Курси англійської мови в Одесі: фрази для адміністратора готелю

Одна з найпопулярніших вакансій в Одесі – адміністратор готелю. Отримати цю посаду можна навіть без великого досвіду роботи, головне – добре знати англійську мову, щоб вільно спілкуватися з іноземцями. Як поліпшити свої знання? Пройдіть курси англійської мови в Одесі, де ви отримаєте розмовну практику і вивчите основні фрази, якими користуються адміністратори готелів.

Зміст

1. Як вітати гостей

2. Бронювання номеру для англомовних постояльців

3. Реєстрація іноземців

4. Як поділитися з гостями важливою інформацією

5. Як працівникові готелю реагувати на скарги

6. Виселення з готелю

Щоб ви могли вже зараз успішно пройти співбесіду на посаду адміністратора в Одесі, радимо вивчити 20 фраз для спілкування з клієнтами готелю. Коли вас приймуть на випробувальний термін, ви можете пройти прискорені курси англійської мови в Одесі для відпрацювання навички грамотного і швидкого говоріння. В Одесі великий вибір мовних курсів для різних рівнів знань і в різному форматі – індивідуально або в групі, офлайн або онлайн.

У цій статті ми розглянемо популярні фрази для готельних адміністраторів з курсів англійської мови в Одесі. Спілкування з гостями може відбуватися на різні теми – від опису пам'яток Одеси до надання медичної допомоги. Є набір стандартних фраз, якими користуються всі адміністратори і які вивчаються на професійно орієнтованих курсах. Пропонуємо вам запам'ятати їх.

Як вітати гостей

Щоб привернути до себе будь-якого туриста, важливо зустріти його з усмішкою на обличчі та почати діалог. Перша фраза адміністратора готелю:

Hello, welcome to Odessa. – Вітаємо, раді бачити вас в Одесі.

Назву міста можна замінити на назву готелю. А якщо ви вже проходили одеські курси англійської, то зможете легко замінити стандартне англійське вітання «Hello» на альтернативні варіанти:

Good morning!

Good afternoon!

Good evening!

Коли отримаєте відповідь, усміхніться та ввічливо запитайте:

How can I help you? – Як я можу вам допомогти?

Курси англійської мови в Одесі: фрази для адміністратора готелю

Зі знанням англійської в Одесі можна легко влаштуватися на роботу до готелю

Це запитання можна ставити туристам і під час заселення, і в будь-який інший день їхнього проживання – просто щоб проявити турботу. Коли будете проходити мовні курси англійської в Одесі, обов'язково потренуйте сприйняття англійської мови на слух. Адже іноземці говорять з різними акцентами, і якщо ви не зможете їх розібрати – жодна дружня фраза, вивчена на одеських мовних курсах, вам не допоможе.

Бронювання номеру для англомовних постояльців

Сучасні туристи резервують номери в Одесі через інтернет і роблять це заздалегідь. Але як представник готелю ви повинні бути готові до прямих продажів номерів по телефону і безпосередньо на ресепшені. Для такої ситуації вам необхідно запам'ятати кілька запитань англійською мовою:

What's the date of your arrival? – Назвіть, будь ласка, дату вашого прибуття.

When are you planning to check out? – Коли ви плануєте виселятися?

How many people can we make reservations for? – Для якої кількості людей потрібно зробити бронювання?

What type of room would you prefer? – Якому номеру ви б віддали перевагу?

Останнє запитання може виявитися найбільш складним – ви повинні знати назви всіх типів номерів, які можете запропонувати. Це стосується класу номеру – бюджетний (budget rooms) або люкс (suit), а також типу розміщення – двомісний (double room), одномісний (single room), двомісний номер з окремими ліжками (double room with two single beds). Коли будете навчатися на курсах англійської, обов'язково попросіть викладача пройтися по всій лексиці щодо готельних номерів.

Реєстрація іноземців

Після привітання гостей на ресепшені запитайте про бронювання:

Do you have a reservation? – Ви робили бронювання?

Врахуйте, що відповіді можуть бути різними, і від них буде залежати продовження вашої розмови. Обов'язково попрактикуйтесь у подібних діалогах на курсах англійської, які ви будете проходити в Одесі.

Якщо туристи забронювали житло заздалегідь, друге запитання готельного адміністратора звучить так:

What name is the reservation under? – На яке ім'я зроблена бронь?

Подальше завдання персоналу – перевірити документи відвідувачів і звірити їх з даними в бронюванні. Для цього на курсах англійської мови в Одесі вам слід дізнатися, як правильно читати інформацію в документах. Щоб попросити документи у туриста, поставте таке запитання:

Could I have your ID, please? – Можу я побачити ваше посвідчення особи?

