Школа англійської мови в Харкові: як почати вивчати мову

Вибір школи англійської мови в Харкові – завдання не з простих. Зараз працює велика кількість закладів, які навчають іноземної мови. Людині, яка вже так чи інакше знайома з мовою, буде простіше відновити навчання, а ось у новачка може виникнути багато запитань і сумнівів. У цій статті ми розберемо, як правильно почати вчити англійську мову охочим у Харкові, щоб це навчання не пройшло даремно.

Зміст

1. Організаційні моменти початку навчання

1.1. Оберіть локацію школи англійської мови в Харкові

1.2. Визначте цілі навчання

1.3. Зверніть увагу на професіоналізм викладача

2. Речі, які потрібно зробити до початку навчання

2.1. Складіть зручний графік занять

2.2. Поговоріть з викладачем до початку навчання

2.3. Ознайомтеся з навчальними матеріалами

3. Як зробити навчання максимально ефективним

3.1. Контроль успішності

3.2. Відвідування розмовних клубів

3.3. Як доповнити навчання в школі англійської мови

Організаційні моменти початку навчання

Перед початком навчання в школі англійської мови в Харкові важливо зробити кілька речей. Потрібно це для того, щоб почати навчання максимально комфортно. Визначтеся з самою школою в Харкові, виділіть для себе цілі навчання, а також підберіть викладача. Це одні з основних моментів, які необхідно зробити ще до старту навчання.

Школа англійської мови в Харкові: як почати вивчати мову

Вибір школи в Харкові – важливий етап у вивченні англійської мови

Оберіть локацію школи англійської мови в Харкові

Розташування школи відіграє більшу роль, ніж може здатися на перший погляд. Школи англійської мови є по всьому Харкову, але обирати слід ту, яка знаходиться ближче або до дому, або до роботи. При виборі школи англійської враховуйте, скільки ви маєте вільного часу та який у вас графік. Може, вам буде зручно піти на курси одразу після роботи, а потім їхати додому. Або навпаки – з дому буде комфортніше ходити на заняття. Місцезнаходження також потрібно враховувати і при формуванні графіка відвідувань школи англійської мови в Харкові. Більшість харківських мовних шкіл надає можливість складати досить гнучкий графік, але не слід часто скасовувати або переносити заняття, адже у вивченні англійської мови дуже важлива періодичність.

Визначте цілі навчання

Коли ви починаєте відвідувати школу, ви вже повинні усвідомлювати, що хочете отримати на виході. Можливо, підняти розмовний рівень англійської, а можливо, ви хочете поліпшити знання граматики або розширити словниковий запас. Ще однією метою може бути підготовка до іспиту з англійської мови для переїзду до іншої країни або для підвищення на роботі. Перш ніж почати відвідувати курси, треба визначити для себе мету навчання і обговорити це з менеджером у школі англійської мови в Харкові. Це допоможе вам підібрати максимально відповідну програму і кваліфікованого викладача.

Зверніть увагу на професіоналізм викладача

Вибір викладача відбувається на підставі вашого графіка і поставлених цілей в навчанні. Школи англійської мови в Харкові часто самі підбирають викладача або пропонують вам кількох кандидатів. Вам буде корисно поспілкуватися з викладачем особисто. Це дозволить зрозуміти, наскільки вам буде просто знайти спільну мову. Викладач, що володіє кваліфікацією і професіоналізмом, допоможе вам досягти своїх цілей у вивченні мови в Харкові.

Речі, які потрібно зробити до початку навчання

Коли всі організаційні справи зроблені і ви вже налаштовані розпочати навчання в Харкові, необхідно до нього ще трохи підготуватися. У перелік справ, які потрібно зробити безпосередньо перед початком навчання в харківській школі англійської, входить створення відповідного графіка, розмова з викладачем і ознайомлення з методичними матеріалами.

Школа англійської мови в Харкові: як почати вивчати мову - 2

Ретельно підготуйтеся до навчання в школах Харкова – і отримаєте хороші результати

Складіть зручний графік занять

Перш ніж почати навчання в школі англійської мови в Харкові, вам необхідно скласти чи обрати собі графік занять. Не варто ставити заняття занадто рідко, інакше у вас будуть завеликі перерви, які можуть вилитися в прогалини в знаннях. Не варто також ставити заняття занадто часто. Це може призвести до перенапруження, через яке нова інформація не буде засвоюватися. Винятком з цього правила можуть стати харківські інтенсивні курси іноземної мови. Ще варто враховувати ваш робочий графік, якщо він у вас може змінюватися. Намагайтеся не переносити заняття, а якщо ви знаєте, що після роботи вам вже не до навчання, то варто визначити для занять інший час.

