Англійська на свята: як можна практикувати мову?

Не секрет, що інтернет – бездонний ресурс для тих, хто хоче вивчити чи підтягнути англійську мову не виходячи з дому. Головні питання, які турбують більшість: «З чого почати? Що саме вчити? Чи можна вірити цьому матеріалу?». І часто, не знайшовши відповіді ці запитання, ви опускаєте руки.

І тут на допомогу приходять лідери ринку англійської мови. Рекламуючи свої можливості, свою методику, викладачів та просто себе, вони створюють безліч ресурсів для вільного використання.

Інглішер, у свою чергу, вирішив полегшити вам пошуки та підготував огляд таких ресурсів. Ми розділили їх за «жанрами»: відеоресурси та аудіоресурси.

ВІДЕО

Британська Рада (British Council)

Вже багато років фахівці Британської ради розробляють безліч ресурсів для вивчення англійської мови у всьому світі.

Більшість відеоресурсів були створені за участю BBC для тих, хто вивчає англійську по всьому світу, тому не мають жодної прив'язки до української мови. Саме цей аспект може стати на заваді новачкам працювати з відео самостійно. Ці відео підійдуть тим, хто хотів би покращити мову (британський варіант) або просто дізнатися про щось цікаве про Британію.

Рекомендуємо студентам із середнім або вищим за середній рівень англійської.

  • How to – серія відео по 3-4 хвилини. З назви серії зрозуміло, що серія допоможе вам розібратися, як щось сказати або зробити англійською: попросити когось щось повторити, зробити комплімент тощо. До кожного відео є завдання.

  • Word on the Street – це програма з коротких (3-4 хвилин) відео про життя британської молоді. Відео розділені на теми. До кожного відео є завдання для виконання перед та після перегляду.

  • Що такого чудового у Британії? Britain is Great! – серія відео тривалістю близько 3 хв про те, чим пишатися Британія: про творчість, природу, англійську мову тощо.

Школа має свій канал на YouTube.

Грін Форест (Green Forest)

Пропонує різноманітні відеорозробки для вивчення англійської мови. Майже щотижня школа викладає на свій сайт нові відео для вивчення англійської. Сайт ведеться російською та українською мовами, що полегшує роботу з відео для початківців.

  • ABC English – це відео для вивчення граматики. Два викладачі пояснюють різні теми граматики англійської мови та дають приклади використання граматичних часів та конструкцій.

  • Проєкт iTalk. Короткі відео з викладачами школи з різних тем. Є текст відео та його переклад.

  • Проєкт English with Friends – це спосіб покращити англійську за допомогою улюбленого серіалу «Друзі». Уривки довжиною близько 5 хвилин із підготовленим словничком та завданнями допоможуть поповнити словниковий запас американської розмовної англійської.

Школа також має канал на YouTube, де викладається більшість відео.

Центр Американської Англійської (American English Center)

Пропонує уроки англійської граматики. Викладач пояснює російською граматику англійської з прикладами. Наприкінці кожного відео є невеликий діалог, у якому використовується та чи інша граматична конструкція. Уроки можна знайти на сайті.

Наявність пояснення російською полегшує роботу для новачків.

Інтернешнл Хауз Харків (International House Kharkiv)

Створив на YouTube-канал для навчальних відео різних життєвих ситуацій англійською з українськими субтитрами.

Ви навчитеся робити резервацію в готелі, пояснювати, як пройти кудись, і т.д.

Май Інгліш Скул в Одесі (My English School)

Пропонує відеоуроки англійської граматики з використанням російської мови у поясненнях, а віднедавна – ще й записи розмовних онлайн-клубів.

Відео уроки веде основоположник школи. Відео ви можете переглянути на сайті школи та на каналі засновника школи в YouTube.

АУДІО

Короткі аудіозаписи – подкасти – корисний ресурс у вивченні англійської мови.

Їх плюс у тому, що їх можна прослуховувати де і будь-коли, якщо завантажити на мобільний. Для більшості подкастів доступні тексти.

Британська Рада (British Council)

  • Подкасти для початківців. Улюблені подкасти для початківців з вправами. Прослуховуйте подкасти по кілька разів, стежте за текстом – таким чином ви покращите розуміння мови на слух.

  • Big City Small World – «мильна опера» у подкастах про друзів із різних країн, які спілкуються у кафе. До кожного подкаст є вправи для роботи зі словами.

  • I wanna talk about – подкасти від різних людей про те, що їх цікавить.

Green Forest, а також школи-партнери Yappi, Yappi Corporate, Green Country мають окремий ресурс із подкастами – enpodcast.com. Ресурс постійно поповнюється новими записами. Знаходити потрібні легко за хештегами. Особливістю цього ресурсу є наявність словника з перекладом для зареєстрованих користувачів, а також:

  • граматичні подкасти (#Grammar) – короткі пояснення граматики англійської з актуальними прикладами. Це особливість ресурсу. Граматичні пояснення розподілені за рівнями, а також позначені тегами. Прослухавши такий подкаст кілька разів, ви гарантовано запам'ятаєте ту чи іншу граматичну конструкцію.

  • двомовні подкасти (#English-Russian) – подкасти для початківців, яким ще складно слухати суто англійську мову, та й часом страшно.

  • подкасти з бізнес англійської (#Business English) – подкасти, насичені бізнес лексикою.

  • подкасти для дітей (#Greeny) – серія подкастів для вигаданого героя Гріні. Слухаючи короткі історії з життя Гріні, діти звикають до англійської мови, а також вчать необхідні слова. Якщо батьки не знають англійської, можуть прослухати перекладений варіант кожного з подкастів. До кожного подкасту також є подкаст із «словником»: англійське слово і переклад.

З таким арсеналом забути мову за канікули чи вихідні буде складно. Так що наступного разу, якщо доведеться пропустити заняття в улюбленій школі, вибирайте будь-який пункт з цього списку і приділіть англійській хоча б 5-10 хвилин. Всі матеріали готові до використання та вимагають лише наявності вашого улюбленого дивайсу для доступу до інтернету!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?