Курси іноземних мов в Одесі: підводні камені та як їх обійти

Завдяки інтернету буквально будь-яка людина, що знає англійську, може створити власну віртуальну школу і навчати студентів. Але це зовсім не означає, що кожен надасть вам якісні знання. Чи замислювалися ви про це, коли починали шукати курси іноземних мов в Одесі? Хоча в цьому місті є безліч доступних варіантів, потрібно ще відібрати дійсно хороші пропозиції.

Зміст

1. Підводні камені курсів іноземних мов в Одесі

1.1. Обіцянка моментального результату

1.2. Тільки позитивні відгуки в інтернеті

1.3. Жодної інформації про викладачів

1.4. Великі групи студентів

2. Критерії, на які важливо звертати увагу при виборі курсів іноземних мов в Одесі

2.1. Відповідність вашим цілям

2.2. Локація та графік

2.3. Вартість і тривалість

2.4. Наскільки курс «гнучкий»

Ми зібрали для вас цілий список підводних каменів, які можуть приховувати звичайні курси іноземних мов в Одесі. Ви здивуєтеся, але навіть гарний сайт і наявність тільки позитивних відгуків – це далеко не доказ, що школа допомагає вивчити іноземні мови. Тому якщо ви проживаєте в Одесі та збираєтеся опанувати нову мову, прочитайте статтю.

Підводні камені курсів іноземних мов в Одесі

Одеса – велике портове і туристичне місто, де можна знайти багато вакансій для людей, які добре володіють іноземними мовами. Це робота на морських лайнерах і в місцевій туристичній сфері – в готелях і ресторанах, де радо приймають іноземних туристів.

Курси іноземних мов в Одесі: підводні камені та як їх обійти

Щоб пошук школи з вивчення іноземних мов в Одесі не перетворився на проблему, важливо розуміти, навіщо вам потрібна мова

Відповідно, де є попит на знання, є і пропозиція найрізноманітніших курсів вивчення англійської. В Одесі можна навчатися в школах індивідуально і в групі, онлайн і в стінах мовної школи. Існують і різні методи навчання, і різні цілі – можна підготуватися до ЗНО, співбесіди, практикувати розмовну англійську або вивчити ділову лексику. І серед величезного розмаїття одеських курсів іноземних мов є чимало підводних каменів.

Обіцянка моментального результату

Чи можна вивчити англійську за два тижні? Або за два місяці? Подібної реклами в Одесі багато, але за такий короткий часовий проміжок ви не зможете повністю опанувати мову.

Важливо розуміти, що подібний варіант експрес-навчання дійсно є – але він розрахований на людей, які хочуть:

  • отримати лише базові знання – фрази для спілкування з іноземцями в інших країнах;
  • покращити свою англійську, яку ви і так вже знаєте на високому рівні;
  • згадати основні правила з граматики або якоїсь конкретної теми;
  • підготуватися до співбесіди або складного професійного завдання.

Якщо ви побачили рекламу курсів іноземних мов в Одесі за короткий період – не поспішайте радіти. Обов'язково зв'яжіться зі школою і дізнайтеся, як проходить навчання і якої мети воно допоможе досягти. І головне – запитайте, які знання можна отримати за два тижні або місяць. Додатково поцікавтеся, за яким методом проходить навчання. Часто подібні заняття пропонують нові підходи до вивчення мов, які, відповідно до реклами, і дозволяють так швидко навчитися говорити іноземною. Не полінуйтеся витратити час на те, щоб дізнатися більше про пропонований метод навчання. Також можете запитати в адміністратора школи, чи пропонується безкоштовний пробний урок – це найкращий спосіб оцінити якість викладання.

Тільки позитивні відгуки в інтернеті

Відгуки – це один із критеріїв вибору курсів іноземних мов в Одесі. Відгуки інших студентів дійсно допомагають зрозуміти, якою є конкретна школа, чи сподобалося їм працювати з викладачами, як швидко і легко виходило опановувати нові знання. Але відгуки далеко не завжди відповідають дійсності. Вони можуть писатися на замовлення конкретної школи, щоб підняти її рейтинги. Тому якщо вам важливо дізнатися справжні відгуки – намагайтеся читати коментарі не тільки на офіційних ресурсах відповідної школи. Наприклад, можете пошукати огляди та відгуки в соціальних мережах, на нашому сайті або на Google Maps.

Також варто розуміти, що один і той же курс з вивчення іноземних мов не може сподобатися абсолютно всім студентам. Тому серед позитивних відгуків обов'язково знайдуться і негативні – це один з доказів, що коментарі залишали справжні студенти. Шукайте заняття, де є як позитивні відгуки, так і негативні – головне, щоб не було явного нахилу в один бік.

