Мiфи про вивчення англійської мови

Усі ми прагнемо знати англійську мову на рівні носіїв або хоча б на достатньому рівні для роботи чи подорожей закордон. Та часто ми не можемо наважитись розпочати вивчення мови через те, що нам заважає попередній невдалий досвід, наприклад шкільна англійська, комплекси, стереотипи чи то міфи про вивчення мови. Сьогодні ми розвіємо найпопулярніші міфи щодо вивчення англійської і допоможемо розібратися з тим, де правда, а де вигадка.

Міф № 1. Робота в групах не ефективна

Навчання буде ефективним при виборі правильної методики та дотримання програми не залежно від кількості учнів у групі. Найпопулярнішою методикою в світі зараз є комунікативна. Така методика потребує групового навчання з кількістю учнів від 8 до 17. За комунікативною методикою учні багато спілкуються в групі, між собою, в групах по 2-4 осіб, а викладач задає темп заняттю, контролює та перевіряє процес спілкування. В груповому форматі навчання учні швидше починають розмовляти англійською мовою, а мовний бар’єр зникає.

Міф № 2. Навчатися краще з носієм мови

Носій мови безумовно може дати чудові розмовні навички, починаючи з правильної вимови і закінчуючи багатим лексичним запасом. Та носії мови, котрі приїздять до України, найчастіше не мають педагогічної освіти, крім того вони не можуть пояснити граматику, адже не розуміють специфіки нашої мови і настільки вона відрізняється від англійської. Тому найкращий варіант - це поєднання носія мови з вітчизняним викладачем.

Міф № 3. Допоможе лише практика за кордоном

Практика з англійської мови за кордоном - річ чудова, але доступна не всім. Звичайно, досить дієвим є спосіб кинути “тонути в морі англійської”, тоді спрацьовує інстинкт самозбереження. І якщо людина загубилась десь на вулицях Лондона, то щоб повернутись до потрібного місця, їй життєво необхідно заговорити англійською. І це дійсно працює. Та  в наш час комунікацій кожна людина може поспілкуватися з іноземцем, будучи в Україні, через Skype, Facebook, Telegram, Viber тощо.

Міф № 4. Англійську можна вивчити за 2 тижні

За 2 тижні можна вивчити певні слова, завчити необхідні кліше та фрази, але аж ніяк не можна вивчити мову за такий короткий термін, адже потрібні місяці, ато й роки, щоб опанувати граматику, достатньо поповнити лексичний запас, отримати навички сприйняття усної та письмової англійської та “розговоритися”.

Міф № 5. Вивчити англійську можна без викладача та підручника

Дехто думає, що на піснях, фільмах та коміксах можна вивчити мову. Так, дійсно, користуючись перекладачем, можна вивчити слова та фрази, і навіть почути, як вони звучать. Та розуміння мови, і в подальшому - використання англійськоі в усній чи письмовій формі, не прийде без викладача та програми у вигляді книги чи інших матеріалів. 

Міф №6. Мову потрібно вчити до 30 років

Людина не старіє доти, доки вона навчається. Якщо пам’ять розвивати, то вивчення мови буде легким і приємним у будь-якому віці. А якщо ніяк не тренувати пам’ять, то навіть у 25 вчитися буде складно.

Міф №7. Не можна опанувати тему з англійської без пояснень рідною мовою

Можна. У цьому допомагає комунікативна методика, про яку згадувалось раніше. За даною методикою рідна мова на занятті з англійської не використовується взагалі. Натомість у пригоді стають картинки, презентації, короткі пояснення чи приклади. Так, українка може навчати китайців англійській мові. І повірте, така практика дуже часта і більш того, ефективна.

Сподіваємося, наші коментарі розвіяли ваші вагання та допоможуть у виборі формату вивчення англійської саме для вас. Успіхів!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?