У разі правильного використання модального дієслова could, як це показано в реченні вище, ваш тон спілкування буде ввічливим і професійним. Але, крім граматики англійської мови, важливо пам'ятати про процедуру заселення до готелю – після перевірки бронювання і документів розкажіть туристам про розташування їхніх кімнат:

Your room is on the 7th floor. – Ваш номер на 7 поверсі.

Під час навчання на одеських курсах англійської мови вивчіть фрази, які допоможуть повідомити клієнтам додаткову інформацію. Наприклад:

Breakfast is served from 7 to 11 a.m. every morning at the restaurant. – Сніданок подається щоранку з 7 до 11 години в ресторані.

Курси англійської мови в Одесі: фрази для адміністратора готелю - 2

Англійська мова є універсальною для спілкування з іноземними туристами в Одесі

Додатково можна уточнити, як людина може пройти зі свого номера до обідньої зони. Також не буде зайвим запропонувати можливість ще про щось запитати:

Is there anything else I can help you with? – Я можу вам ще чимось допомогти?

Коли туристи попрямують до своїх номерів, скажіть:

Enjoy your stay at ...! – Приємного перебування в ...!

В англійській мові є багато альтернативних варіантів перерахованих вище фраз. Саме тому так важливо відвідувати курси англійської мови в Одесі, де ви зможете поглибити свої знання та навчитися спілкуватися більш вільно.

Як поділитися з гостями важливою інформацією

Щоб провести заселення і виселення людей – вам цілком вистачить перерахованого вище набору фраз англійською мовою. Однак робота адміністратора також полягає в тому, щоб надавати клієнтам додаткову інформацію про проживання в готелі або події в місті.

Знання з курсів англійської в Одесі знадобляться, якщо мандрівники самі почнуть ставити додаткові запитання. Наприклад, як проїхати до центру Одеси або дістатися до катакомб. Ваша відповідь має починатися словами:

To get to [location], just ... – Щоб дістатися до [місце], просто ...

Докладніший приклад, який ви можете вивчити на одеських мовних курсах:

To get to the nearest McDonald's, just cross the street outside the hotel and walk straight. – Щоб дістатися до найближчого Макдональдсу, просто перейдіть вулицю поруч з готелем і продовжуйте йти прямо.

Врахуйте, що деякі люди люблять просто поговорити. Щоб у вас завжди був запас тем для розмови, намагайтеся регулярно читати новини з усього світу, а також дізнаватися інформацію про країни, з яких приїжджають ваші гості.

Як працівнику готелю реагувати на скарги

Прослідкуйте, щоб на курсах, які підготують вас до майбутньої роботи в готелі, обов'язково була розглянута тема скарг клієнтів. У спілкуванні англійською мовою важливо зберігати спокійний тон розмови і ввічливість. Почніть із фрази, яку потрібно обов'язково запам'ятати на мовних курсах в Одесі:

I'm sorry about that. Let me see how we can fix it. – Я шкодую про це. Дозвольте мені подумати, як ми можемо це виправити.

Враховуйте, що туристи в Одесі не завжди чемно спілкуються. Однак щоб вони високо оцінили сервіс, весь персонал готелю повинен реагувати на їхні зауваження спокійно і тактовно, швидко вирішуючи проблеми. Потренувати свою реакцію в подібних ситуаціях можна на курсі англійської з викладачем та іншими студентами.

Виселення з готелю

Процедуру виселення також важливо проводити професійно, для чого потрібна хороша англійська мова і практика. Перша фраза під час оформлення виселення:

Could I have your room number and key, please? – Можете сказати номер вашої кімнати і дати мені ваш ключ?

Звернули увагу? У реченні англійською мовою ми знову використовували модальне дієслово, яке зробило речення максимально ввічливим. Тепер поговоримо про оплату за надані послуги – напої з міні-бару або їжу з холодильника. На курсах англійської мови в Одесі ви можете почути таку фразу:

Your total is [amount]. How will you be paying? – Ваша сума [сума]. Яким способом ви хочете зробити оплату?

Коли мова заходить про гроші – обов'язково тримайте курс на ввічливість, але при цьому дайте ясно зрозуміти, що людина повинна провести оплату зараз.

Коли всі рахунки будуть погашені, залишиться лише попрощатися:

Thank you and hope to see you again soon! – Дякуємо і сподіваємося скоро побачити вас знову!

На мовних курсах ви можете запам'ятати ще кілька корисних фраз для прощання:

Enjoy the rest of your vacation! – Насолоджуйтеся відпочинком!

Have a pleasant trip home! – Бажаю добре дістатися додому!

І остання порада для тих, хто хоче почати кар'єру в туристичному бізнесі: практика веде до досконалості. Тому намагайтеся більше розмовляти іноземною мовою – не тільки на одеських курсах англійської мови, а й у соціальних мережах, у місті. Зустріньтеся з англомовною людиною, яка допоможе вам навчитися добре розуміти вимову нейтів спікерів.

Світлана Федорчук


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?