Найдорожчі курси англійської мови

Зараз на ринку курсів англійської мови працює величезна кількість шкіл абсолютно різного цінового діапазону. Тому коли користувач вибирає, де саме вивчати англійську, не в останню чергу він звертає увагу на ціну. Для деяких висока ціна – це престижно, для інших – вартість зовсім не має значення. Але є курси, які беруть за свої послуги величезні суми. Тому ми ознайомимо вас із найдорожчими курсами англійської мови у Києві. Ціна вказана за 1 місяць навчання.

English Prime – 2333 грн

За оплатою за місяць навчання English Prime – найдорожча школа англійської мови, хоча в загальній вартості семестр виходить не таким і дорогим – 3500 грн. Постійно діють різноманітні знижки на навчання (досить непоганий варіант для залучення клієнтів).

Давайте подивимося, чим школа аргументує таку високу ціну:

Школа може зацікавити тих, хто хоче вільно говорити англійською, застосовувати її на практиці. English Prime пропонує своїм клієнтам навчання за курсом, створеним Applied Scholastics International, до складу якої входить і школа English Prime.

Секрет успішного навчання дуже простий: щоб навчитися говорити треба… ГОВОРИТИ, як стверджують в English Prime.

Як це відбувається? 80% часу під час навчання приділяється розмовній практиці. English Prime стверджують, що методика школи унікальна, тому що англійська вивчається за тим самим принципом, що й рідна мова в дитинстві. Тобто під час навчання основна увага звертається на наслідування, повторення слів, фраз, а згодом і речень для того, щоб їх запам'ятати. Таке повторення, за словами English Prime, гарантує, що ви завчаючи стандартні фрази та слова, ви зможете їх організувати у грамотну «живу» мову.

Граматиці приділяють 20% часу курсу, і то граматика вивчається лише та, що необхідна для спілкування й одразу відпрацьовується під час розмов. При цьому все ж таки в описі кожного курсу є список граматичних тем.

Носії також викладають в English Prime, але беруть участь тільки в окремих частинах уроку. Основні знання вам дають українські викладачі, завдання яких – легко і доступно пояснити необхідний матеріал.

Повний курс навчання – 8 рівнів по 1,5-2 місяці на кожен.

Також дуже тішить наявність пробного заняття, адже за такі гроші хочеться бути впевненим, що тобі сподобається на занятті.

DEC School – 2150 грн

Це друга з найдорожчих шкіл, ціни яких офіційно заявлені в Києві (деякі школи вважають за краще не афішувати вартість занять).

Спочатку DEC School займалася навчанням дітей, але зараз у школі є програми для навчання дорослих.

DEC School, так само як і багато інших англійських шкіл, викладає англійську за комунікативною методикою (тобто навчання спрямоване на розвиток усного мовлення), але на відміну від більшості шкіл, DEC School робить ставку більше на британських, а не українських викладачів. Усі викладачі мають дипломи, які дозволяють їм викладати англійську як іноземну мову (CELTA/ DELTA/ TEFL та ін.). Навчання у школі проходить у групах до 10 осіб, виключно англійською мовою.

Школа виділяє 7 рівнів: від Beginner до Proficiency. Один рівень можна пройти за 2 семестри (3,5 – 5 місяців кожен).

З додаткових переваг школи потрібно звернути увагу на ресурсний центр, де можна знайти додаткові матеріали для навчання, а також фільми та книги в оригіналі.

Також варто зауважити, що школа пропонує різноманітні знижки на навчання, у тому числі сімейну знижку. А батьків, які планують навчати дітей за кордоном, порадує той факт, що DEC School пропонує дуже широкий спектр програм навчання у англомовних країнах: від таборів під час канікул до навчання в університеті.

DEC School дає можливість своїм студентам відвідати пробне заняття, після якого необхідно визначитися, чи вам подобається. Після пробного заняття поміняти викладача не дозволяється.

International House – 1867

International House – це міжнародна школа, яка працює на українському ринку з 1992 року. Вона працює приблизно в 50 країнах світу і зарекомендувала себе досить успішним проєктом, хоч і з досить великою вартістю.

Тож якщо ви вирішили навчатися в International House, цікаво буде дізнатися таке: школа займається за комунікативною методикою, але при цьому заняття проводять як українські викладачі, так і носії мови. Викладання проходить виключно англійською мовою, також школа наголошує на тому, що викладає британську англійську. Всі викладачі сертифіковані – мають в основному такі сертифікати як CELTA, TESOL тощо, а також стажуються в інших школах ih.

Школа пропонує 6 рівнів вивчення мови (Starter – Advanced), для проходження 1-го рівня вам знадобиться провчитися 3-4 семестри по 6 тижнів кожен.

Пробного заняття немає, оплата за навчання здійснюється до початку семестру. При цьому є системи знижок, а при припиненні навчання можливе повернення грошей.

