Топ-10 порад, як обрати «свою» школу англійської

Англійська – це невидимий продукт, який не можна потримати в руках чи пощупати. Його не продають в пакеті чи на вагу по 100 гривень за кілограм. А от гроші, які ви витрачаєте, точно реальні. Тому не беріть на 100%-ву віру слова шкіл, які дають вам «абсолютну гарантію» вивчення мови в конкретний термін. Адже більшою мірою все залежить від вас, ваших умінь, вкладеного часу, бажання та мотивації. І лише 15-20% успіху у вивченні мови залежить від рівня викладання тієї чи іншої школи. Отже, моя перша порада - пам’ятайте, що ви купуєте програму та час, тобто кількість годин і тривалість вашого навчання, і аж ніяк ви не купуєте англійську мову.

Англійська не може бути різною, а от програми, підходи до викладання, темп та атмосфера на занятті якраз відрізняються. Тому моя друга порада -  прислухайтеся до відгуків, читайте форуми, переглядайте коментарі щодо роботи курсів на порталах англійської мови, адже це вам дасть змогу сформувати загальну картину якості викладання на тих чи інших курсах. Треба віднестися до цього серйозно, адже ви не яйця на базарі купуєте, а можливість оволодіння іноземною мовою, що відкриє перед вами ще одні двері в кар’єрі, подорожах та спілкуванні.

Для тих, хто не довіряє чужим словам або просто хоче впевнитися у правильності свого вибору, багато шкіл пропонують перше пробне (часто безкоштовне) заняття. Моя третя порада – обирайте саме ті курси, де вам спершу запропонують прийти і подивитися на заняття, а вже потім сплачувати та підписувати договір.

Коли ви вкладаєте кошти в якусь школу, ви певно переживаєте, чи надійна вона, чи не закриється та зникне вона завтра, після того, як ви заплатили за цілий семестр або рік навчання. Тому моя четверта порада – ознайомтесь з сайтом школи, кількістю філій та вислугою років на ринку. Якщо школа стабільна, не з учорашнього дня на ринку та має не 1 навчальний кабінет в гуртожитку, то за день вона ніяк не зникне. Якщо ж це не така велика та поважна школа, і ви сумніваєтеся в її надійності, то можна попросити представників школи показати вам ліцензію на викладання, договір на оренду офісу і т.д.

Чи не найголовнішим критерієм вибору курсів є близькість розташування до дому чи роботи. Порада «бувалих»при виборі спортклубу звучить так: «Не обирай клуб далеко від дому або роботи, бо ти туди не будеш їздити». Те ж саме я хочу зазначити, як п’яту пораду – курси мають бути у відносно близькому розташуванні від вас, інакше при поганій погоді або нестачі часу ви туди не потраплятимете в силу природньої людської ліні.

Усі ми хочемо не просто знати «книжковий» варіант англійської, а в першу чергу ми хочемо вільно спілкуватися цією мовою, тобто розуміти англомовного співрозмовника та вільно виражати свої думки. Тому для отримання таких вмінь та навичок недостатньо лише занять з граматики чи роботи з книгою. Треба якомога більше спілкуватися англійською на своїх заняттях. І позбутися мовного бар’єру нам найбільше допоможуть носії мови. Тому моєю шостою порадою буде прохання звертати увагу, чи буде у вас можливість спілкування англійською, і бажано з носіями мови, на обраних курсах.

Додаткові ресурси у вигляді онлайн ігор для покращення рівня англійської, спінінг клубів, англомовних вечірок і поїздок та інших онлайн та офлайн розваг, які дозволяють вам у невимушеній атмосфері вивчати англійську мову будуть для вас великим плюсом. Тож моя сьома порада – звертайте увагу на наявність додаткових ресурсів при виборі школи.

Важливим фактором для майбутнього студента при виборі курсів часто є  кількість людей в групі – і чим менше, тим краще. Але я хочу запевнити вас, що ця правда є не завжди 100%-вою правдою. Якщо школа працює за комунікативною методикою (методика спілкування, яка присутня майже у всіх школах), то студент буде отримувати максимум навантаження та уваги від викладача і у групі 8-15 осіб. Тим паче, у таких групах відкривається і більше можливостей для спілкування з різними людьми. Тому моя восьма порада – не ведіться на стереотипи, а обирайте той варіант групового навчання, який близький саме вам.

Для багатьох людей питання вартості курсів стоїть чи не на першому місці. Так, кожного разу, оновлюючи ціни та умови навчання усіх шкіл на нашому порталі, я дивуюся їх різноманітності – вартість 1 години англійської мови коливається від 25 до 500 грн. І у кожної з цих шкіл є свій покупець. Вам лише треба визначитися, який покупець – ви! І моя дев’ята порада - при порівнянні цін варто звертати увагу не тільки на вартість семестру (бо 1 семестр може тривати від 1 місяця до 1 року) та на вартість місяця (бо школи пропонують від 1 до 5 занять на тиждень різної тривалості), а ще й на вартість однієї астрономічної години. До речі, дану підбірку шкіл з погодинною вартістю ви зможете побачити уже в наступній статті, яка з’явиться зовсім скоро!

І моя завершальна десята порада є чи не найважливішою при виборі школи англійської мови. Перед початком відбору курсів дайте відповідь на такі запитання:

  • для чого вам англійська мова?
  • в який термін ви хочете опанувати певний рівень?
  • яке навантаження на тиждень для вас буде оптимальним?

А тепер складіть усі поради до купи, дайте собі відповідь на 3 останні запитанняі за допомогою нашого порталу з найсвіжішою інформацією про усі курси великих міст України оберіть саме ті, якідадутьвам саме такі знанняанглійськоїмови, котрі вам потрібні.Можливо, ви й не знайдете «ідеальну школу», в якій будуть усі вище зазначені речі, але ви точно знайдете СВОЮ школу. Успіхів вам і цікавої вам англійської!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?