Жодної інформації про викладачів

Під час пошуку курсів іноземних мов в Одесі намагайтеся одразу ж переглянути інформацію про викладачів школи та відгуки, які про них залишають інші студенти. Якщо школа не надає інформацію про викладачів – зв'яжіться з адміністраторами по телефону і запитайте, хто буде вести заняття. Важливо дізнатися про:

  •  освіту;
  •  наявність сертифікатів про рівень володіння мовою;
  •  досвід викладання.

Хороший маркетинговий хід популярних шкіл в Одесі – це відеовізитка викладача. Адже часто ми обираємо наставників не тільки за їхніми знаннями, а й за особистою симпатією, а також манерою спілкування та голосом.

Великі групи студентів

Вивчати іноземні мови набагато комфортніше в маленьких групах до 10 осіб, де викладач може приділити увагу всім студентам. Тому коли почнете пошук занять в Одесі, обов'язково запитуйте, скільки студентів буде в групі, і самостійно оцініть, наскільки комфортною така кількість одногрупників буде особисто для вас. Якщо почуєте, що в групі буде працювати близько 20 осіб – краще відмовитися від подібного варіанту. Також запитайте про вік студентів. Дорослій людині буде незручно навчатися зі школярами, які вивчають іноземну за примхою батьків.

Критерії, на які важливо звертати увагу при виборі курсів іноземних мов в Одесі

Ми перерахували підводні камені, які часто ховаються за розрекламованими одеськими школами з вивчення іноземних мов. Тепер розповімо, на що ще важливо звертати увагу при виборі курсів.

Курси іноземних мов в Одесі: підводні камені та як їх обійти - 2

Знання іноземних мов – це ваша можливість отримати високооплачувану і престижну роботу

Відповідність вашим цілям

Перш ніж шукати курси, важливо визначитися, навіщо вам потрібна іноземна. Це суттєво звузить масштаби пошуків. Найчастіше студенти починають навчання з такими цілями:

  • підготовка до складання тесту на підтвердження рівня володіння англійською;
  • підготовка до співбесіди на роботу за кордоном або в Одесі;
  • вивчення граматики;
  • подолання психологічних бар'єрів і розвиток розмовних навичок – «знаю англійську, але соромлюся говорити»;
  • вивчення професійної англійської;
  • освіта для дітей;
  • щоб вільно читати книги англійською, дивитися фільми і слухати лекції.

Намагайтеся обрати саме те, що чітко відповідає вашим цілям, щоб заощадити свої гроші та не менш цінний час.

Локація та графік

Склавши список курсів, які відповідають вашим очікуванням, виберіть школу за її розташуванням і графіком занять. Оцініть, наскільки зручно вам буде діставатися до школи, чи не будуть заняття збігатися з роботою. Не забудьте подумати про те, о котрій закінчуються заняття, чи буде вам комфортно повертатися додому в такий час.

Також подумайте про курси у форматі онлайн. Практично всі сучасні школи пропонують подібний формат вивчення іноземних мов. Онлайн-навчання допоможе заощадити час на дорогу до школи й назад. Також воно зазвичай коштує дешевше, ніж очні курси в Одесі.

Вартість і тривалість програми навчання на курсі

Вартість – це ще один підводний камінь, на який наражаються студенти під час пошуків курсів іноземних мов в Одесі. Коли побачите привабливу суму – не полінуйтеся перепитати, за що саме ви платите. Може виявитися, що це лише тиждень навчання, тоді як весь курс коштує набагато дорожче.

Порівняйте вартість курсу з цінами інших шкіл. Врахуйте, що в питанні вивчення іноземних мов висока вартість не завжди означає якість. Однак і не завжди варто обирати найдешевший варіант – за ним може ховатися безліч недоліків.

Наскільки курс «гнучкий»

Оскільки життя непередбачуване, важливо одразу запитати:

  • чи можна змінити групу, якщо у вас зміниться графік роботи;
  • чи можна замінити викладача, якщо він вам не підійде;
  • чи передбачається можливість розірвання договору і чи можна в такому випадку повернути гроші.

Найчастіше всі перераховані питання детально описуються в контракті ще до початку навчання. Тому уважно читайте всі пункти, щоб уникнути конфліктів у майбутньому.

Що робити, якщо не вдається знайти ідеальний варіант курсів? Відберіть курси, які підходять найбільше, а потім порівняйте їх за кількістю плюсів і мінусів. Критерії для виставлення позитивних і негативних оцінок ми вам вже надали. Успіхів!

Світлана Федорчук


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?