Найкращі курси англійської мови в Одесі

Вивчення англійської мови стало прямим обов'язком людей, які хочуть досягти успіху і просунутися кар'єрними та соціальними сходами. Вивчення англійської – це важлива частина життя. 

Зміст

1. Як вибрати найкращі курси англійської в Одесі?

1.1. Визначте мету вивчення англійської

1.2. Мотивація і локація курсів – взаємний вплив

1.3. Розподіл найкращих (за кількістю балів) курсів англійської в Одесі за районами

1.4. Програми і методики – виберіть найкраще для вас

1.5. Вибираємо доступний варіант 

1.6. Як вибрати викладача?

1.7. Оптимальна кількість студентів в групі – запорука успішного навчання

2. Рейтинг найкращих курсів англійської мови Одеси за кількістю балів на Facebook

3. Виберіть найкращі мовні курси англійської в Одесі просто зараз

Як вибрати найкращі курси англійської в Одесі?

В наші дні, коли практично вже немає меж між країнами, ну або вони зменшені до мінімального стояння в черзі за візою – не знати і не говорити англійською мовою щонайменше дивно. Шкіл і курсів англійської мови представлено на ринку дуже багато, і завдяки цьому ми можемо вибрати собі найкращі курси англійської в Одесі.

Визначте мету вивчення англійської

Щоб не помилитися і вибрати дійсно те, що відповідає вашим запитам і цілям, необхідно визначити цілі. Багато хто все ще впевнений в тому, що вивчення мови і зокрема англійської – це складне завдання. Але це не так.

  1. По-перше, ми оточені англійською з самого дитинства – від написів на пляшках для молока/водички/сока до рекламних плакатів Coca Cola і McDonalds. 

  2. По-друге, це мова, що найбільше вивчається у світі. У більшості шкіл це мова, яка вивчається нарівні з рідною мовою.

  3. По-третє, сучасні школи розробили свої унікальні методики, які допоможуть швидко і якісно вивчити англійську мову в Одесі.

Для якісного вибору школи треба вирішити, навіщо вам вчити мову. Початкового рівня знань цілком вистачить, щоб запитати дорогу і купити хліб в іноземному магазині. Якщо ж ви хочете спілкуватися з друзями, ходити в кіно чи отримати роботу в іншій країні, то необхідно вивчати англійську мову глибше. Якщо ж ваша робота і просування повністю залежить від ваших знань англійської, то для вас найважливіше – це глибокі і якісні знання – цей пункт можна віднести до першого при виборі найкращих курсів англійської мови в Одесі. Також варто визначити сферу застосування англійської на вашій роботі. Якщо це більше ділове листування і ведення документації, вам згодиться глибоке знання граматики і вміння побудови чітких і логічних граматичних конструкцій. Якщо ваша сфера – це ведення переговорів або переклад – зверніть увагу на широкий словниковий запас.

Найкращі курси англійської мови в Одесі

Мотивація і локація курсів – взаємний вплив

Поза сумнівом, не останнім критерієм вибору курсів є місце розташування, щоб по праву назвати їх найкращими для вас курсами англійської в Одесі. Адже чим простіше відвідувати вам заняття, тим менше шансів, що ви відмовитеся від навчання, так його і не почавши або стомившись довгими подорожами. Нижче представлений список шкіл, розділений за районами, щоб вам було зручніше вибрати.

Розподіл найкращих (за кількістю балів) курсів англійської в Одесі за районами

Київський район:

  • Англійська Хелен Дорон
  • My English School
  • EnglishDom

Приморський район:

  • Англійська Хелен Дорон
  • STUDY Academy
  • FLASH
  • Speak Up
  • Speak Well
  • Bridge School
  • American English Center
  • 6d Education
  • Yappi Corporate

Суворівський район:

  • Англійська Хелен Дорон

Центр:

  • Англійська Хелен Дорон
  • Green Forest
  • FLASH

Незалежно від району:

  • Корпоративна англійська EnglishDom
  • EnglishDom
  • Yappi Corporate

Програми і методики – виберіть найкраще для вас

Усі школи хваляться, що у них найунікальніші методики і програми. Що ж відрізняє найкращі курси англійської мови в Одесі від інших курсів? Це практична цінність методик. Тобто їх результат. Якщо після навчання ви говорите англійською так легко і невимушено, як завжди хотіли, це означає, що мета методик досягнута, а також і ваша мета. 

