Користь англомовних фільмів у вивченні англійської

Тим, хто хоче добре вивчити англійську, доведеться налаштуватися на довгу роботу. Це непростий, але багатогранний і неймовірно захопливий процес, в ході якого можна постійно робити приголомшливі відкриття. Найпростішими є два етапи: оволодіння читанням і письмом. Як тільки людина вивчить правильну вимову звуків і буквосполучення, зможе писати без граматичних помилок, можна вважати ці етапи пройденими. Трохи складніше оволодіння мовою. Хороші курси англійської мови допоможуть правильно поставити вимову. Ну а свобода спілкування залежить виключно від мовного запасу: чим більше слів знає людина, тим простіше їй висловити свої думки, надати мові жвавість і різноманітність. Найскладнішим, на думку педагогів FRIENDS English Club, є сприйняття мови на слух. Ідеться не про те, наскільки студент мовної школи розуміє своїх одногрупників, викладача або голос із навчального відео, де ретельно проговорюються всі фрази. А про те, наскільки він здатний розпізнавати «живу» англійську від безпосередніх носіїв мови.

У чому користь?

Досвідчені викладачі іноземних мов впевнені: щоб розвинути сприйняття «чужої» мови, будуть потрібні час і регулярні заняття, що включають в себе прослуховування аудіо і перегляд відео англійською. За статистикою, ефективність такого комплексного підходу становить до 80%. Іншими словами, якщо ви регулярно будете дивитися оригінальні фільми без перекладу, то в звичайному житті зможете розуміти 8 з 10 слів, вимовлених співрозмовником англійською.

Користь англомовних фільмів у вивченні англійської

Прокрутка англомовних відеофайлів у навчальних цілях дає й інші переваги:

  • Можливість вловити «потрібний» акцент і правильну інтонацію. Автентичність має величезне значення.

  • Візуалізація (частину слів можна легко зрозуміти, навіть почувши їх уперше в житті. Адже їх супроводжує зрозуміла картинка, характерні жести, міміка і поведінка героїв стрічки).

  • Шанс ознайомитися з рідко вживаними в навчальних матеріалах фразеологічними зворотами, ідіомами тощо. Тобто дізнатися все те, що робить англійську мову красивішою та багатшою, а також підвищує ваш рівень знань.

  • Підсвідоме запам'ятовування. Коли ви намагаєтеся зазубрити напам'ять окремі слова з підручника або словника, то напружуєте свою пам'ять. Перегляд улюбленого кіно в спокійній обстановці принесе набагато вищі результати. Прослухавши часто вживані слова та фрази по кілька разів, ви запам'ятаєте їх без жодних зусиль. Більш того, у вашій пам'яті одразу відкладеться їх правильна вимова.

Корисні поради щодо підбору і перегляду англомовних фільмів

Отже, ви вирішили збагатити свій словниковий запас і почати дивитися фільми англійською. Підбирати окремі нарізки і свіжі кінопрем'єри можна самостійно, користуючись спеціальними сховищами і сайтами в інтернеті. Або шукати їх на сайті мовної школи FRIENDS English Club, де є можливість підбору відповідно до вашого мовного рівня.

Користь англомовних фільмів у вивченні англійської - 2

А тепер – кілька корисних порад щодо підбору і перегляду кінофайлів:

  1. На початкових етапах вибирайте ту тематику, яка вам ближча. Це може бути комедія, мелодрама або просто невеликий документальний фільм. Можна зупинити свій вибір на стрічці або серіалі, які вже довелося дивитися з перекладом або субтитрами. Однак англомовна версія має йти без субтитрів. Інакше тренування сприйняття іноземної мови на слух перетвориться на урок швидкочитання тексту на екрані.

  2. Не варто мучити себе і стоїчно дивитися одразу все кіно до кінця. Його можна розділити на окремі епізоди, тривалістю по 10-15 хвилин, і дивитися їх поступово. А потім проводити детальний розбір кожного з них разом з групою і викладачем.

  3. Під час перегляду робіть замітки. Повірте, вони обов'язково будуть. Не бійтеся, якщо не вдається записати всі незнайомі слова і незрозумілі речення. Згодом це пройде.

Важливо знати

Вивчення англійської за фільмами дає приголомшливі результати. Однак для цього в учня має бути хоча б базовий словниковий запас, а також стійке бажання опанувати іноземну мову досконало.

Якщо ви будете дивитися англомовне кіно регулярно, то одного разу зловите себе на тому, що легко розумієте зміст діалогів головних героїв. Ви автоматично почнете розуміти найдрібніші нюанси, не замислюючись про те, якою мовою ведеться розмова. В цьому і полягає вся краса комплексного підходу до вивчення англійської. На жаль, у звичайній школі часу, відведеного на уроки, занадто мало, щоб організувати повноцінний перегляд відео англійською. Зате хороша мовна школа (така як FRIENDS English Club) надає своїм слухачам чудову можливість збагатити свій словниковий запас і поглибити знання мови шляхом перегляду англомовних фільмів.


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?