Дистанційне навчання англійської – тренуйте вимову разом з носієм мови

Якщо ви хочете навчитися говорити, як корінні британці і американці, то дистанційне навчання англійської саме для вас. Навчитися говорити без акценту можна, якщо ви регулярно практикуєте мову. Працювати над вимовою дуже важливо, і починати слід з базового рівня. Незабаром ваша мова покращиться і ви навчитеся швидко говорити англійською.

Зміст

1. Дистанційне навчання англійської – поповнюємо словниковий запас сленговими фразами для живої та природної мови

2. Англійські прислів'я та скоромовки для тренування вимови

3. Дистанційне навчання англійської – приклади скорочень в англійській мові

Саме вимова відрізняє англомовного іноземця від носія мови. Тому давайте розглянемо відмінності між акцентами. Це допоможе вам зрозуміти, які фонетичні помилки ви робите та як їх виправити.

Дистанційне навчання англійської з носіями мови і регулярна практика – ваш шанс зануритися в мовне середовище. Тому застосовуйте ваші навички в повсякденному житті.

Дистанційне навчання англійської – поповнюємо словниковий запас сленговими фразами для живої та природної мови

Ви можете уявити ситуацію, що у вас рівень англійської вище середнього, ви прекрасно читаєте, пишите і говорите, але в компанії британців не можете зрозуміти жодного слова? Причина в тому, що носії мови в повсякденному житті використовують сленг. На традиційних уроках ви навряд чи будете його вивчати. А ось дистанційне навчання англійської, яке охоплює всі аспекти, може вам допомогти поповнити словниковий запас. Чим більше сленгових фраз ви запам'ятаєте, тим впевненіше почуватиметесь у будь-якій ситуації.

Які слова найчастіше використовують британці? Наведемо кілька прикладів.

  1. Lit – дослівний переклад слова – «горить», «запалити», в деякому контексті воно буде означати «відмінно»:

    This movie is so lit! – Цей фільм відмінний!
     
  2. Snatched – дослівно перекладається як «схоплений», але цим словом можна висловити і захоплення, коли ви під враженням від чого-небудь:

    This movie is so lit! I am absolutely snatched. – Цей фільм відмінний! Я в повному захваті.
     
  3. Wiped out – ви можете перевести як «знищений» і «стертий», проте вираз часто використовують, щоб висловити втому. Іншими словами – це ідіома, яка відповідає аналогу «падаю з ніг від втоми» або «вичавлений, як лимон»:

    I am so wiped out. – Я вичавлений, як лимон.
     
  4. Going to crash – в контексті вираз може означати, що ви ось-ось впадете і заснете на місці:

    I just ate a meat loaf and drank a beer. I think I'm going to crash. – Я об'ївся м'ясного рулету й випив пива. Думаю, я зараз відключуся.

У традиційних підручниках подібні пояснення ви навряд чи зустрінете. Тому приступивши до дистанційного навчання англійської, намагайтеся більше спілкуватися з носіями мови. Також переглядайте відео в інтернеті, дивіться британські фільми і серіали. З них ви дізнаєтеся більше жаргонних слів і фраз.

Англійські прислів'я та скоромовки для тренування вимови

Фонетика англійської мови переповнена безліччю слів, які важко вимовити. Навіть носії мови можуть відчувати деякі труднощі, намагаючись вимовляти деякі з них. Дистанційне навчання англійської включає регулярну практику вимови. Ви можете опанувати кілька корисних технік, які допоможуть вам удосконалити вашу мову, зробити її чистою і грамотною. Найефективніший спосіб тренувати вимову – регулярно промовляти скоромовки. Згадайте, ви ж учили деякі скоромовки в дитинстві? 

В англійській мові також є безліч скоромовок для дикції і опрацювання вимови всіх англійських звуків – як приголосних, так і голосних. В інтернеті ви знайдете масу прикладів скоромовок, з якими ви можете робити фізичні вправи. Обов'язково вимовляйте їх вголос, при цьому в максимально швидкому темпі. Не перекладайте скоромовки, адже вони засновані на грі слів і часто в перекладі безглузді. Але знати парочку скоромовок, в будь-якому випадку, не завадить.

Дистанційне навчання англійської – тренуйте вимову разом з носієм мови

Вивчіть кілька англійських ідіом, прислів'їв і приказок, вони вам обов'язково знадобляться

При вивченні іноземної мови найважче вловити правильний контекст і запам'ятати навіть часто використовувані фрази. Наприклад, британці часто вживають різного роду прислів'я. Тому слід вивчити кілька з них і намагатися використовувати їх у розмовах. Наприклад:

  • The early bird gets the worm – Хто рано встає, тому Бог подає;
  • When it rains, it pours – Все з самого початку йде не за планом.

Може здатися, що тренувати вимову і намагатися урізноманітнити своє мовлення за допомогою приказок і прислів'їв – нездійсненне завдання. Але висококваліфікований викладач допоможе вам швидко покращити свої навички, не тільки у вимові, але і в читанні, письмі та сприйнятті мови на слух. Ви самі здивуєтеся, як скоро зможете піднятись з початкового рівня до середнього та просунутого.

Дистанційне навчання англійської – приклади скорочень в англійській мові

Американці і британці скорочують багато слів і виразів. Ви часто можете зустріти в інтернеті різні абревіатури, які нагадують якийсь секретний шифр. Якщо вам важко зрозуміти вашого співрозмовника, листуючись із ним онлайн, то уявіть, як ви почуватиметесь при живій розмові. Адже багато слів ви могли вивчити на уроках дистанційного навчання англійської. Справа в тому, що з викладачем ви вивчаєте більш професійну і академічну англійську. Але носії англійської мови використовують скорочені варіанти слів для спілкування.

Розуміння і знання того, як правильно скорочувати слова і використовувати пов'язану мову, є величезною перевагою до того, щоб ви говорили англійською мовою природніше. Ось вам кілька прикладів:

  • gotta (got to) – повинен;
  • shoulda (should have) – треба було;
  • gonna (going to) – збираюся;
  • wanna (want to) – хочу;
  • watchya doing? (What are you doing?) – чим ти займаєшся?

Використовуйте поширені ідіоми і вирази, вчіть прислів'я і скоромовки, вживайте слова в скороченому вигляді – і ваша англійська мова стане більш природною. Більшість ідіом і скорочень ви також можете зустріти в американських і британських фільмах, серіалах і телешоу. Запам'ятавши прості вирази, продовжуйте вивчати щось складніше.

Завдяки перерахованим вище прикладам ви будете впевнено почуватися в розмові з носіями англійської мови. Головне – не зловживайте і намагайтеся урізноманітнити ваше дистанційне навчання англійської. Ми впевнені, що наші поради та приклади ви можете успішно використовувати для того, щоб поліпшити свої навички. Незабаром ви відчуєте себе справжнім британцем або американцем. Будьте наполегливі і не припиняйте пробувати, навіть якщо у вас не буде все виходити ідеально.

Анна Огородник


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?