Вибираємо доступний варіант 

Ми вже розглянули такі параметри, як мета, локація і методи навчання. Важливим чинником буде і вартість навчання. Тут ринок можна розділити не лише на дешево/дорого, але і що найцікавіше – на плату за весь курс або за місяць. При платі за весь курс вище ваша мотивація, адже ви вже витратили гроші і не хочеться їх просто "подарувати" школі, в якій ви так і не довчилися. Оплата щомісячного дозволяє краще планувати свій фінансовий бюджет. У школах, які ми розглянемо нижче, є два варіанти оплати. Так само часто в школах діють різні системи знижок, що дозволяє знизити вартість навчання, не вплинувши на якість. 

Як вибрати викладача

Вибір викладача – це відповідальна справа, яку не можна пускати на самоплив. Відповідно вибирайте викладача, який викликає у вас повагу, для цього варто познайомитися з ним. У школах на сайтах часто бувають фото, а при особистій зустрічі в офісі школи постарайтеся розпитати про викладачів більше. Чи є у них сертифікати викладачів, чи закінчили вони профільні ВНЗ, як давно викладають безпосередньо у цій школі, які є відгуки. На першому уроці зверніть увагу на якість і доступність подання матеріалу, наскільки викладач сам залучений в процес викладання і наскільки він залучає всю групу, чи доступно відповідає на питання, чи не відмахується від них, чи може кілька разів повторювати один і той же матеріал і переконатися, що його група зрозуміла все правильно. За цими нехитрими ознаками можливо визначити найкращого викладача на курсах англійської мови в Одесі.

Оптимальна кількість студентів в групі – запорука успішного навчання

Ще один чинник, який впливає на прийняття рішення про навчання, – це кількість учнів в групі, якщо навчання групове. Найбільш оптимальна кількість – це до 15 осіб. Така група не дозволить вам нудьгувати на занятті, дасть можливість потренуватися в правильності не лише своєї вимови і складання фраз, але і визначення на слух, чи правильно говорить співрозмовник, адже щоб зрозуміти іноземця, нам теж треба розуміти і що він говорить, і який час має на увазі. 

Найкращі курси англійської мови в Одесі - 2

Рейтинг найкращих курсів англійської мови Одеси за кількістю балів на Facebook

1. Англійська Хелен Дорон в Одесі (71220 балів)

Це міжнародна мережа шкіл англійської мови, яка має більш ніж 30-річний досвід викладання англійської. За кількістю балів може вважатися найкращими курсами англійської мови в Одесі. Методика, яку вони використовують, унікальна, авторська і заснована на вивченні англійської мови як рідної. Аудиторія для навчання від 3 місяців до 18 років. Навчання проходить в групах по 6-8 дітей. Не обмежується тільки заняттям в аудиторіях. Є багато додаткових активностей, зустрічей, майстер-класів, тематичних вечірок і іншого. Для навчання використовують сучасні технології, є декілька додатків для мобільних пристроїв, є розділення за напрямами вивчення англійської і віком. Пропонують безкоштовне тестування і пробний урок. Середній семестр триває 10 місяців. Тривалість заняття – 45 хвилин. Середня ціна за один місяць – 1200 грн.

2. Green Forest (52041 бал)

Школа представлена на ринку України з 2000 року. Основою навчання є комунікативна методика, завдяки якій усі теоретичні знання засвоюються на практиці. Викладають співвітчизники, з носіями додаткові безкоштовні заняття у вигляді розмовних клубів, різних спецкурсів. Додатково є доступ до онлайн-бібліотеки, відеотеки, подкастів (enpodast). Кількість людей, що навчаються в групах, – від 7 до 15 осіб. Вік людей, що навчаються, від 16 років. На вибір є дві програми: одна розрахована на 4 місяці – стандарт, інша на 9 тижнів – інтенсив. Заняття триває від півтори години до чотирьох і залежить від вибору програми. Кількість занять на тиждень – від 2 до 4. При записі в школу проводиться тестування і є можливість відвідування першого заняття. Середня ціна за місяць – від 1125 грн

3. American English Center (49787 балів)

Навчання в цій школі проводиться ось вже 20 років. Особливою родзинкою цієї школи є те, що на рівні з професіоналами-співвітчизниками викладають вчителі із США. Основний нахил при вивченні ставиться на практику: розмовна англійська плюс практична граматика. Один курс навчання триває 8 тижнів і відповідає одному рівню вивчення англійської мови. Кількість занять на тиждень – від одного до восьми. Пропонується два варіанти програми на вибір: класичний і розмовний курс. Додатково є заняття в розмовних клубах з носіями мови, перегляд фільмів, безкоштовний індивідуальний репетитор. Середня кількість учасників в групі – від 5 до 12 людей. Є можливість індивідуального навчання або онлайн. Після тестування на визначення рівня ваших знань є можливість записатися на перший урок. Середня вартість навчання за місяць – від 1750 грн

