Чи можна вивчити англійську без викладача?

Мабуть, усі чули про вивчення англійської мови за допомогою 25-го кадру. У такий спосіб, боцімто, людина не «напрягає» пам'ять, не «зубрить» днями і ночами. Достатньо просто завантажити програму на свій гаджет... і навіть можна солодко поспати під час такого собі «уроку», де уві снінаш мозок буде навчатися! Можливо це й так, не буду казати, що це нереально, адже ніколи не пробувала.Мій шлях вивчення англійської мови більш тернистий – це і 10 років вивчення мови в школі, і 5 років – в університеті, і практика за кордоном, і викладання, як найдієвіший спосіб вивчення та повторення англійської мови…

Втім, сьогодні існує багато способів вивчення англійської мови. На ринку зараз найпопулярніший термін – це індивідуальний підхід і оригінальні розробки уроків англійської мови, де студент чи учень може самостійно розвивати свої знання і навички. Деякі школи пропонують вивчення мови самостійно за допомогою спеціальних програм.Наприклад, Єшко – школа кореспондентської освіти, де навчання здійснюється за спеціальною комп’ютерною програмою індивідуально. ESLSuccess – онлайн школа, яка пропонує самостійне навчання дистанційно, та ще й за особистим графіком. І це все класно, бо ти сидиш вдома в комфорті і теплі, і спокійно собі займаєшся англійською. Але це ж треба себе організувати. Крім того, такий варіант навчання може підійти тільки для підтримки рівня, а не для вивчення англійської з нуля. Є також змішаний варіант, наприклад школа Speakupпропонує сучасну методику Blendedlearning, що означає змішане навчання: за комп’ютером та з викладачем.

Однак, є й більш стандартні методи вивчення мови - це відвідування курсів іноземної мови та заняття з репетитором. Як ви вже здогадалися, я підтримую саме стандартні варіанти вивчення мови, адже вважаю, що самостійно буває дуже складно зорієнтуватися в потоці безкрайньої лексики, граматичних правил, виключень з правил і т.д. А викладач зможе все пояснити, проконтролювати та оцінити результат.


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?