Вибираємо курси англійської в Києві за відгуками

Якщо ви в пошуку якісних курсів англійської мови в Києві, відгуки або авторитетні рекомендації вам потрібні, щоб зробити вибір, про який ви не пошкодуєте. Адже вивчення англійської – це тривала робота, в яку треба вкладати як моральні, так і матеріальні ресурси. Раз вже ви зважилися на це, то у ваших інтересах знайти такі курси, які дійсно коштуватимуть витрачених грошей і часу.

Зміст

1. Навіщо читати відгуки про курси англійської?

2. Курси англійської: відгуки або рейтинги?

3. Де читати відгуки про курси англійської?

4. Онлайн-курси англійської мови: відгуки шукати так само?

5. Яку інформацію шукати у відгуках про курси англійської?

6. Курси англійської в Києві: відгуки погані або їх немає. Що робити?

7. Чи треба залишати відгуки?

Велика кількість мовних шкіл одночасно спрощує і ускладнює завдання знайти курси, на які вам варто записатися. З одного боку, у вас є можливість вибирати з декількох варіантів. З іншої – дуже просто розгубитися, схибити або ж взагалі передумати вчитися. Тому важливо виділити час на підготовчу роботу – вибір школи, в якій ви комфортно досягатимете свою мету з вивчення англійської. А це не лише моніторинг методик, програм і цін – це ще і рекомендації або враження від навчання колишніх і теперішніх студентів. 

Якщо ви готові починати пошуки, то ми зібрали для вас відповіді на головні питання про курси англійської в Києві і відгуки про них. 

Навіщо читати відгуки про курси англійської?

Напевно перед купівлею того або іншого товару ви заходите на сайти з відгуками або читаєте коментарі на сторінках інтернет-магазинів для того, щоб зрозуміти, скільком людям річ потрібна і чи дійсно вона корисна і якісна. Іноді під впливом дуже вже привабливої реклами ми готові тут же йти в магазин і віддавати гроші за інноваційний гаджет або супердієвий косметичний засіб. Але після прочитання розчарованих коментарів людей (особливо знайомих нам) про те, що вони лише даремно викинули гроші на вітер, зупиняємося. Краще вже пошукати ще і заплатити за хороший продукт, який нам точно підійде.

Така ж ситуація і з курсами англійської в Києві – відгуки потрібні вам для того, щоб не витратити засоби і час на неефективне навчання. Подивіться декілька десятків повідомлень, не полінуйтеся виписати собі явні мінуси або зауваження, що повторюються. Поставте питання щодо цих моментів, спілкуючись з адміністрацією школи. Якщо ви отримаєте дуже переконливі відповіді, що спростують або пояснять якісь недоліки, то не викреслюйте ці курси зі списку, а сходіть на пробне заняття. Якщо ж реакція на ваші питання буде негативною – ви отримаєте підтвердження того, що школа не варта вашої уваги.

Вибираємо курси англійської в Києві за відгуками

Звичайно, основну інформацію про школу ви отримаєте на її сайті і вже зможете скласти своє уявлення про те, що вас чекає. Але за подробицями і враженнями від навчального процесу треба йти в коментарі чи відгуки.  

Чим ще вам будуть корисні відгуки про курси англійської:

  • тут ви можете знайти питання інших людей, які шукають лінгвістичні курси, і відповіді представників мовних шкіл;

  • студенти часто рекомендують викладачів, робота з якими їм сподобалася, або ж навпаки – попереджають про тих фахівців, до яких, на їхню думку, не варто записуватися;

  • як в позитивних, так і в негативних відгуках часто описується структура уроку, навчальний процес в цілому.

Курси англійської: відгуки або рейтинги?

Чим більше інформації ви зможете зібрати про курси англійської, які вас зацікавили, тим точніше у результаті виявиться ваша думка про них. Як ви зрозуміли, ми рекомендуємо ознайомиться і з відгуками, і з рейтингами мовних курсів в зручному для вас порядку. До того ж, ці дві речі пов'язані: ми в Englisher формуємо рейтинги курсів, у тому числі, за відгуками студентів. Про це поговоримо детальніше. 

Раз на квартал ми оновлюємо топ лінгвістичних шкіл і центрів великих міст України, які складаються за такими критеріями :

  • популярність (кількість запитів) в Google;
  • кількість лайків і підписників в Facebook;
  • кількість лайків і підписників в Instagram;
  • відгуки. 

Якщо щодо перших трьох пунктів питань не виникає (офіційні цифри), то четвертий треба роз'яснити. Бали рахуються за кожен позитивний (+1), нейтральний (0) і негативний (-1) відгук про курси англійської. Усі коментарі перевіряються на актуальність, а відгуки, що повторюються або схожі, а також з одного акаунту не зараховуються. Тож рейтинги складаються максимально прозоро і справедливо: чим більший у людей інтерес до тієї або іншої школи, чим позитивніші про неї відгуки – тим вищу позицію в рейтингу така школа отримує.

