Курси англійської в Харкові

Може здатися, що вивчення англійської мови – практично нездійсненне або дуже складне завдання. Коли людина починає вивчати нову мову на курсах або індивідуально з викладачем, вона має справу з різними незрозумілими правилами, складною граматикою, новими словами і виразами. Через це дуже легко при перших труднощах покинути заняття. Як вивчити англійську мову, не почувати себе самотнім в перші тижні навчання і довести справу до кінця? Спробуємо розібрати нижче.

Зміст

1. Як швидко влитися у вивчення мови на курсах англійської в Харкові

1.1. Особистий інтерес

1.2. Результати і прогрес

1.3. Спілкування і практика

1.4. Вчіться на помилках

1.5. Це просто!

1.6. Не треба жертв

2. Що має насторожити при виборі курсів англійської в Харкові

3. П'ятірка найкращих курсів англійської мови в Харкові

4. Курси англійської мови в Харкові для дітей

5. Курси англійської мови в Харкові на Салтовці

Як швидко влитися у вивчення мови на курсах англійської в Харкові

Особистий інтерес

Часто буває, що у студентів немає сильної мотивації вчитися. Треба розуміти, чому особисто ви вчите мову. Навіть найпростіша мотивація надасть сил для подолання перших складних кроків на шляху до навчання. Звичайно ж, спочатку вам здаватиметься все дуже важким, може навіть виникнути думка: «Навіщо це все мені?». Але не переживайте! У будь-якій справі головне почати і трохи почекати. За умови активної участі на занятті і виконанні завдань ви зможете досягти найкращих результатів. Прогрес буде відчутним вже після пари тижнів, але ви спочатку повинні мати особисту мотивацію для вивчення мови.

Результати і прогрес

Чим раніше ви відчуєте результати своєї роботи, тим радісніші і впевненіші ви будете від того, що почали вчити англійську мову. Усі складні завдання, які спочатку здавалися непереборними, незабаром стануть не такими вже складними. Ви зрозумієте, що граматичні теми іноді пов'язані між собою, а якщо щодня вчити хоч би по 10 слів, то за місяць ви знатимете 300 нових слів. Погодьтеся, все реально! Як швидко отримати початковий результат? Працювати, вчити, старатися!

Спілкування і практика

Ера інтернету дає нам можливість вчити слова і фрази, дивитися фільми, слухати радіо, музику, подкасти англійською, читати онлайн книги, спілкуватися в чатах і по скайпу. Замисліться! Двадцять років тому таких можливостей не було, люди вчилися за підручниками та за допомогою одного викладача. Зараз у кожної людини є необмежені ресурси для вивчення іноземної мови, треба просто ними скористатися. Не чекайте, що хтось ознайомить вас з мовою. Одного певного алгоритму немає, треба пробувати усі варіанти вивчення і вибирати ваш. Постійно практикуйте ваші навички, які саме вам потрібні та хочеться знати.

Вчіться на помилках

Якщо ви вирішили вивчати мову з нуля або взялися за повторення після перерви, не бійтеся робити помилки в усних діалогах, на письмі, вимові нових слів. Усі в групі прийшли вчитися. Якщо ви будете боятись помилок, у вас буде ступор і відсутність бажання щось робити. Тут ще важливу роль грає викладач. Виправляти учнів треба дозовано, небагато, щоб не було комплексів, але і не мало, оскільки людина не зрозуміє, де помилилась. Мову вчать не заради знання граматики, мільйона правил і нової лексики. Англійська – цей засіб спілкування. Розслабтеся і отримуйте від спілкування задоволення, навіть якщо ви помиляєтеся або щось не зрозуміли.

Це просто!

