Англійська дистанційно – поповнюємо словниковий запас

Сьогодні знання хоча б однієї іноземної мови – це вже питання необхідності. Яким би ваше життя не було далеким від закордонних відряджень та переговорів з іноземними партнерами, варто визнати, що без англійської ви позбавляєте себе багатьох можливостей. Але навіть якщо ви вивчаєте її, чи можете з повною упевненістю сказати, що ефективно використовуєте свої навички? Який би формат навчання англійської – дистанційний або традиційний – ви не обрали, те, як ви будете розпоряджатися отриманими знаннями, залежить тільки від вас.

Зміст

1. Урізноманітнити англійську мову дистанційно – кому це потрібно?

2. Поповнювати словниковий запас англійської дистанційно – чи це ефективно?

На жаль, іноземна мова – це не те, що можна вивчити раз і назавжди, як таблицю множення. Знання потрібно постійно поповнювати і вдосконалювати, інакше вони втратять свою актуальність і не принесуть вам жодних переваг. Незалежно від того, як саме ви вчите мову, треба постійно поповнювати словниковий запас. Адже просто знати іноземну мову недостатньо, потрібно зробити її частиною вашого життя. Використовуйте її завжди, скрізь і в різні способи – читайте, дивіться відео, слухайте музику, подкасти та, головне, спілкуйтеся! Листуйтеся в месенджерах і соціальних мережах, розмовляйте нею на роботі й навіть, як би дивно це не звучало, із собою. Тоді ваші навички залишаться з вами назавжди і в потрібний момент стануть у пригоді.

Урізноманітнити англійську мову дистанційно – кому це потрібно?

Навколо дистанційного вивчення іноземних мов завжди було безліч міфів. Більшість із них вже не актуальні. Але незважаючи на всі тенденції і появу нових методів навчання (як дистанційна форма), один з них досі продовжує жити. Напевно, ви вже здогадалися, про що йдеться. Так, горезвісна думка про те, що іноземну мову можна вивчити тільки в тому випадку, якщо почати з раннього віку. А якщо ще і в мовному середовищі, тоді ви стовідсотково приречені на успіх. Це давно не вважається правдою, але люди так сильно вірять в це, що навіть не намагаються вчити англійську. Хоч дистанційно, хоч ні. І як показує практика, цей забобон є не причиною, а скоріше приводом не вчити іноземну мову. Таким собі залізним аргументом, яким можна виправдатися. І справа не в ліні або в тому, що у вас немає здібностей до вивчення мов. Може, це вас здивує, але дорослі люди показують набагато вищі результати, ніж діти. Адже вони не просто вчать мову, а занурюються в неї, досліджують кожен аспект.

Тоді чому багато дорослих досі списує все на «невідповідний» вік? Просто більшість з них не знає, для чого їм взагалі потрібна англійська мова. Діти точно впевнені, навіщо вчать її – бо батьки і вчителі сказали їм, що це необхідно. Але з людьми старшого віку це не працює. Їм потрібна конкретна мета, а також чітке уявлення про те, як вони будуть використовувати англійську. Тому дистанційні заняття вражають своєю різноманітністю:

  • підготовка до мовних іспитів;
  • бізнес-англійська;
  • курси для працівників медицини, готельно-ресторанної галузі, сфери логістики, промисловості тощо;
  • уроки розмовної англійської;
  • інтенсивні курси для підвищення рівня;
  • заняття з носіями мови;
  • розмовні клуби, дискусійні зустрічі й багато іншого.

Якщо англійську мову можуть вивчити тільки діти, навіщо такий багатий вибір курсів для дорослих? Тому що осягнути його може кожен, незалежно від віку, сфери діяльності та інших факторів, які нібито мають перешкодити вивчити іноземну мову. Тому замість того, щоб шукати відповіді на непотрібні запитання, краще визначитися з тим, як по-справжньому інтегрувати мовні навички у ваше життя. Звичайно, є сфери, в яких добре володіння англійською буде дуже доречним:

  • закордонні відрядження;
  • подорожі;
  • переїзд до іншої країни;
  • при прийомі на роботу або навчання (до іноземної компанії або ВНЗ);
  • для складання міжнародних іспитів.

І, звичайно ж, не можна забувати про деякі більш особисті обставини, які можуть надихнути вивчити іншу мову. Наприклад, прагнення створити сім'ю з іноземцями або розуміти, про що співає ваш улюблений англомовний виконавець. Тому замість того, щоб витрачати час на пошуки причин, чому не варто навіть намагатися вчити іноземну мову, зробіть крок назустріч своїй мрії – відвідайте пробний урок. До того ж це можна зробити дистанційно. І тоді ви зрозумієте, що єдине, що може вам завадити отримати мовні навички – це ваша не впевненість у власних силах.

Англійська дистанційно – поповнюємо словниковий запас

Економія часу, максимальна зосередженість і комфортні умови – ось чому дорослі вчаться англійської дистанційно

Поповнювати словниковий запас англійської дистанційно – чи це ефективно?

Коли мова заходить про те, щоб поповнити і урізноманітнити свій англійський словник, як ви собі уявляєте цей процес? Розмовна практика з носієм англійської? Дистанційно це робити навіть зручніше. Читання книг, перегляд відео, аудіювання, прослуховування музики і подкастів... Хіба для всього цього особиста присутність викладача або інших студентів так уже необхідна? Напевно, ви погодитеся з тим, що поповнення словникового запасу – цілком і повністю залежить від вас. Викладач у цьому випадку виступає лише в якості того, хто може зафіксувати і закріпити ваші успіхи. Тож зробивши вибір на користь навчання англійської дистанційно, ви переконаєтеся, що це не тільки ефективно, але і дуже зручно.

Знову-таки, такий формат позбавить вас від спокуси вигадати ще з десяток виправдань, чому ви так і не вивчили іноземну мову. Дистанційні заняття з англійської – це:

  • економія часу;
  • комфортна обстановка;
  • постійний доступ до навчальних матеріалів;
  • різноманітні ресурси для поліпшення читання та аудіювання, а також для практики розмовних і письмових навичок;
  • фокусування на пріоритетних для вас аспектах мови.

І на завершення, вибір на користь дистанційних курсів англійської – це рух у ногу з часом. При цьому такий формат не позбавлений аспектів традиційних занять:

  • професійні викладачі;
  • спілкування з одногрупниками (якщо це не індивідуальні уроки);
  • чіткий розклад занять;
  • домашні завдання і самостійна робота.

У вивченні іноземної мови не можна бути упередженим. Кожен вибирає те, що йому найбільше подобається. Але можна з упевненістю сказати, що дистанційне навчання англійської підходить абсолютно всім незалежно від віку, інтересів, освіти і діяльності. А якщо ви все ще сумніваєтеся, то вам варто відвідати пробне заняття. Більшість мовних шкіл проводить такі уроки безкоштовно. Викладач визначить рівень ваших навичок і розповість, чому вам слід приділити більше уваги – вимові, читанню, письму, аудіюванню чи розмовній практиці.

Тетяна Огородник


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?