4. Корпоративна англійська EnglishDom (47223 бали)

Це окремий напрям цієї школи. Оскільки навчання проводиться онлайн, то співробітники компанії зможуть вибрати слушний час і місце для проведення заняття. Також окрема послуга і зручність в тому, що курс підбирається під потреби компанії і завдання співробітника. Для організації виділяється персональний куратор, який і організовує увесь процес навчання. Після навчання в цій школі співробітникам компанії не страшні ділові переговори з іноземцями, ведення офіційного листування, відрядження, також є можливість підготовки до складання міжнародних іспитів. Тривалість навчання – один місяць. На тиждень від одного заняття, тривалість якого від 50 хвилин. Навчання індивідуальне. Є можливість тестування і відвідування пробного заняття. Вартість навчання – від 1520 грн за місяць.

5. EnglishDom (47047 балів)

Ця школа на ринку працює вже більше 8 років. Тут практикують індивідуальне навчання онлайн. До кожного студента підбирається викладач залежно від його потреб і цілей навчання. У основу навчання лягла комунікативна методика з комбінацією матеріалів з Оксфорда і Кембріджа, авторські напрацювання і індивідуальні матеріали, цифровий підручник, рольові і граматичні ігри, дискусійні топіки. Тривалість семестру – 6 місяців, інтенсивність навчання – 2-3 рази на тиждень, одне заняття триває 50 хвилин. Навчання індивідуальне з викладачем один на один. Є можливість безкоштовного тестування і відвідування першого заняття. Вартість навчання за місяць – від 1600 грн.

6. Speak Up (18476 балів)

Міжнародна мережа шкіл, яка вже більше десяти років успішно працює в різних країнах, зокрема в Україні. Школа пропонує адаптивний варіант графіку, можна підлаштувати навчання під себе, унікальну методику Blended learning, заняття з носієм мови, використання інноваційних матеріалів і сучасних технологій, письмову гарантію результату, підготовку до складання міжнародних іспитів. Навчання можуть відвідувати як діти, так і дорослі. Отримувати знання можливо в міні-групах від 2 до 10 людей. Програма навчання Speak Up відповідає розробленій Радою Європи системі рівнів володіння іноземною мовою (CEFR). Один семестр триває 3 місяці, графік занять від 2 раз на тиждень, тривалість заняття від 1 години. Безкоштовне тестування і відвідування першого уроку включене в програму навчання. Вартість навчання – від 1570 грн за місяць.

7. STUDY Academy (14187 балів)

Школа належить компанії STUDY.UA – це лідер на ринку України і за кордоном освітніх програм, провідний експерт в області навчання, що має 20 років досвіду. У штаті Академії зібрані викладачі не лише з України, але і з англоговорящих країн, таких як США, Канада, Великобританія. Усі викладачі сертифіковані і мають досвід викладання як в Україні, так і за її межами. Пропонують єдину в Україні програму академічної англійської, розраховану на дітей, підлітків і дорослих, особливо для тих, хто збирається жити, вчитися і працювати за кордоном. Для контролю успішності використовується унікальна сучасна і ефективна система. У своєму арсеналі школа має унікальні програми, за якими можна вступити до англомовного університету-партнера без складання іспитів. Термін навчання від 3 місяців, в середньому 3 заняття на тиждень, тривалістю 1 година 20 хвилин. Можливості відвідати перше заняття безкоштовно немає. Вартість навчання – від 2640 грн за місяць.

8. Yappi Corporate (11089 балів)

Якщо з'явилося завдання навчитися англійської на курсах для усієї компанії, надати допомогу і підтримку може школа Yappi Corporate. У них більше 12 років практичного навчання англійської мови. Проводять безкоштовне тестування співробітників на всіх рівнях, є можливість відвідування першого заняття. У компанії з'явиться особистий методист і акаунт-менеджер, які допоможуть досягти компанії мети. За необхідності проводять уроки онлайн, індивідуально або з носієм мови. Якщо раптом викладач "не підійшов" студентам, є можливість його заміни. Для керівників компанії є система обліку контролю відвідування і якості навчання співробітників. Середній семестр триває 2,5 місяці, 3 заняття на тиждень по 2 години тривалістю. Навчання групове від 2 до 10 людей. Є можливість замовити систему тренінгів. Приємний і професійний персонал підбере навчання англійської залежно від цілей компанії. Вартість навчання – середня 13140 грн за місяць, ціна вказана за всю групу.