Замість думок про те, що англійська – це дуже складно, спробуйте знайти в мові щось, що може вам допомогти. Якщо ви вивчаєте англійську мову, радійте тому, що ви вже знаєте якусь частину словника: деякі слова ви у будь-якому разі зустрічали у своєму житті. Часто навіть у незнайомій мові можна зрозуміти переклад цілого речення. Дуже хороша новина: англійська – не найважча для вивчення мова. Є мови з дуже важкою граматикою, вимовою слів, наприклад, китайську і японську мови взагалі важко сприймати для слов'янської людини.

Не треба жертв

Не буде хорошого результату, якщо ви будете ставитись до навчання, як до важкого завдання, яке відбирає ваш час, сили і нерви. Залиште собі час не лише на навчання, але і на відпочинок й інші заняття. Якщо ви втомилися, зробіть перерву і продовжіть пізніше. Якщо ви відчуваєте, що англійська мова – це взагалі не ваше, відкладіть заняття, можливо, ентузіазм і бажання прийдуть до вас пізніше. Але не треба навчатися через силу. Це точно не буде результативно.

Що має насторожити при виборі курсів англійської в Харкові

У багатьох статтях розкривається тема, на що звернути увагу при виборі курсів, але не так часто можна зустріти інформацію про те, що має насторожити або відлякати. Давайте розглянемо, що має викликати питання при виборі курсів, приміром, в Харкові. Оскільки в цьому місті велика кількість шкіл і курсів англійської.

Курси англійської в Харкові

1. Відсутність сайту курсів англійської мови в інтернеті

Навіть у курсів, які тільки прийшли на ринок, має бути сторінка в інтернеті і соціальних мережах. Сайт – це візитна картка будь-якої компанії. Плюс багато курсів англійської мови у великих містах, таких як Харків або Київ, ведуть свої канали на YouTube або сторінки в Instagram, що також говорить про їх професіоналізм. Не забудьте звернути увагу на наявність або відсутність відгуків від студентів.

2. Відсутність програми

Ринок курсів англійської в Харкові зараз дуже насичений, і кожна школа намагається завоювати клієнтів різними способами: хтось обіцяє швидкі результати, хтось не бере вивчення граматики і домашні завдання, хтось пропонує онлайн-курси. Але важливо пам'ятати: намагаючись знайти швидкий і легкий спосіб вивчення мови, не забувайте, що відсутність програми і планування навчального процесу не приведе вас до отримання знань. Кожен викладач у школі повинен планувати учбовий процес, як увесь семестр, так і кожне заняття. Також він повинен бачити кінцевий результат, до якого він приведе своїх студентів.

3. Підручники, видані, наприклад, в 90-х роках російсько- чи україномовними авторами

Все-таки треба прагнути до нових підходів і систем навчання. Вас мають насторожити несучасні підручники, якщо вони використовуються як основні матеріали на занятті. Усі просунуті школи вже давно працюють з підручниками від таких видань як Pearson, Longman, Oxford University Press, National Geographic, Macmillan. До таких підручників можна, приміром, віднести Speakout, New Total English, Success або English File. Будь-який з них розділений на уроки, вони називаються юнітами, і містить вправи для відпрацювання основних навичок (speaking, listening, reading, writing).

4. Викладач занадто часто перекладає рідною мовою під час заняття

Та ви не дізнаєтесь про це, поки не відвідаєте урок. Ваша основна мета – навчитися мислити англійською, вести бесіду. Якщо ви перекладатимете кожне слово, ви не зможете вільно висловлювати свої думки.

5. Надто багато людей в групі

Оптимальна кількість людей в групі – це 8-14 осіб. Звичайно, все залежить від методики курсів, але якщо людей більше, то при будь-якому підході до заняття викладач фізично не зможе приділити усім увагу. Велика кількість студентів у групі безперечно має викликати питання з приводу ефективності.

