Вивчення англійської мови онлайн – як воно вчителю?

Вивчити англійську онлайн – не єдина мета, з якою люди записуються на дистанційні мовні курси. Для багатьох такі заняття виступають у ролі хобі і способу урізноманітнити дозвілля. Але для викладача вивчення англійської мови онлайн – це перш за все робота. Ніхто так старанно не готується до уроків, як учитель. На відміну від студентів, мета у нього завжди одна – навчити чогось нового та побачити результати своїх старань.

Це актуально і для розмовної англійської онлайн, адже протягом практичних занять викладачу необхідно:

  • помічати помилки у вимові та граматиці, виправляти їх;
  • допомагати студентам у побудові речень;
  • підтримувати інтерес і залучати студентів до тем, обговорюваних на онлайн-уроці розмовної англійської;
  • відповідати на запитання учнів, при цьому не ухиляючись від наміченого курсу вивчення англійської мови онлайн;
  • знайти підхід до кожного студента, щоб всі вони могли проявити себе і висловити свою думку.

Вивчення англійської мови в режимі онлайн, безперечно, один із найбільш зручних методів підвищити свої навички, але й тут не обійтись без труднощів. Дистанційний спосіб часто грає на руку студентам, дозволяючи їм підлаштовувати графік занять під своє життя, а також вибирати час для самостійної роботи і практики. Але чи може вчитель користуватися цими перевагами? Навряд чи. Викладач повинен строго дотримуватись чіткого розкладу, розробити план уроку, підготуватися до нього і знайти найбільш ефективний метод подачі матеріалу.

Якщо на розмовному онлайн-уроці англійської у погано підготовленого студента є шанс «відсидітися», то ініціатива завжди в руках учителя, а якщо він щось пропустить, це помітять усі присутні. Професійний і досвідчений викладач ніколи не буде ухилятися від роботи, адже кожна помилка коштує йому репутації. Він просто втратить довіру студентів і вивчення англійської мови онлайн на цьому закінчиться. До того ж, учні, які розчарувалися в викладачеві, ніколи не порадять його своїм друзям і знайомим.

Вивчення англійської мови онлайн – як воно вчителю?

Незважаючи на складності, у дистанційного викладання є і свої плюси – розмовні онлайн-уроки англійської проходять веселіше і цікавіше

Але, крім труднощів, у дистанційного викладання є і свої переваги.

  1. Практикувати розмовну англійську в режимі онлайн набагато зручніше. Учитель перебуває в спокійній і тихій обстановці, де йому ніщо не заважає і не відволікає.

  2. Люди відчувають себе впевненіше в інтернеті, тому у вчителя практично не виникає проблем з тим, щоб залучити студентів до обговорення теми уроку.

  3. Незважаючи на відстань, встановити контакт і довірливі стосунки з віддаленими студентами в рази простіше, адже всі навчаються в найбільш комфортній для себе атмосфері і не бояться бути собою.

  4. Досвід дистанційного викладання – прекрасний плюс для подальшої кар'єри. Це говорить про те, що вчитель може працювати в будь-яких умовах і ефективно організовувати навчальний процес, незважаючи на різні обставини.

Тетяна Огородник


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?