Школа дає можливість своїм студентам користуватися матеріалами ресурсного центру, а також користуватися комп'ютерами цього центру для роботи з додатковими матеріалами для навчання від концерну International House.

Runov School – 1857 грн

Це школа, яка пропонує вам вивчити англійську за авторською методикою Дениса Рунова – вченого з Петербурга. Школи цієї мережі працюють не лише у Києві, а й в Одесі, Харкові та Запоріжжі. Давайте спробуємо зрозуміти, як методика викладання в Рунов Скул відрізняється від інших шкіл англійської.

По-перше, варто зазначити, що курси не поділяють групи, що вивчають мову за рівнями. Ну майже не поділяють, як і сама програма навчання на рівні не поділяється.

Ви можете вибрати два варіанти навчання: базовий курс або просунутий.

Базовий курс, у свою чергу, також поділений на 3 підвиди:

  • Для тих, хто ніколи не вивчав іноземної мови
  • Для тих, хто вивчає, але має серйозні прогалини у знаннях
  • Для тих, хто говорить досить швидко, але при цьому допускає смислові помилки в мові

Кожен з цих курсів має різну тривалість (від 3 до 7 місяців) та кількість годин (від 96 до 165 академічних годин) та обіцяє навчити вас розмовляти.

При цьому в базовому курсі вам обіцяють логічне пояснення граматики, а також 1500 лексичних одиниць, сформувати навички розмовної мови, читання та письма.

Розвинений курс орієнтований на тих, хто закінчив базовий або на достатньому рівні володіє англійською. На цьому курсі основна увага приділяється розвитку комунікативних навичок. Вам допоможуть подолати мовний бар'єр, почати швидко розмовляти і легко сприймати мову на слух. Також ваш словниковий запас збільшиться до 4000 слів.

Також школа відзначає 5 основних складових успіху:

  • проходження курсу від 3 до 7 місяців;

  • логічну систему замість граматичних правил. Автори постаралися скласти граматику у вигляді компактної та логічної системи, що виглядає приблизно так, як її бачить носій мови. Хоча як вона має виглядати і працювати, ви зрозуміти не зможете, якщо не почнете навчання;

  • розмовні тренінги – замість переказів та перекладів тексту. Для розвитку навичок комунікації школа активно використовує різноманітні розмовні тренінги та ігрові практики. При цьому вам радять не базувати мову на заучених фразах, а формувати речення вільно, як у рідній мові;

  • технології запам'ятовування – під час навчання вам пояснюють, як саме вивчати слова, щоб уникнути тупого зазубрювання;

  • методи підтримки пам'яті – також школа може похвалитися розробкою різноманітних технологій підтримки пам'яті.

Також на сайті можна знайти такі назви як Технології побудови алгоритмічних асоціативних моделей, Технології стиснення інформації та оптимізації асоціативного пошуку, Технології підтримки пам'яті, Технології прямого асоціювання, Технологія побудови ігрових практик, Мотиваційні технології.

Чесно кажучи, після годин пошуку в інтернеті ми так і не зрозуміли, яким саме чином працюють всі ці технології і чи працюють вони в принципі. Але обіцянка заговорити хорошою англійською всього за 3-8 місяців таки досить приваблива.

Programma Essence – 1760 грн

Це авторський проєкт викладача КНУ ім. Т. Шевченка Казьміни Віри Дмитрівни. – "Програма Essence" працює з 1994 року, ідея у Віри Дмитрівни виникла у процесі роботи у програмі культурного обміну для ознайомлення із системою освіти в американських університетах між університетами Baylor, Texas A&M у штаті Техас і студентами різних вишів міста Києва.

Навчально-інформаційний матеріал, який використовується під час навчання в «Essence» та заснована на ньому підготовка та навчання, є гармонійною системою, стверджує Віра Дмитрівна. Всі курси англійської мови передбачають роботу зі спеціально розробленими для кожного рівня діалогами, тестами, текстами та вправами для розвитку пам'яті та сприйняття мови на слух, що дозволяє успішно освоювати граматику, з легкістю справлятися з будь-якими тестами та текстами англійською, а також не відчувати труднощів у спілкуванні англійською мовою.

"Програма Essence" пропонує вам не тільки курси з вивчення англійської мови, але й курси з підготовки до різноманітних тестів на рівень знання мови.

Але крім авторського матеріалу та помісячної оплати, не впевнені, що курси мають ще якісь переваги. Складається враження, що "Програма Essence" – це проєкт одного викладача і працює лише з одним викладачем. Із цього можна припустити, що студентів на цих курсах не так і багато.

English coaching – 1567 грн.

