Визначаємося з найкращими школами англійської в Києві

Коли приходить розуміння, що час вчити англійську мову, з усіх боків на нас тиснуть сотні рекламних оголошень. Більшість курсів позиціонує себе як найкращі школи англійської в Києві. Як же не помилитися й обрати дійсно найкращу школу? Як визначитися зі школою, щоб час і гроші не були витрачені даремно?

Зміст

1. Як формуються рейтинги найкращих шкіл англійської в Києві

2. Якими мають бути найкращі курси англійської в Києві

2.1. Цінова політика і оплата

2.2. Тривалість семестру

2.3. Методики і форми навчання в школі

2.4. Кваліфікація викладачів англійської мови

2.5. Кількість людей у групі

3. Додаткові бонуси найкращих шкіл англійської в Києві

3.1. Можливість відпрацювати пропущені заняття

3.2. Розмовні клуби

3.3. Бібліотека книг і матеріалів англійською мовою

3.4. Спеціальні онлайн-платформи для додаткової роботи

4. Результати навчання в найкращих школах Києва

Як формуються рейтинги найкращих шкіл англійської в Києві

У світі сучасних технологій нескладно знайти інформацію про будь-яку установу, не кажучи вже про ті, що надають послуги. Відгуки для компаній зараз грають ключову роль.

Визначаємося з найкращими школами англійської в Києві

Визначити найкращу школу англійської мови в Києві можна за рейтингами

Рейтинг найкращих шкіл англійської в Києві визначають за відгуками і пошуком в мережі. Приховати неякісні послуги в інтернеті складно. І якщо в соціальних мережах і Google школи можуть написати самі собі кілька хороших відгуків, то видалити поганий відгук не вийде. У нас на сайті ви можете порівняти рейтинг найкращих столичних шкіл англійської мови за запитами в Google і відгуками в соціальних мережах Facebook і Instagram.

Про якість послуг, що надаються, студенти зазвичай пишуть чесно. І чим більша школа, тим більше буде відгуків.

Якими мають бути найкращі курси англійської в Києві

Життя в столиці диктує свої правила. І якщо в невеликому містечку курси іноземної мови найкращі ті, які можуть вам дати базові знання англійської, то в Києві найкращі курси англійської вже визначаються різними факторами – від професіоналізму педагогів та методик викладання до локації.

Цінова політика і оплата

У Києві серед сотень пропозицій знайти школу іноземної мови можна в широкому ціновому діапазоні. Звичайно, у виборі курсів ціна грає далеко не останню роль. При цьому варто пам'ятати, що дешеві школи не зможуть забезпечити хороший рівень підготовки. Швидше за все, щоб знизити ціну, групи на таких курсах будуть великими, а викладачі без значного досвіду роботи. У той же час дуже дорогі курси – також не гарантія якості. Перш ніж заплатити всю суму за семестр, добре вивчіть всі пропозиції школи та відгуки студентів.

Якщо сума за семестр для вас велика, поцікавтеся можливістю оплати помісячно або оплати частинами. У житті трапляються зміни. Не завжди виходить пройти весь курс, або ж після першого тижня ви зрозуміли, що ця школа англійської мови вам не підходить. Найкращі школи Києва передбачили такі випадки і пропонують своїм студентам різні варіанти. Деякі пропонують заморозити свої невикористані заняття і продовжити навчання через деякий час, деякі можуть повернути гроші, якщо через тиждень ви вирішили відмовитися від послуг. Також вам можуть запропонувати подарувати свій сертифікат другу або змінити філію, якщо це мережа шкіл. Перш ніж заплатити, читайте уважно договір, щоб знати свої права у всіх випадках.

Тривалість семестру

Швидкість навчання залежить від того, скільки часу ми йому приділяємо. Кожна школа іноземної мови визначає, за скільки годин студент повинен пройти конкретний рівень. У Києві найкращі школи англійської мови можуть запропонувати вам різний темп навчання, від звичайного (година-півтори двічі-тричі на тиждень) до інтенсивного (три-чотири рази на тиждень або по кілька годин у вихідні).