Поговоріть з викладачем до початку навчання

Викладача ви обираєте ще до початку навчання, і коли ви вже знаєте, хто це, буде не зайвим з ним поспілкуватися. Розкажіть йому, чого чекаєте від навчання, на що хотіли б зробити акцент і яку мету досягти. Також розмова допоможе заздалегідь знайти спільну мову і налагодити хороші взаємини. Завдяки такому спілкуванню пізніше, під час навчання, вам з викладачем буде простіше, адже він буде знати, як вам потрібно пояснити матеріал і в якій формі подати ту чи іншу інформацію. А вам буде простіше, адже ви знаєте, що можна очікувати від викладача і як з ним краще комунікувати.

Ознайомтеся з навчальними матеріалами

У кожної харківської школи англійської мови є свої методичні матеріали. У них входить все, що стосується вашого навчання: підручники, словники, збірники вправ та інше. Ваше завдання – до початку навчання ознайомитися з ними. Достатньо буде просто переглянути структуру підручника, розділи. Якщо щось у вас викликає сумніви або питання – озвучте їх менеджеру в школі. Якщо ж у вас електронні підручники або ви займаєтеся в межах спеціальної системи навчання, то перевірте її доступність, основні розділи і функції. Така практика допоможе вам уникнути форс-мажорних обставин під час заняття. До того ж якщо ви помітите, що методичні матеріали не повністю відповідають поставленій меті, то ви можете попросити викладача скоригувати їх, щоб не витрачати час на це під час навчання.

Як зробити навчання максимально ефективним

Ви можете підвищити ефективність навчання в харківській школі англійської мови. Важливо дотримуватися розкладу, не пропускати заняття і виконувати домашні завдання. Якщо вам щось незрозуміло, то ви завжди зможете запитати у викладача. Однак є ще низка правил, які допоможуть закріпити пройдений матеріал і поліпшити ваші знання.

Школа англійської мови в Харкові: як почати вивчати мову - 3

Щоб зробити навчання ефективним, потрібно докладати зусиль

Контроль успішності

Від вас тут залежить не так багато, тому що якщо програма складена правильно, то своєчасний контроль успішності вже в неї включений. Різні тести зазвичай проводяться по завершенню будь-яких логічних модулів і перевіряють, наскільки добре ви засвоїли матеріал. Контроль успішності допоможе вашому викладачеві зрозуміти, наскільки легко вам даються теми, які помилки ви робите і на що потрібно звернути увагу. Для вас перевірочні роботи – це шанс з'ясувати, наскільки ви ближче до поставленої мети, а також наскільки далеко просунулися у вивченні іноземної мови в Харкові.

Відвідування розмовних клубів

У школі англійської мови в Харкові викладачі зазвичай дають досить збалансоване навантаження, яка включає і граматику, і лексику, і розмовну практику. Однак зазвичай одного півторагодинного заняття може здатися мало, тож студентам важливо практикувати англійську мову і поза уроками. У цьому допоможуть харківські розмовні клуби, де студенти обговорюють певні теми англійською мовою. Там зазвичай присутній модератор – носій мови, який задає тему і допомагає підтримувати розмову. Розмовні клуби в Харкові – це прекрасна можливість перевірити, наскільки ви засвоїли те, що вам викладали в школі, а також дізнатися щось нове, адже кожна людина приходить зі своїм словниковим запасом. Відвідування харківських розмовних клубів англійської мови допоможе вам подолати мовний бар'єр та розговоритися.

Як доповнити навчання в школі англійської мови

На додаток до навчання в школі, відвідування харківських розмовних клубів, є ще безліч способів поліпшення вашої англійської. Перш за все це перегляд різних фільмів і серіалів англійською мовою. Якщо одразу важко осилити матеріал, то вмикайте субтитри. Крім того, що це корисно, оскільки тренує навичку розуміння усного мовлення, це ще й дозволяє глянути на свої улюблені твори під новим кутом. Голоси персонажів в оригінальному варіанті часто набагато органічніші, ніж в озвучці. Наприклад, за цим посиланням ви можете ознайомитися з топ-250 найкращих фільмів за версією користувачів ресурсу IMDB і обрати, що подивитися.

Крім відвідування школи англійської мови в Харкові, непоганою практикою буде знайти друга для листування, тут ви зможете практикувати навички письмового спілкування, граматику. Незважаючи на те, що під рукою буде перекладач, краще намагатися обходитися без нього. Це допоможе вам адаптуватися до використання іноземної мови. Найкориснішим методом поліпшити свою англійську буде поїздка до англомовної країни. Занурення в англомовний світ допоможе вам позбутися страху помилитися, адже у вас не буде можливості перейти на більш зручну мову. До того ж це гарна можливість ознайомитися з культурними особливостями англомовного світу.

Для ефективного вивчення іноземної в Харкові важливо провести певну підготовку до початку занять, а також підтримувати і доповнювати уроки в школі відвідуванням англомовних курсів, переглядом фільмів англійською та в ідеалі – поїздкою до англомовної країни. Не бійтеся відкривати для себе нові горизонти!

Дмитро Журавльов


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?