Англійська мова в найбільших містах України

Команда Englisher роками збирає дані про умови вивчення англійської мови в Києві, столиці нашої країни, та в інших містах-мільйонниках, таких як Харків, Дніпро, Одеса, Донецьк та Львів. Експертами нашого інформаційно-освітнього порталу протягом останнього року було проаналізовано різноманіття курсів та шкіл англійської, умови та ціни, тривалість навчання, величину груп, кількість годин англійської на тиждень та інші особливості вивчення іноземної мови в кожному регіоні.

Тож, тепер ми готові поділитися з вами нашими спостереженнями та розповісти вам, чим відрізняється вивчення англійської мови в кожному великому місті України.

Різноманіття вибору курсів та шкіл англійської мови

Звичайно, в Києві зосереджено більшість курсів всієї країни. Наразі налічується 272 діючих школи, де охочі можуть вивчити англійську мову.

Харків – другий регіон за кількістю інституцій для вивчення англійської, де зосереджено 94 школи.

В Одесі заходиться 68 курсів англійської.

Дніпро має 82 школи, де можна вивчити мову.

В Донецьку нам відомо 14 шкіл англійської мови.

А Львів налічує 56 курсів англійської.

Середня ціна за 1 місяць вивчення англійської мови

В Києві середня вартість місячного навчання – 1100 грн. В Харкові – 800 грн в місяць. Англійська в Дніпрі коштує в середньому 890 грн. В Одесі – 950 грн середня вартість за 1 місяць. А у Львові – 720 грн – найменша вартість навчання серед усіх великих міст України.

Тривалість навчання

Середня тривалість навчання від 3 місяців до 1 року за 1 курс у всіх містах. Виключенням є інтенсивні курси, де 1 курс вміщується в 1,5-2 місяці в середньому.

Величина груп

В Києві та Львові групи трішки більші, ніж в інших містах. Це зумовлено великим попитом, тому кількість студентів на заняттях може бути від 8 до 15 чоловік. Хоча можна знайти й міні групи. А от в інших регіонах більшість курсів набирають від 4 до 8 учнів у групу.

Кількість годин на тиждень

Якщо говорити про розмірене/ не інтенсивне навчання, то у всіх містах більшість курсів пропонують вивчення англійської мови по 3 год на тиждень. А деякі школи пропонуть і більше годин за певну вартість на місяць.

Особливості міста

Яскравою особливістю Одеси є можливість вивчення мови для моряків. У Львові великий попит, і попасти в улюблену школу дость важко. А у Дніпрі зараз пропозиція значно перевищує попит. В Харкові найпопулярнішим видом занять з англійської є підготовка до міжнародних іспитів. А в Києві зосереджена найбільша кількість носіїв мови, тому студенти кіївських курсів мають значно більше розмовної практики з іноземцями порівняно з іншими містами.

Мережеві школи

В Україні є невелика кількість мережевих шкіл, які знаходяться одразу в декількох містах і пропонують приблизно однакові умови навчання в тих регіонах, в яких зосереджують свої філії. Серед них такі: American English Center, EnglishDom, Green Country, Green Forest, International House, London School of English Group, Mortimer English Club, Runov School, Space Deer, Speak Up, Yappi Corporate, Англійська Хелен Дорон та інші.

Звичайно, мережеві школи вважаються найнадійнішими та найякіснішими, адже володіють необхідним досвідом та фінансуванням, щоб створити найкращі умови для вивчення мови. Разом з тим існують і зовсім невеликі школи, які надають послуги вивчення іноземної мови “на совість”, як кажуть. Тому саме вам вирішувати, де навчатися. А команда Englisher завжди готова вам допомогти, збираючи для вас найактуальнішу інформацію по усім курсам англійської в Україні, формуючи справедливі рейтинги та показуючи чесні відгуки від студентів.

Бажаємо вам успіхів у вивченні англійської мови у будь-якому куточку нашої прекрасної країни!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?