Чому групові заняття кращі, ніж заняття з репетитором

Який вид вивчення англійської мови подобається Вам більше: робота з репетитором чи відвідування занять в групі? А який з цих двох способів вивчення іноземної мови Ви б порекомендували другу? Відповісти на ці питання однозначно нелегко, тому що відповідь буде дуже індивідуальною і залежатиме від цілей навчання. Але я таки спробую переконати вас, що групові заняття - це круто!

Об’єм матеріалу

За той самий проміжок часу обсяг виконаної роботи набагато більший. Беремо до прикладу Green country school. Система викладання побудована на роботі в парах, мікрогрупах та групах з метою відпрацювання вивченого матеріалу, і не лише одного, а й лексичного, граматичного, фонетичного, а також in reading, speaking і так можна продовжувати. Тобто це один з перших плюсів групових занять: висока результативність у засвоєнні знань і формуванні умінь, відпрацювання досить великої кількості матеріалу ефективними способами на груповому занятті.

Чому групові заняття кращі, ніж заняття з репетитором

Швидкість успіхів

У групі Ви можете не тільки порівнювати свій успіх з успіхом інших і робити на цій основі висновки, а й чути різні варіанти усного мовлення. Працюючи з репетитором, Ви чуєте тільки його мову (не враховуючи аудіо-та відеозаписів). Більше того, методики для роботи з групою більш різноманітні. Тож можна сміло стверджувати, що групові заняття пришвидшать твої успіхи в практиці усного мовлення та його розуміння.

Підвищення самовпевненості

Часто ти хочеш розкрити себе, пізнати та дослідити. Заняття в групах полегшують процеси саморозкриття, самодослідження і самопізнання. Ці процеси можливі тільки в групі, за допомогою інших людей, а особливо коли це ровесники. Відкриття себе іншим і відкриття себе самому дозволяють зрозуміти, змінити себе і підвищити самовпевненість.

Здорова конкуренція

Що таке “здорова конкуренція”? Це спосіб досягти своєї мети. Якщо на індивідуальних заняттях ти ніяк не зможеш поконкурувати з вчителем, тому що ти реально розумієш, що він super teacher і все знає, то на групових заняттях ти маєш майданчик, щоб досягти своєї мети і продемонструвати свої знання, ти маєш стимул вчити іноземну мову та шукати додатковий матеріал, щоб продемонструвати свої здібності.

Чому групові заняття кращі, ніж заняття з репетитором - 2

Нові уміння

В групі не лише учень чи студент, а й доросла людина може навчатися новим умінням, експериментувати з різними стилями стосунків серед рівних партнерів: групове заняття є своєрідним "полігоном", де можна спробувати поводитися інакше, ніж у звичайних умовах, "приміряти" нові моделі поведінки, навчитися по-новому ставитись до себе й до оточуючих - і усе це в атмосфері доброзичливості, прийняття і підтримки.

Співпраця та відчуття комфорту

На групових заняттях формується вміння співпрацювати, якщо Ви вже мама чи тато, то краще віддати дитину на групове заняття, де вона не лише навчиться спілкуватися (та ще й англійською!), а й вмітиме поводитись в учнівському колективі, швидко адаптуватися до середовища й реагувати.

Якщо ж ти учень, то в тебе 100% розвивається навчальна діяльність. В Грін кантрі перед початком семестру тестують студентів з метою однакового рівня знань студентів в аудиторії, що створює тобі нереально комфортні умови, де ти можеш вільно налагодити співпрацю з ровесниками та знайти друзів. Ти не будеш почуватися слабким, не будеш думати, що тут немає зросту. Створюється затишне місце, де тобі легко.

Вартість занять

Ну й остання, не менш важлива відмінність! Заняття з репетитором набагато дорожчі, чим заняття в групах. Якщо брати окремо speaking club в школі Green country, то крім того, що ви говорите з native speaker, ви в додаток ще говорите з ровесниками на актуальні теми, і це все вдвічі або й втричі дешевше, коли ти займаєшся з репетитором, ще й з носієм мови, то у чотири чи п’ять.

Чому групові заняття кращі, ніж заняття з репетитором - 3

Отже, любителі англійської мови, групові заняття у навчальній діяльності надають можливості для стимулювання зацікавленості, співпраці між собою, а також можуть значно заощадити час (та кошти!) та покращити навчальні досягнення. 


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?