6. У групі вчаться студенти з різним рівнем володіння мовою

Дуже часто студенти, не розуміючи суті питання, просять записати їх на рівень вище, обіцяють, що більше займатимуться і швидко згадають матеріал. Щоб не втратити клієнта, адміністратор йде на умови студента і записує його в групу рівнем вище. До чого це може призвести: по-перше, несприятлива атмосфера на занятті – пів групи відстає і ставить купу питань, пів групи все зробила і нудьгує. По-друге, це важко для викладача: йому треба підлаштовувати урок і матеріали двох категорій студентів. Як результат, одні комплексують і почувають себе некомфортно, інші відчуватимуть, що не отримують результат. Треба адекватно відноситися до свого рівня і не йти на рівень Upper-Intermediate, якщо у вас є питання з теми Present Simple.

7. Надто багато граматики і письмових завдань

Такий підхід – відгомін радянського минулого: одноманітні граматичні письмові вправи, великі домашні завдання – не допоможуть вам думати і вільно спілкуватися англійською. Домашнє завдання не має займати більше 1 години вашого часу. Тут вже завдання викладача або грамотно підібраного підручника зробити це завдання максимально ефективним. Якщо вивчити ринок курсів англійської в Києві, Харкові, Львові, Одесі, можна побачити, що є тенденція використання комунікативної методики на занятті, і вона включає повне занурення в англійську мову, мінімум перекладу, максимум спілкування і інтерактивних завдань.

8. Надто багато участі викладача на занятті

При виборі педагога, окрім його професійних якостей, треба розуміти, який тип людини вам підійде по духу: веселий і харизматичний або спокійніший і розмірений. Від цього також залежатиме хід і ритм уроку. Пам'ятайте, що викладач не повинен розмовляти надто багато. Якщо він говорить 90% заняття – довго і в деталях пояснює тему, що більше нагадує лекцію, з ентузіазмом говорить, як він провів відпустку, або довго розповідає історію з життя не за темою уроку – особисто вам це не принесе ніякої користі. Ви просто слухатимете, як добре говорить ваш педагог. А як же ви? Ви ж теж хочете так говорити. Найпрофесійніший вчитель зробить так, що його мова в уроці складатиме близько 10-15%, а решту часу говоритимуть і спілкуватимуться тільки студенти. Завдання викладача – давати чіткі інструкції до дії, пояснювати нові теми, допомагати, направляти, виправляти. У виправленнях має бути баланс: якщо викладач не виправляє помилки в граматиці, вимові, ви і вся група повторюватимуть ці помилки. Якщо, навпаки, робить це постійно, студент не матиме змогу виразити свою думку, оскільки його постійно перебивають. Оптимальний варіант – вислухати, записати або запам'ятати помилки і потім розібрати їх з усіма студентами.

П'ятірка найкращих курсів англійської мови в Харкові

Харків – велике місто з великими можливостями. Ці можливості переважно надаються тим, хто володіє інформацією і є фахівцем у своїй справі. Знання мов (в основному, англійської) відкриває безліч дверей у сфері роботи, навчання, подорожей. Нижче розглянемо п'ять найпопулярніших і найкращих курсів англійської мови в Харкові за відгуками студентів і запитами в Google.

1. Green Forest

Школа створила нову інноваційну гібридну платформу в Україні. Вона включає тандем роботи викладача і доступ до онлайн-ресурсів, а саме: інтерактивного підручника Notes by Green Forest, особистого кабінету, де можна виконати домашнє завдання, відстежувати успішність і змінювати графік. Підручник створили методисти і викладачі школи. Він адаптується під інтереси студента, тренди й події у світі.

Семестр: 4 місяці.

Графік: 3 зан./тиж. по 1,5 години.

Група: 7-15 осіб.

Ціна: 4600 грн/семестр.

2. Speak Up

Основна фішка школи – мультимедійні заняття й обладнані класи спеціально для них. Також є заняття з висококваліфікованими викладачами англійської мови. Метою Speak Up є постійний розвиток, підвищення якості до доступна для всіх унікальна методика вивчення англійської.

Семестр: 3 місяці.

