 

Школа представляє єдину в Україні програму Академічної англійської для дорослих, студентів і школярів, які хочуть вчитися за кордоном. Study Academy належить компанії STUDY.UA – лідеру освітнього ринку в Україні і за кордоном. Персональний академічний координатор дає можливість батькам відстежувати результати навчання дитини. Школа пропонує:

  • Стандартну англійську для дорослих 
  • Бізнес-англійську 
  • Англійську для дітей і підлітків 
  • Підготовку до іспитів 
  • Розмовні клуби 

Семестр: 3 місяці. 

Графік: 3 зан./тиж. по 1 годині, 20 хвилин. 

Група: 6-8 осіб. 

Ціна: 7920 грн/семестр. 

Адреса курсів англійського в Одесі: вулиця Базарна, 5/3.

5. Профі Центр 

Акредитована школа Callan Method в Україні. Метод, який не передбачає виконання обов'язкових домашніх завдань. Школа налічує 11 філій в 9 областях України і пропонує англійську для дорослих і дітей. Навчання проходить в міні-групах до 10 людей за зручним графіком. Для зручності студентів офіси знаходяться в центрі міста Одеса. 

Семестр: 1 місяць. 

Графік: 2 зан./тиж. по 1 годині, 50 хвилин. 

Група: 6-10 людей. 

Ціна: 1120 грн/семестр.

Адреса курсів англійської в Одесі: вулиця Грецька, 44, 4 поверх, офіс 410 (кут Грецької площі).

Найкращі курси англійської для дітей в Одесі 

Вибір курсів англійської для дітей в Одесі такий же великий, як і для дорослих. Чому так важливо прищеплювати любов до мов з самого дитинства? Тому що у дітей краще засвоюється і відтворюється інформація. Можна навіть помітити за своїми відчуттями: те, що легко давалося і вивчалося в школі, не завжди так просто в дорослому житті. Давайте розглянемо найкращі курси англійської для дітей в Одесі за рейтингом сайту englisher.com.ua. 

1. SpeakUp 

Переваги школи : 

  • індивідуальний підхід до кожної дитини; 
  • програма навчання відповідає розробленою Радою Європи системі рівнів володіння іноземною мовою (CEFR); 
  • навчання можна почати у будь-який час; 
  • філії школи завжди поряд з метро або в центрі міста; 
  • усі центри обладнані сучасною технікою; 
  • заняття проводяться за найкращими сучасними підручниками; 
  • навчання проходить індивідуально або в міні-групі; 
  • матеріали для навчання підготовлені в найкращих традиціях оксфордської освіти; 
  • кваліфіковані і сертифіковані викладачі;
  • цікаві і веселі уроки в захопливій ігровій формі.

2. American English Center 

Школа пропонує : 

  • заняття з викладачами з Америки;
  • безкоштовне тестування; 
  • комплект усіх необхідних матеріалів одразу перед початком семестру; 
  • безкоштовні клуби з носіями; 
  • філії American English Center розташовані так, щоб до них було зручно добиратися як на громадському транспорті, так і на автомобілі; 
  • діє система знижок. 

3. Study Academy 

Перша і єдина в Україні Академія англійської мови для дітей, школярів, студентів і дорослих. Програми школи поєднують вивчення англійської мови і академічну підготовку. Навчання проходить за сучасними методиками університетів Великобританії. У Study Academy студент отримує відмінну англійську, академічні знання, підготовку до вступу і навіть кар'єрні навички.

4. Профі Центр 

Молоді і привітні викладачі говорять виключно англійською мовою вже з першого заняття навіть на початковому рівні. На занятті використовуються різні види активності традиційні для методу Каллана. Логіка методу Каллана подібна до того, як ми в дитинстві вивчали рідну мову: спочатку ми сприймали на слух, потім повторювали окремі слова, тоді вчилися читати і писати. Яскраві, кольорові підручники з Лондона, з багатьма ілюстраціями, дитячими персонажами, спеціальними вправами.

5. Speak Well 

Мережа сучасних курсів англійської мови для дітей в Одесі і Києві. Школа пропонує:

  • сертифіковані досвідчені викладачі; 
  • зручні групи до 9 студентів; 
  • можливість помісячної оплати; 
  • безкоштовні додаткові клуби з носіями мови (Speaking Clubs, Cinema Clubs, Grammar Clubs, Game Clubs). 

Обравши будь-який варіант зі списку найкращих дитячих курсів англійської в Одесі, ви точно залишитеся задоволені! 

Де краще вивчати бізнес-англійську в Одесі

Курси англійської в Одесі - 2

Якщо ви хочете взяти курс цілеспрямовано для вивчення бізнес-англійської, можна вибрати школу або окремий курс в деяких школах, приміром, для бухгалтерів, менеджерів, економістів або медиків. Якщо розглядати рейтинг найкращих курсів англійської в Одесі, де ви зможете поліпшити знання з бізнес-англійської, то в топ входять вже знайомі нам: 

  • 1 місце – Speak Up 
  • 2 місце – American English Center 
  • 3 місце – Study Academy 
  • 4 місце – Speak Well 
  • 5 місце – Number One

Один з основних напрямів центру вивчення іноземних мов Number One Language Center – інтенсивні курси розмовної англійської з носіями мови. Школа також пропонує такі опції: 

  • унікальна авторська методика навчання; 
  • групове навчання; 
  • ділова англійська; 
  • розмовні клуби; 
  • англійська за індивідуальними програмами: для моряків, англійська для IT- фахівців;
  • підготовка до ЗНО і міжнародних іспитів TOEFL, IELTS; 
  • часті знижки і акції.

Курси англійської мови в центрі Одеси

Найбільш популярні та великі школи розташовані в центрі Одеси. Ось список курсів в центральному районі: 

  • Green Forest
  • GO! English 
  • Number One Language 
  • English Language School 
  • Yogy English 
  • New Life 
  • American English Center 
  • Speak Well 
  • Lardan 
  • SpeakUp
  • Flash 
  • Study.ua 

Великі міста надають нам вибір у всьому. З одного боку це добре, але з іншого – треба більше часу і зусиль, щоб вибрати відповідний варіант. У час інтернету можна з легкістю вивчити всю інформацію про одеські курси англійської мови на сайтах і порівняти графік, ціну, тривалість семестрів, специфіку кожної школи.

Як не дивно, у наш час ще є люди, які думають, що англійська мова ніколи їм в повсякденному житті не знадобиться. У цьому полягає їхня глобальна помилка. Англійська мова сьогодні вважається міжнародною, нею розмовляють більшість найосвіченіших жителів нашої планети. Ось чому знання англійської виявиться зовсім не зайвим. Плюсів у навчання дуже багато, причому для будь-якої людини: ви знайомитеся з новою культурою, розширюєте світогляд, ваш мозок працює, оскільки дізнається і обробляє нову інформацію. До того ж, відвідування одеських курсів англійської для дітей і дорослих – це приємне дозвілля, ви спілкуєтеся з новими і цікавими людьми, дізнаєтеся нову інформацію, деякі одногрупники можуть навіть стати вашими друзями. У такому великому місті як Одеса знання англійської згодиться вам у будь-якому разі!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?