Англійська для дітей у Харкові

У Харкові є безліч спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов, проте мовні курси для дітей продовжують набирати популярності дедалі більше. З чим це пов'язано?

Чи то школи не в змозі дати дітям необхідні знання через брак часу (урок – всього 45 хвилин!), або недостатню матеріально-технічну базу (більшість шкіл навіть не має CD-програвача), чи батьки шукають чогось більшого для своєї дитини, ніж просто уроки англійської. І знаходять! Мовні курси для дітей у Харкові пропонують безліч додаткових послуг, спрямованих на розвиток та формування дитини як гармонійної особистості. Серед інших характеристик ми виділили основні, які готові представити вашій увазі (у дужках будуть вказані мовні курси Харкова, які забезпечують ту чи іншу характеристику).

Одним з найбільш важливих факторів при вивченні мови як для дорослих, так і для дітей є повне занурення у мовне середовище. Вважається, що так перебудовується спосіб мислення, дитина навчається думати англійською» а не перекладати свої думки з рідної мови. Отже, навчання проходить набагато швидше та ефективніше (Lingvo Studio, Green Country, Langhouse, Kharkov school of English, Exclusive Language School).

Не менш важливим чинником вивчення мови є мотивація. Незважаючи на систему оцінювання в школі, оцінки вже давно перестали бути досить сильним мотиваційним інструментом для багатьох школярів. Діти прагнуть якнайшвидше вирости, і у всьому наслідують дорослих, саме тому в деяких мовних школах впроваджують системи додаткової мотивації. За свої успіхи у навчанні діти отримують не оцінки, а своєрідні «гроші» школи, якими можуть самостійно розпоряджатися, купуючи різну фірмову продукцію. Це викликає певний дух суперництва, що позитивно позначається на прагненні вчитися (Green Country).

Часто дітям особливо молодшого віку важко сформулювати собі, навіщо вони вчать англійську, де можуть застосувати ці знання. Звичайно ж, у юному віці аргумент «мама змушує» є досить вагомим, але повірте, лише дитина самостійно усвідомлює, які переваги дають їй знання іноземної мови, внутрішнє прагнення зросте в рази! З цим завданням допомагають впоратися дитячі курси англійської, які пропонують заняття з носієм мови. Навіть після першого живого спілкування з нейтівом дитина переосмислить значення іноземної мови в її житті, вона побачить, наскільки це «реально» і з задоволенням надалі виступатиме перекладачем для батьків у закордонних поїздках (Lingvo Studio, Green Country).

До речі, про дітей молодшого віку: дошкільнята дуже люблять вчитися в групах однолітків і готові вбирати знання з неймовірною швидкістю, головне – вибрати правильний підхід. Короткі, але інтерактивні заняття – найкращий варіант у цьому випадку. Вірші, пісні, ігри здатні захопити малюка настільки, що з часом він навіть перестане помічати, що все спілкування відбувається англійською. Ось кілька харківських шкіл, які навчають дошкільнят: Англійський дитячий садок «Magic house», Англійський дитячий садок у Харкові «Машенька».

Підлітки також стикаються з англійською мовою досить часто: у школі, спілкуючись у чатах та онлайн-іграх з друзями з інших країн, під час закордонних поїздок. Але, мабуть, найбільше хвилююча подія в житті кожного тінейджера, пов'язана з англійською мовою, – це перший шкільний іспит! Саме тому деякі мовні школи Харкова відкривають спеціальні групи з підготовки старшокласників до іспитів та ЗНО (Euro school, Lingvo Studio, Creative English, Need for Speech, English School of Tomorrow, English Time).

До речі, у зв'язку з блискавичним зростанням популярності різноманітних інтернет-порталів і блогів, мовні школи починають впроваджувати свої освітні проєкти в онлайн-простір, пропонуючи учням користуватися додатковими онлайн-ресурсами: бібліотеками, відеотеками, подкастами (Green Country).

У свою чергу інші школи акцентують свою увагу на розробці авторських програм та методик. Займаються створенням навчальних посібників та шукають нові радикальні підходи в навчанні іноземної мови (Creative English, Хелен Дорон, English Time, ELC).

Батькам напевно знайома ситуація, коли дитина під час навчального року старанно займається, відвідує гуртки та додаткові заняття, але на канікулах інформація ніби вивітрюється з голови. Щоб продуктивно та активно відпочити від школи, але нічого не забути, можна записати дитину на англомовні канікулярні програми. Тут не буде суперінтенсивних занять, і дитина дійсно зможе відпочити, при цьому її час буде розписано по хвилинах усілякими цікавими завданнями та майстер-класами, а рівень англійської якщо не покращиться, то принаймні не впаде вниз, і на початку навчального року не доведеться згадувати все наново (Magic Camp, Green Country).

Напевно, найбільш цікавим форматом навчальних англійських клубів є забезпечення творчого та пізнавального дозвілля для дітей мовою, що вивчається. Дитина приходить не на урок англійської, а в клуб за інтересами чи творчий гурток. Вона робить те, що їй подобається, майструє, малює, проводить наукові експерименти або просто готує піцу, але в той же час перебуває в англомовному середовищі, практикує вже наявні знання, опановує нові лексичні одиниці та граматичні структури, але навіть не усвідомлює цього (Green Country, Exclusive, Lingvo Studio).

Як бачите, багато можливостей, мовні школи в Харкові надають широкий спектр послуг, залишається тільки вибирати, що вам і вашій дитині більше до душі, і вперед – здобувати знання!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?