Графік: 2 зан./тиж. по 1 годині.

Група: 8-10 людей.

Ціна: 4700 грн/семестр.

3. HotSpot

На сайті школи вказано, що це перша в Україні школа, яка пропонує трьохаспектне навчання з трьома різними викладачами, де кожен урок – окремий аспект (письмо, аудіювання, говоріння). Також це перша школа в Харкові, куди потрапити можуть не всі, звідки можна бути відрахованим за неуспішність, де доведеться старанно попрацювати, щоб добитися результату. «Для нас важливі гроші, але лише гроші тих, хто дійсно хоче і може результативно вчитися. Щоб це витримати, ви маєте бути по-справжньому мотивовані», – так можна двома словами описати підхід школи HotSpot.

Семестр: 4 місяці.

Графік: 3 зан./тиж. по 1,5 години.

Група: 9-10 осіб.

Ціна: 16500 грн/семестр.

4. American English Center

Школа працює з 1995 року і має досвід успішного онлайн-навчання англійської мови в короткі терміни. Безліч позитивних відгуків від учнів – найкращий показник ефективності курсів. Сучасні методики, невелика кількість людей в групі, професіоналізм викладачів, інтерактивні різноманітні матеріали дозволяють перетворити вивчення англійської онлайн на захопливий процес. У школі працюють викладачі із США і Канади, величезна увага приділяється усуненню мовного бар'єру.

Семестр: 2 місяці.

Графік: 3 зан./тиж. по 2 години.

Група: 7-12 людей.

Ціна: 3500 грн/семестр.

5. Sun Rise

Школа рекомендує декілька перевірених методик: заняття в класі (28% від загальної кількості), аудіоуроки (11% від загальної кількості), комунікативна практика (61% від загальної кількості). Sun Rise розташовані біля станцій метро Холодна Гора і Центральний Ринок. За графіком є ранкові, денні і вечірні групи. Є курс поглибленого вивчення мови, підготовка до мовних іспитів, корпоративне навчання. Курси німецької, французької, іспанської і китайської мов.

Семестр: 8 місяців.

Графік: 2 зан./тиж. по 2 години.

Група: 3-10 осіб.

Ціна: 7100 грн/семестр.

Курси англійської в Харкові - 2

Отже, існує більше 85 шкіл і курсів англійської в місті Харків, вивчивши інформацію про програми, графік, локацію та почитавши відгуки про школи, ви обов'язково матимете змогу знайти те, що відповідає вашим бажанням.

Курси англійської мови в Харкові для дітей

Прищеплювати любов до мов слід вже з ранніх років. Починати вчити англійську мову набагато легше в дитинстві, адже діти більше запам'ятовують і краще сприймають інформацію. Записуючи дитину на курси, ви позбавите її багатьох проблем при вивченні мови, з якими так часто стикаються дорослі. У Харкові є безліч шкіл для дітей різного віку. Розглянемо топ-5 курсів англійської Харкова, куди можна сміливо відводити дитину на навчання.

1. Speak Up

На уроці викладачі використовують різноманітні матеріали: підручники, картинки, картки, наклейки, таблиці, настільні ігри, комікси. Все для того, щоб заняття було захопливим і ефективним. У школі є 3 програми для діток 6-9 років, школярів 10-12 років і підлітків 13-16 років. Заняття побудоване в ігровій формі в міні-групах або індивідуально, також є індивідуальне мультимедійне заняття з онлайн-ресурсами.

2. American English Center

У центрі викладають не лише українські викладачі, але і викладачі з Америки. American English Center – це команда професіоналів і найбільша в Україні школа вивчення англійської мови з американськими викладачами. Уроки проходять в невеликих комфортних групах. Є різні програми для дітей різного віку. На занятті використовується комунікативна методика, яка дозволяє швидко заговорити і подолати мовний бар'єр.

