Курси англійської в Дніпрі: 7 помилок у пошуку

Знайти мотивацію, щоб вивчати іноземну мову, – це вже половина справи. Але якщо ви оберете погану мовну школу, ваша мотивація може швидко випаруватися. Саме тому курси англійської в Дніпрі потрібно підбирати з особливою ретельністю, не шкодуючи часу на пошук і порівняння. Від цього залежить, як швидко ви зможете опанувати англійську мову і як багато грошей вам доведеться на це витратити.

Зміст

1. Чому краще не обирати найдешевші курси англійської в Дніпрі?

2. Зверніть увагу на кількість занять в курсі

3. Місцезнаходження – важливий, але не вирішальний фактор

4. Чим менша група – тим краще?

5. Дізнайтеся про методику викладання

6. Обов'язково читайте відгуки

7. Не варто сліпо довіряти рекомендаціям знайомих

8. На замітку

Ми поговоримо про найпоширеніші помилки, які зазвичай заважають студентам обрати хороші курси англійської в Дніпрі. Уважно вивчіть кожен пункт, а також поради, як уникнути цих помилок. Приділіть питанню вибору школи якомога більше уваги, щоб не втратити мотивацію вчити англійську.

Чому краще не обирати найдешевші курси англійської в Дніпрі?

Ми не закликаємо вас переплачувати. Однак враховуйте, що якщо ви побачили рекламу курсів англійської в Дніпрі за дуже низькою ціною – значить, власники школи просто знайшли спосіб, як заощадити на витратах. І вам важливо дізнатися, що саме дозволяє їм пропонувати своїм студентам настільки доступні ціни.

Враховуйте, що вартість навчання в більшості мовних шкіл залежить від двох чинників:

  • кількість занять і тривалість кожного з них;
  • рівень підготовки викладачів англійської – наявність у них сертифікатів, що підтверджують рівень володіння мовою.

Найчастіше дешеві курси пропонують заняття не частіше 2 разів на тиждень тривалістю близько 1 години. Можливо, саме такий формат навчання іноземних мов у Дніпрі вам підходить найбільше. Однак слід розуміти, що чим рідше ви відвідуєте групу і вивчаєте англійську – тим довше ви будете проходити один рівень.

Курси англійської в Дніпрі: 7 помилок у пошуку

У Дніпрі багато мовних шкіл – докладіть зусиль, щоб підібрати собі найкращу

Перш ніж почати навчання на дешевому курсі англійської в Дніпрі, обов'язково зв'яжіться з адміністратором мовної школи і запитайте у нього:

  • скільки занять на тиждень передбачає курс;
  • скільки тривають заняття;
  • у якому форматі проходить навчання;
  • скільки людей буде навчатися в групі;
  • хто буде вести групу – яка кваліфікація викладача;
  • скільки часу піде на проходження одного рівня англійської мови;
  • чи передбачає програма домашні завдання з мови; якщо так, то скільки часу доведеться витрачати на самостійну роботу.

Не забувайте, що в Дніпрі є багато шкіл, які пропонують доступне навчання англійської мови. Тому вивчіть якомога більше варіантів, щоб потім порівняти їх та обрати найбільш вдалий.

Зверніть увагу на кількість занять в курсі

Вище ми писали, що одного або двох занять по 60 хвилин мало для швидкого опанування цілого курсу англійської в Дніпрі. Безсумнівно, займатися один раз на тиждень набагато краще, ніж не займатися зовсім. Але ви повинні розуміти, що так ви будете вчити мову дуже довго – або ж зовсім тільки ознайомитеся з її базою.

Коли ви ставите перед собою мету не просто пройти курс англійської в Дніпрі, а дійсно вивчити мову і почати вільно говорити – обирайте ту мовну школу, яка пропонує заняття через день. З урахуванням домашніх завдань вам доведеться займатися англійською щодня – а це головна умова швидкого і ефективного вивчення мови.

Якщо у вас мало часу або вам достатньо отримати базовий розмовний рівень англійської – тоді курси в Дніпрі, на яких уроки проходять 1-2 рази на тиждень, стануть для вас хорошим вибором.

Місцезнаходження – важливий, але не вирішальний фактор

Дуже добре, якщо біля вашого дому або місця роботи є хороша школа англійської з відповідним для вас розкладом, кваліфікованими педагогами і позитивними відгуками студентів. Але якщо школа не відповідає вашим запитам, а єдиний її плюс в місці розташування, то не потрібно її обирати.

Іноді раціональніше зупинити вибір на курсах, які розташовані далі від вашого будинку, але дозволять ефективніше і швидше опанувати англійську. А ще краще – записатися на дистанційні курси. Ви зможете вчитися в зручний час з будь-якого місця. Онлайн-курси не відрізняються від звичних ні програмою, ні якістю.

Отже, не буде зайвим оцінити зручність розташування курсів англійської в Дніпрі, проте не робіть цей критерій основним при виборі мовної школи. Намагайтеся враховувати й інші переваги, які вам принесуть заняття з англійської мови.

Чим менша група – тим краще?

Є думка, що індивідуальні уроки з викладачем – найбільш ефективні для вивчення нових мов. Тому багато студентів прагне обирати уроки один на один або заняття, на яких займаються маленькі групи.