Звичайний темп навчання, в середньому, передбачає проходження рівня за 4-5 місяців. Не потрібно забувати і про самостійну роботу. Інтенсивний курс часто скорочує цей час до 1,5-2 місяців. Врахуйте, що займаючись двічі на тиждень по годині, за місяць або два ви навряд чи зможете пройти якісно цілий рівень. Тому не варто довіряти рекламі, яка обіцяє таке диво.

Асоціація мовного тестування Європи (ALTE) поділилася даними, які допоможуть зорієнтуватися, скільки годин потрібно витратити на проходження кожного рівня англійської мови. Порівняйте школи за темпом навчання і визначте для себе найкращу.

Мовний рівень

Індивідуальні уроки (год.)

Групові уроки (год.)

Процентне співвідношення годин: заняття / домашня робота / мовна практика 

Відсотки

Індивідуальні уроки (год.)

Групові уроки (год.)

A1

90

140

60/25/15

90/40/20

140/60/35

A2

110

170

50/30/20

110/65/45

170/100/70

B1

160

260

40/30/30

160/120/120

260/195/195

B2

190

300

35/30/35

190/160/190

300/260/300

C1

220

340

30/30/40

220/220/295

340/340/455

C2

300

450

20/20/60

300/300/900

460/460/1380

Итого

1070

1660

 

1070/905/1570

1660/1415/2435

Рівні англійської мови і процентне співвідношення годин на їх проходження

Методики і форми навчання в школі

Крім цінової політики, кожні мовні курси спеціалізуються на різних формах і методах викладання. У Києві ви можете знайти школу на будь-який смак – від класичної моделі, де навчаються на зразок загальноосвітньої школи, використовуючи підручник і домашнє завдання для закріплення матеріалу, до альтернативних, де зовсім відмовилися від підручників і домашньої роботи. В цьому випадку важко визначити найкращу методику, адже кожен підбирає її для себе індивідуально.

Поцікавтеся, як проходять заняття в школі і як студенти досягають бажаного результату. Можливо, вам потрібно більше часу на розбір нового матеріалу, тоді підійде методика «перевернутого класу», коли ви самі вивчаєте новий матеріал вдома скільки вам потрібно, у класі ж ви практикуєтесь, а викладач пояснює важкі моменти. Або ж вам краще ьдразу на уроці ознайомитися з новою темою, а вдома вже розбирати важкі моменти і приклади.

Для розмовної англійської часто пропонують спеціальні курси, на яких більшість часу ви говорите. На таких заняттях можуть навіть не використовувати підручник, а користуватися щоразу іншими джерелами. Вам можуть задати подивитися фільм або прочитати книгу для обговорення на уроці. Не полінуйтеся дізнатися, як проходять уроки, і тоді вже вирішуйте, чи підходить такий тип занять саме вам.

Визначаємося з найкращими школами англійської в Києві - 2

У Києві найкращі мовні школи пропонують високий рівень підготовки

Кваліфікація викладачів англійської мови

У Києві найкращі школи англійської мови підбирають найбільш кваліфікованих педагогів. Викладачі топових столичних шкіл постійно підвищують кваліфікацію та проходять закордонні стажування. Нерідко вам можуть запропонувати заняття з носіями мови. Такі педагоги відмінно підійдуть студентам з рівнем англійської від середнього і вище. Ефект від такого курсу буде колосальним. Адже ви постійно будете чути живу розмовну мову без акценту. Всі нюанси мови і культури буде пояснювати людина, для якої ця культура і мова рідні.

Заняття з викладачами, для яких англійська – друга мова, також можуть бути не менш ефективними. Часто педагоги працювали або вчилися за кордоном, тож можуть поставити вам вимову і пояснити новий матеріал не гірше носія. А на початкових рівнях вам так буде навіть простіше, адже особливості мови вам можуть пояснити на прикладах з вашої рідної мови.