3. Sun Rise

У школі Sun Rise вивчення англійської мови – це веселі та цікаві заняття з особливою атмосферою на уроках. Дитячі курси англійської розраховані на будь-який рівень підготовки і вік. Заняття проходить за зручним розкладом, можна вибрати ранішній і денний час. Викладачі використовують різні матеріали і ресурси. У школі 3 програми: для дітей від 3 років, для школярів (7-12 років) і для підлітків (13-16 років).

4. Green Country

Школа англійської для дітей пропонує всілякі програми, гуртки, клуби з носіями, майстер-класи і табори під час шкільних канікул. Основні програми: комплексний курс, розмовний курс з носієм мови, курс підготовки до ЗНО, онлайн-курс. У кожного учня є доступ в особистий онлайн-кабінет, де можна виконувати селф-стаді уроки, відстежувати відвідуваність і змінювати графік.

5. ZNOUA

Школа пропонує сучасні і результативні методи підготовки до ЗНО в Україні. У складанні іспитів знання предмета дуже важливе, але також важлива специфіка і практика. У школі пояснюють усі тонкощі і підводні камені здачі ЗНО.

Курси англійської в Харкові на Салтівці

Салтівка – один з найпопулярніших і найбільших районів Харкова. Часто охочі записатися на курси англійської в Харкові та шукають саме цей район. Давайте розглянемо список курсів англійської на Салтівці і умови навчання.

1. English Garden 

Навчання в школі проходить за підручниками видавництва Oxford University Press.

Використовується комунікативна методика: максимум англійської на занятті, вираження своїх думок, активне говоріння.

  • в групах до 10 студентів
  • затишний світлий клас, недалеко від автобусної і тролейбусної зупинки
  • співвідношення ціна-якість
  • відео- і аудіоматеріали, інтерактивні завдання

2. English HUB 

У школі використовують європейську програму, яка включає найновіші підручники Oxford, Cambridge, Longman і National Geographic. Активно використовуються так само матеріали телеканалів BBC, CNN і TED Talks.

  • міні-групи до 8 людей
  • кваліфіковані викладачі із стажем роботи більше 10 років

3. Present Simple

  • гарантія результату
  • особистий наставник
  • особистий кабінет ONLINE платформи, де можна поставити запитання викладачу
  • максимум розмовної практики
  • на кожному занятті обігравання реальних життєвих ситуацій, граматика в доступних схемах і формулах, порції актуальної лексики для життя

4. Helen Doron

Всесвітній лідер в області викладання англійської мови. Школа існує з 1985 року, налічує більше 3 мільйонів студентів. Більше 1000 учбових центрів в 37 країнах світу. В Україні мережа представлена ​​70 учбовими центрами в 29 містах.

  • для дітей від 3 місяців і підлітків до 19 років
  • уроки, наповнені музикою, творчістю, веселими іграми і ретельно спланованими активностями
  • міні-групи
  • використання сучасних технологій

5. iMova

Курси іноземних мов iMova охоплюють найпопулярніші мови у світі.

  • авторська ефективна методика
  • гнучкий підхід до навчання
  • професійний викладацький склад

6. Real Time

  • зручний графік (заняття вранці, вдень або ввечері)
  • невеликі групи від 2 до 8 людей
  • індивідуальний підхід
  • викладачі з досвідом роботи більше 10 років
  • найкращим студентам знижка 10% на наступний семестр

7. Euroschool

  • інтерактивна онлайн-платформа
  • індивідуальне і групове навчання
  • іноземні мови для дітей
  • інтенсивний курс
  • корпоративне навчання
  • підготовка дошкільнят
  • підготовка до міжнародних іспитів

Як можна побачити, на Салтівці дуже багато різноманітних шкіл і курсів англійської Харкова. Все для вашої зручності! Тепер не треба спеціально їхати в центр, оскільки можна знайти у вашому місті Харків курси англійської недалеко від вас.


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?