Школа існує з 2009 року і пропонує вам унікальну, якщо вірити на сайт, систему навчання – коучинг. Під коучингом мають на увазі технології та навички, які вам допомагають отримати, але по суті, що це за технології – дізнатися практично нереально. З того, що ми виділили – вас виведуть з вашої зони комфорту і змусять на повну користуватися тим, що ви знаєте або ж вивчили.

Школа пропонує займатися за 3 напрямами: граматичні тренінги, лексичні тренінги або корпоративні заняття.

Ми спробуємо дізнатися плюси граматичних та лексичних занять.

Отже, граматичні тренінги проходять 2 дні поспіль по 6 годин. Курси обіцяють вам пояснити всю англійську мову у вигляді панорам (що це у розумінні мови – так і залишається загадкою) та таблиць. Так, наприклад, всі 12 часів ви зрозумієте за допомогою схеми «часовий метелик» всього за 4 хвилини. Також варто зазначити, що на вивчення нового матеріалу приділяється 10% часу заняття, решта 90% заняття – практичне вживання нового матеріалу у розмові.

Лексичний тренінг – це 2 дні до 7-8 годин занять. Складається такий тренінг із 3 етапів: вивчення різних слів, виразів та словосполучень за методом асоціацій, тренування, ігри, перегляд фільмів та прослуховування пісень, де учасники активно використовують отримані знання, та програвання життєвих ситуацій – тут їх називають кейсами. Насторожує або дивує обіцянка того, що ви запам'ятаєте 50-70 нових слів лише за 60 хвилин за допомогою методу асоціацій. І ще постійне вживання незрозумілих англійських слів російською.

British Council – 1520 грн

Курси у British Council – подвійно дороге задоволення для тих, хто хоче вивчити англійську мову. Людина, яка шукає курси англійської або ж навчалася на інших курсах, звикла до більш-менш стандартного поділу на рівні на курсах України: Elementary, Pre-Intermediate тощо. Тому під час розгляду варіанту навчання у British Council – 3000 грн за семестр звучать досить обнадійливо. Але тут варто врахувати, що British Council працює за системою, де кожен рівень ділиться ще на 3 підрівні. Тобто проходження повного рівня Elementary (3 підрівні) ви витратите приблизно 9000-10000 грн.

Але на решту скаржитися, як кажуть, гріх. На курсах British Council працюють викладачі, які пройшли сертифікацію, а не лише отримали диплом в українському виші, використовуються сучасні методики викладання та актуальні підручники. Курси повністю працюють за підтримки посольства Британії, тому дають масу додаткових можливостей, як, наприклад, доступ до відомої всім бібліотеки British Council.

Ну і, звичайно ж, після закінчення курсу ви отримуєте сертифікат, який визнається у всій Європі, як мінімум.

Speak Up

Це ще одна міжнародна мережа на українському ринку. Спочатку школа була заснована у Польщі, зараз працює ще й у Росії, Україні та Туреччині. Хоча офіційно вартість курсу Speak up не оголошує, за семестр навчання вам треба буде заплатити приблизно 6000–9000 грн. Залежно від кількості занять, часу, рівня англійської, тривалості курсу. Також школа пропонує «пробне заняття» – насправді це зустріч із консультантом школи, який розповість вам про методику викладання, протестує вашу англійську та розкаже, скільки потрібно заплатити за курс навчання. Тобто спробувати вчитися під час «пробного заняття» вам не вдасться.

Speak Up використовує під час навчання комунікативну методику: заняття проходять у міні-групах, граматику викладають українські викладачі, є розмовні заняття з носіями мови. Здавалося б, нічого нового. Але варто віддати належне школі Speak Up за відмінну технічну базу. Кожен офіс оснащений безліччю комп'ютерів, які можуть використовувати студенти школи для самостійного навчання, також школа надає безліч аудіо- та відеоматеріалів. З мінусів такої можливості можна назвати тільки лінь людську, з якою далеко не всім нам легко боротися.

З цікавих моментів варто назвати те, що студент може самостійно вибрати те, що йому треба вчити, графік занять і тривалість семестру.

Ще Speak Up пропонує 100% гарантію результату. Щоправда, ми пропонуємо заздалегідь не піддаватися спокусі, тому що гарантія – це лише можливість пройти курс безкоштовно ще раз, якщо ви провалите фінальний тест. Але тут варто звернути увагу на те, що якщо вчитися вам не дуже цікаво або немає часу – то навіть після 10-го повторення результату, на жаль, не буде.

З плюсів варто відзначити те, що навчання в Speak Up можна почати в будь-який зручний час, чекати початку семестру не треба, є маса додаткових занять і свят для студентів, а також студентський онлайн-портал.

Крім того, Speak Up постійно пропонує різноманітні знижки та акційні пропозиції, тому якщо вам підходить саме ця школа – зачекайте тижнів зо два-три – точно почнеться чергова акція.


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?