9. Speak Well (5936 балів)

Ця школа почала свою впевнену працю в 2010 році. Заняття адаптовані відповідно до сучасних вимог і постійно оновлюються. Рівні приведені відповідно до вимог CEFR. Викладацький склад школи – наші співвітчизники, а також носії мови. Багато хто має сертифікати міжнародного зразка і має досвід викладання як в Україні, так і за кордоном. Комфорт навчання досягається завдяки порівняно невеликим групам – до 9 осіб. У цієї школи є можливість щомісячної оплати навчання. Матеріали, які використовуються для передачі знань, належать провідним британським видавництвам Pearson Education, Oxford, Cambridge University Press, National Geographic Learning, Express Publishing. Є можливість вибрати зручний для себе курс, як за віком, так і за часом і днем тижня. Семестр, в середньому, триває 4,5 місяці, від 2 занять на тиждень, тривалістю по 1 годині 30 хвилин. Середня вартість за місяць навчання – 1200 грн.

10. FLASH (5348 балів)

На відміну від інших курсів англійської в Одесі, в цій школі навчання проходить за технологією "English as a Second Language", а це означає, що заняття відбувається не в звичайному нудному форматі. Немає звичного зубріння: навчання розподілене за принципом 20/80. 20% для граматики, а інші 80% – це розмовна практика. Курси орієнтовані як на дітей, починаючи від 2 класу загальноосвітньої школи, так і на дорослу аудиторію. Кваліфікований і молодий викладацький склад додасть завзяття і енергії у вивчення англійської мови. Є можливість навчатися в групах і індивідуально, також цю школу варто розглянути тим, хто хоче організувати корпоративне навчання для своєї компанії. Семестр навчання, в середньому, триває 2 місяці, по 2-3 заняття на тиждень, тривалістю від 85 хвилин до 3 годин. Групи навчання невеликі – від 4 до 10 людей. Є можливість проходження тестування і першого заняття. Вартість навчання – від 2700 грн за місяць.

11. My English School (4773 бали)

Школа щороко приймає учнів  у віці від 5 років і старше. Є можливість підготувати дитину до школи, допомогти школяру підтягнути знання або розвинути їх, заповнити дозвілля дорослого корисною і цікавою справою – вивченням англійської мови. Також є можливість навчання по скайпу. Тривалість семестру складає 10 місяців, заняття проходять 2 рази на тиждень і тривають по 1 годині 30 хвилин. Групи невеликі, від 4 до 5 людей. Є можливість тестування і відвідування першого заняття. Вартість навчання – від 840 грн за місяць.

12. 6d Education (3262 бали)

Ця школа порівняно недавно на ринку і цього року відсвяткувала своє 4-річчя. При цьому має унікальну методологію 6d. У процес навчання залучені і методика навчання, і психологія, і фізіологія, і навіть психотерапія – усе це формує цілісний підхід до системи знань і передачі цієї системи. Мета такого підходу – заощадження часу студента і в той же час відмінний результат досягнення мети. Тут практикують і групове, і індивідуальне навчання. Є можливість безкоштовного тестування ваших знань англійської мови і відвідування першого заняття. Середній семестр триває 1 місяць, 5 занять на тиждень тривалістю по 3 години кожне. Вартість навчання – від 9600 грн за місяць. 

13. Bridge School (2902 бали)

Мовний центр Bridge School заснований в 2002 році і зараз є одним з найуспішніших і лідируючих мовних центрів Одеси. Викладанням займається команда лінгвістів із США, Великобританії і України. Основна фішка школи – малокомплектні групи до 5 студентів. Пропонують навчання для дітей від 6 до 12 років, курси для підлітків, загальна англійська для дорослих. Є можливість вибору інтенсивності курсу, групове або індивідуальне навчання, офлайн-режим або онлайн по скайпу. Середній семестр триває 5 місяців, кількість занять на тиждень – від 3, тривалість заняття – 1 година 30 хвилин. Є тестування на знання англійської мови і визначення рівня знань. Вартість навчання – від 1442 грн за місяць. 

Виберіть найкращі мовні курси англійської в Одесі просто зараз

Зважаючи на усе сказане, можна з упевненістю зробити висновок, що ви матимете змогу вибрати найкращі курси англійської для себе в Одесі і навіть в інших містах. Спираючись на кількість балів, поставлених користувачами Facebook, можна зробити висновок, що найбільша кількість балів у тих курсів, які дають найбільш стабільний результат, має розвинену систему навчання, гнучкі варіанти підбору графіку і системи оплати.


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?