Уроки читання на дистанційних курсах англійської мови

Коли ви вирішуєте навчитися чогось нового, з чого ви зазвичай починаєте свій шлях? Правильно, з пошуків відповідних курсів. А також книг. Навіть у нашому сучасному технологічному світі, де всього можна вчитися дистанційно, люди в першу чергу звертаються до них, а не до додатків, відео, фільмів тощо. Це можуть бути як книги-самовчителі, що дають ефективні поради щодо того, як поліпшити свої навички, так і будь-яка інша література, що, як нам здається, може бути корисною.

Зміст

1. Читання на дистанційних курсах англійської мови – чим більше, тим краще

2. Дистанційні курси англійської мови – важливі «до» і «після»

3. Поради викладачів дистанційних курсів для поліпшення навичок читання

Читання на дистанційних курсах англійської мови – чим більше, тим краще

Вивчення англійської мови на дистанційних курсах або самостійно – це саме той шлях, де читання книг і різноманітних текстів є найважливішою складовою, без якої ви не зможете:

  • поповнити словниковий запас;
  • дізнатися про особливості побудови речень в англійській мові;
  • навчитися висловлювати свої думки англійською.

Саме читання допоможе вам навчитися не тільки говорити, але навіть думати англійською мовою. Дистанційні курси організовані так, щоб дати студентам якомога більше знань, без яких проведення практичних занять просто неможливе. І все начебто чудово, якби не одне «але». Читання – це часом нудно. Не кажучи вже про те, що забирає багато часу. Ця жорстока правда, яку варто визнати і прийняти. У цій статті ми розглянемо читання як невід'ємний елемент дистанційного вивчення іноземних мов, а також дамо кілька корисних порад, як зробити цей процес більш цікавим і ефективним.

Прочитали ви що-небудь за останній тиждень? А англійською мовою? Відповідь на ці питання в більшості випадків буде «ні». І не варто цього соромитися – далеко не всі люди вважають читання найкращим способом розслабитися після довгого трудового дня. Але якщо ви хочете читати більше і одночасно покращити свою англійську мову, то дистанційні курси – саме те, що вам потрібно.

Так само, як і традиційні заняття в школі, дистанційні уроки передбачають вивчення великої кількості різноманітних матеріалів, присвячених граматиці, лексиці, фонетиці. І хоч головною причиною, чому люди починають вивчати іноземну мову дистанційно, є поліпшення розмовних навичок, читати все одно доведеться. І чимало, особливо якщо у вас початковий чи нульовий рівень. Викладачі дистанційних курсів будуть поступово вкладати у вас ті знання, які ви зможете використовувати на практиці. Адже важливо не тільки вміти розмовляти англійською мовою, а й розуміти, про що йдеться. Те ж стосується книг – просто прочитати їх недостатньо, важливо вловити суть тексту, зрозуміти його основну ідею.

Якщо важливість читання не викликає сумнівів у студентів з початковими або нульовими навичками, то учні з більш високим рівнем англійської часто нехтують ним. І це призводить до того, що, сприймаючи слова на слух, в тексті вони можуть їх не розпізнати. Головна перевага читання – почувши слово вперше, ви можете інтуїтивно зрозуміти, як воно пишеться, адже вам відомо, яке поєднання букв формує ті чи інші звуки.

Дистанційні курси англійської мови – важливі «до» і «після»

Коли ви вивчаєте англійську мову, ви не можете бездумно читати все підряд. Це не той випадок, коли можна відключити мізки і розслабитися, адже головна мета не в тому, щоб насолодитися прочитаним. Професійні викладачі дистанційних курсів дають як навчальні матеріали, так і додаткові тексти, які допомагають закріпити знання. Для людей з початковим рівнем цього цілком достатньо, але люди з більш високими навичками часто самі обирають, що їм потрібно прочитати, виходячи зі своїх смаків. І при цьому вони часто роблять помилки:

  • обирають занадто складні книги;
  • читають вузькоспрямовані тексти зі специфічною лексикою, яку ніколи не використовують в повсякденні;
  • читають «для галочки», щоб довести самим собі, що їхня англійська досить хороша.

Як думаєте, чи можна назвати таке читання корисним і ефективним? Швидше, ні. Тому важливо активізувати всі свої розумові ресурси не тільки під час самого читання, але також до та навіть після нього. Що це означає?

По-перше, оберіть певний день і час, який можете присвятити читанню. Дистанційні курси якнайкраще підійдуть для цього, адже заняття проходять за суворим розкладом. Якщо ж ідеться про самостійну роботу для підготовки до дистанційних занять, то перетворіть час із книгою на певний ритуал – виберіть зручне місце з хорошим освітленням і приготуйте все, що вам може знадобитися (ручку, блокнот, словник тощо). Визначте, як довго ви будете читати. Знову ж таки, почніть з малого. 30 хвилин – хороший мінімум часу, який ви можете присвятити читанню. Позбавтеся всього, що може вам завадити: вимкніть звук на електронних приладах і попросіть, щоб вас не турбували. Певна підготовка до проведення часу з книгою зробить вас більш зосередженими і допоможе в засвоєнні інформації.

По-друге, читайте правильні книги. Виходьте не тільки з того, що вас цікавить, а й від вашого рівня читання іноземною мовою. Якщо ви хочете кинути виклик самим собі, можете вибрати більш складні книги, але й тут важливо не перестаратися. Інакше ви остаточно розчаруєтеся в читанні й не зможете поліпшити ваші навички.

Уроки читання на дистанційних курсах англійської мови

Навчившись читати англійською, ви зможете оперативно поліпшити і розмовний рівень

Поради викладачів дистанційних курсів для поліпшення навичок читання

На дистанційних курсах ви дізнаєтеся про декілька простих речей, які допоможуть вам краще зрозуміти англійський текст. Це те, що ви повинні робити до, під час і після читання.

  1. Перш ніж читати, перегляньте текст, не вчитуючись насправді в кожне слово. Як правило, дистанційний викладач дає студентам трохи часу, щоб ознайомитися з текстом. Такий «побіжний погляд» дасть вам загальну картину того, наскільки текст складний, чи є в ньому вже відомі вам слова, чи зрозуміли ви, про що йдеться.

  2. Тренуйте швидкість читання. Швидкість – це те, наскільки плавно ви читаєте. Тобто це певний набір слів, які ви добре знаєте і не замислюєтеся про те, наскільки правильно їх читаєте. Чим їх більше, тим краще, адже в такому випадку ви зможете читати, як носій мови. На дистанційних курсах багато уваги приділяється техніці читання, оскільки це покращує і розмовні навички. Щойно ви навчитеся читати зі зручною швидкістю, ви зможете зосередитися на розумінні.

  3. Тепер, коли ви читаєте англійською вільніше, ви можете не турбуватися про швидкість і почати думати про текст і його значення. По-справжньому пориньте в текст, не забуваючи при цьому практикуватися в запам'ятовуванні і вимові слів. Найкращий спосіб зробити це – читання вголос.

  4. Прочитайте один і той же текст (або навіть абзац) кілька разів. Це дозволяє знайти слова і фрази, які ви могли пропустити при першому прочитанні, і запам'ятати їх. Розділіть читання на кілька фаз: у першій зосередьтеся на розумінні слів, у другій – на їх значенні.

Тетяна Огородник


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?