Міні-група – дійсно дуже комфортний формат: кожен студент може отримати більше уваги викладача, щоб продемонструвати свої знання і поставити запитання. Однак у груп побільше є свої переваги:

  • багато розмовної практики;
  • можливість вчитися на чужих помилках;
  • конкурентне середовище, яке тримає в тонусі.

Раціонально зупиняти вибір на групах до 8-10 осіб, в яких ви зможете отримати достатню кількість уваги викладача курсів англійської в Дніпрі та достатню кількість співрозмовників.

Обов'язково дізнайтеся, чи проводиться перед початком навчання оцінювання рівня знань студентів. Дуже важливо, щоб ваші одногрупники володіли таким же рівнем англійської, як і ви. Також уточніть вік студентів. Займатися з ровесниками набагато комфортніше, ніж із людьми, які набагато старші чи молодші за вас. Також не рекомендуємо змішані групи, де одночасно займаються діти й дорослі.

Дізнайтеся про методику викладання

Один із критеріїв вибору курсів – це метод викладання англійської мови. Чи відповідає він вашим цілям?

Наприклад, комунікативна методика передбачає вивчення англійської через постійне спілкування і конкретні життєві ситуації. Подібний підхід дозволяє швидко проходити курси розмовної англійської мови. Регулярне і активне спілкування сприяє запам'ятовуванню лексики.

Але якщо ваша мета – це складання іспиту TOEFL, краще обрати іншу методику, яка включає глибоке вивчення граматики. Наприклад, граматико-перекладний підхід – спочатку ви вивчаєте граматику, а потім займаєтеся перекладами текстів, щоб додатково розширити словниковий запас англійської мови.

Курси англійської в Дніпрі: 7 помилок у пошуку - 2

Сучасні методики викладання іноземних мов у Дніпрі допоможуть швидко отримати і закріпити знання

Обов'язково обговоріть з менеджером курсів, за якою методикою і за якими підручниками проходить навчання. Якщо вам скажуть, що викладач курсів англійської в Дніпрі займається зі студентами за власною методикою, обов'язково уточніть, в чому вона полягає. Запишіться на безкоштовне пробне заняття, щоб зрозуміти, чи підходить вам такий метод викладання.

Обов'язково читайте відгуки

Шукайте детальні відгуки, в яких описуються заняття, вказуються плюси і мінуси навчання, дається оцінка викладачів. Коментарі від реальних студентів мовних курсів – це їх найкраща реклама, яка дозволяє вам прийняти власне рішення.

Врахуйте, що не всі відгуки в інтернеті будуть правдивими – деякі школи оплачують розміщення позитивних відгуків. Тому відсутність негативних коментарів має вас насторожити.

Не варто сліпо довіряти рекомендаціям знайомих

Навіть якщо ви довіряєте своєму другові – не слід починати навчання лише за рекомендаціями. Адже всі люди різні і кожен переслідує свої цілі, коли починає шукати курси англійської в Дніпрі.

Тому якщо знайомі порадили вам хороший курс – обов'язково дізнайтеся подробиці. Краще зателефонувати в школу та запитати про методику навчання, графік занять, розмір груп і кваліфікації викладачів. Ще краще – відвідати пробне заняття. Найчастіше такі заняття проводяться безкоштовно і дозволяють зрозуміти, в чому полягає суть методики. Після пробного уроку вам можуть запропонувати пройти оцінювання рівня знань, щоб одразу визначити групу, в якій вам буде комфортно займатися.

Пробний урок – це повноцінний урок, на якому ви можете отримати реальні знання – пройти тему з граматики або вивчити цілий вордліст. Якщо ж ви прийшли на дніпровські курси англійської, де вас зустрів менеджер і запропонував пройти тест – це тільки перевірка знань.

На замітку

Перед початком навчання всі школи англійської пропонують підписати договір, в якому вказані всі умови співпраці. Не слід ставитися до цього документа, як до простої формальності. Обов'язково прочитайте кожен пункт і оцініть, наскільки він задовольняє ваші запити.

Наприклад, деякі школи в Дніпрі можуть за власним бажанням змінювати викладачів мовного курсу або графік занять. Якщо ви хочете займатися за одним графіком та в одного конкретного викладача – обов'язково попросіть внести ці вимоги до договору.

Оплата – черговий важливий пункт договору. Іноді менеджери курсів у Дніпрі розповідають про одну вартість, тоді як в документах прописується інша. Уважно читайте, як саме і які суми ви повинні внести за навчання.

І останнє – прочитайте, на який період підписується договір. Деякі школи в Дніпрі пропонують договори тільки на один семестр або на період, за який ви повинні пройти один рівень англійської. Якщо захочете продовжити навчання – необхідно буде підписати нову угоду.

Як же зробити остаточний вибір курсів англійської в Дніпрі? Намагайтеся оцінювати доступні варіанти на підставі декількох критеріїв. Це дозволить обрати найбільш комфортний спосіб навчання – щодо місця розташування курсів, розкладу й тривалості занять, інтенсивності методики та результату.

Світлана Федорчук


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?