Під час проходження вступного тесту не бійтеся також запитати про те, чим цікавиться викладач, як він вдосконалюється. Людські якості не менш важливі, ніж професійні. Вам має бути комфортно з цією людиною працювати, він повинен викликати прихильність до себе і вміти знайти індивідуальний підхід до кожного студента в групі.

Кількість людей у групі

Ми вже згадували, що часто ціна курсів залежить від кількості студентів у групі. Цьому моменту також варто приділити увагу. Найкращі школи англійської Києва відрізняються невеликими групами. Деякі можуть вам запропонувати вибрати, скільки людей буде у вашій групі. Від цього буде залежати вартість навчання на курсах. Ви можете навіть обрати індивідуальні заняття з викладачем школи. Тоді весь час уроку буде приділено тільки вам.

Робота в групах також добре допомагає засвоєнню матеріалу та подолання мовного бар'єру, чого важко досягти на індивідуальних уроках. Оптимальна кількість людей в групі – 8-10 осіб. Якщо вам пропонують групу на 20 студентів, це може погано відбитися на якості навчання.

Додаткові бонуси найкращих шкіл англійської в Києві

Через високу конкуренцію в Києві, щоб бути найкращими, потрібно надавати різні бонуси і можливості для клієнтів. Мовні школи розробляють свої моделі навчання, платформи для онлайн-занять, організовують різні розмовні клуби і тури. Дізнайтеся, які бонуси мають школи для своїх студентів.

Можливість відпрацювати пропущені заняття

Важливо не пропускати заняття взагалі, але випадки бувають різні. Хороші мовні школи часто йдуть назустріч студентам і пропонують кілька способів відпрацювання пропущених уроків. Вам можуть запропонувати як відвідування заняття з іншою групою, яка буде розглядати пропущену тему, так і індивідуальну консультацію педагога. В такому випадку ви не пропустите важливий матеріал.

Розмовні клуби

Звичайних занять не завжди достатньо, щоб тренувати і граматику, і розмовну мову. У Києві найкращі школи англійської пропонують відвідувати додатково розмовні клуби. Дуже добре, якщо такий клуб веде носій мови. Такі заняття проходять в більш вільній формі. Ви можете обговорювати різні соціальні теми, книги і фільми. Розмовний клуб можуть відвідувати студенти різних груп, що дає прекрасну можливість практикувати мову з різними людьми.

Бібліотека книг і матеріалів англійською мовою

Самостійна робота має бути цікавою. Крім підготовки домашніх завдань, важливо читати книги і дивитися фільми. Запитайте, чи є можливість брати матеріали в школі для додаткової роботи. Дуже добре, якщо є можливість користуватися адаптованими книгами для вашого рівня володіння мовою.

Визначаємося з найкращими школами англійської в Києві - 3

Практикуйте англійську мову вдома для кращого результату

Спеціальні онлайн-платформи для додаткової роботи

Для зручності студентів і викладачів найкращі школи англійської в Києві розробляють спеціальні онлайн-платформи. Зазвичай вони пропонують створити особистий кабінет, в якому можна виконати і перевірити домашню роботу, простежити за своїм прогресом, знайти тренажери для закріплення матеріалу, подивитися навчальне відео і використовувати інші інтерактивні матеріали. Вчити англійську можна в будь-якому місці, а всі необхідні матеріали будуть у смартфоні.

Результати навчання в найкращих школах Києва

Які бонуси не пропонувала б школа, найкращим показником її рейтингу буде успішність студентів. Якщо це складання міжнародних іспитів на знання мови, високий бал випускників і буде визначати якість послуг. Якщо це розмовна англійська, важливо, щоб випускники могли вільно спілкуватися на будь-яку тему. Читаючи відгуки в соціальних мережах про курси англійської мови, можете написати їх авторам і запитати, чи дійсно це найкраща школа англійської в Києві.

Олена Задворна


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?