Також на нашому сайті є окремі рейтинги курсів англійської мови в Києві, складені за відгуками. Ви можете знайти добірки найкращих мовних шкіл для дорослих, дітей, заняття онлайн, сформовані за відгуками учнів.

Де читати відгуки про курси англійської?

Попереджаємо одразу: на пошуки і обробку відгуків про мовні курси піде деякий час, запасіться терпінням. Пропонуємо декілька варіантів, як вам знайти відгуки про мовні курси.

  1. Google

Найпростіший, на перший погляд, спосіб – вбити в пошукову систему фразу "курси англійської Київ відгуки" – насправді може загальмувати увесь процес. Річ у тому, що за таким запитом вам часто буде потрапляти реклама англійських курсів або ж партнерські матеріали про ту або іншу школу іноземної мови. Проте ви можете потрапити на досить корисні і незалежні добірки, засновані на офіційних рейтингах, або на сайт з відгуками реальних людей. Про це і поговоримо далі.

  1. Сайти з відгуками

Є спеціальні сайти, на яких кожен охочий може залишити свій коментар до курсів англійської в Києві, відгуки публікуються разом з оцінкою. Є мінімальний ризик потрапити на замовлені позитивні або негативні (для конкурентів) відгуки, але, в основному, на таких сайтах публікуються "живі" враження людей, що пройшли навчання в школі англійської.

  1. Сайти курсів англійської

Багато шкіл розміщує відгуки своїх клієнтів у себе на сайті, часто прямо на головній сторінці. Це можуть бути респектабельні компанії, які користуються послугами школи, або ж просто студенти, що виявили бажання написати декілька слів про курси. Як правило, такі відгуки компліментарні і містять перелік переваг курсів. Але водночас вони справжні – написані реальними відвідувачами мовних курсів з їх власної волі.

Нерідко використовується і інший варіант, коли на сайті є окрема сторінка, де користувачі самі залишають свої коментарі. Тут вже можна знайти і не найбільш приємні відгуки. Зверніть увагу на кількість повідомлень: чим більше користувачів залишило розгорнуті коментарі, тим більші і популярніші школи.

  1. Соціальні мережі

Скориставшись силою фейсбука, ви насправді можете провести дуже ефективне розслідування і прийти до рішення щодо курсів англійської мови в Києві – відгуків буде багато. До того ж, ви отримуватимете їх від ваших друзів або друзів друзів, тож їм точно можна буде вірити. 

Окрім вашого посту, що збирає коментарі з оцінками і порадами, обов'язково походіть по сторіночках мовних шкіл і перегляньте коментарі, а найголовніше – розділ "Відгуки". Ви знаєте, що люди у нас прямолінійні і в соціальних мережах вони напишуть саме те, що думають.

Вибираємо курси англійської в Києві за відгуками - 2

Онлайн-курси англійської мови: відгуки шукати так само?

Сьогодні можливостей вчити англійську значно більше, ніж перешкод і приводів для відмовок. Якщо у вас немає грошей, які ви можете виділити на саморозвиток, ви можете користуватися безкоштовними додатками. Якщо з інших причин не виходить відвідувати офлайнову школу, записуйтеся на Skype-курс. Тут ви можете вибрати кількість студентів у вашій віртуальній групі або навіть дозволити собі індивідуальні заняття – вони все одно обійдуться вам дешевше, ніж звичайні курси. 

Звичайно ж, вибираючи онлайн-навчання англійської мови, зверніть увагу на відгуки. Навіть якщо йдеться про додатки, за які не треба платити, – валютою буде ваш час, так чому ж не взяти для себе найкраще з усієї запропонованої різноманітності? 

Як і у випадках з іншими мовними школами, відгуки про курси, які ви збираєтеся проходити онлайн, треба шукати в чотирьох пунктах, описаних в попередньому розділі. А взагалі, актуальний рейтинг онлайн-курсів англійської мови за відгуками студентів ви завжди знайдете на нашому сайті.

Яку інформацію шукати у відгуках про курси англійської?

Читаючи різні думки про певні курси англійської, звертайте увагу не лише на емоційну складову. З відгуків можна дізнатися ще дуже багато що про процес навчання, крім того, які враження залишилися у людей від курсів. 

  • Викладачі

Які в лінгвістичному центрі є вчителі, особливості підходу до заняття і студентів, зауваження щодо компетентності або ж навпаки – відгук про професіоналізм.

  • Методика

Чи рівномірно опрацьовуються усі language skills (reading, writing, speaking, listening), наскільки різноманітне або монотонне заняття, чи ефективні уроки.

  • Інтер'єр і розташування

Чи зручно добиратися до курсів, чи є в приміщенні кондиціонери або обігрівачі, кулери з водою. 

  • Чи відповідає опис заняття на сайті дійсності

Інтенсивність, тривалість, принцип побудови уроку.

  • Speaking clubs

Як і коли вони проходять, чи веде їх носій мови. 

  • Бонуси

Чи надає школа додаткові безкоштовні або платні опції (певна кількість безкоштовних консультацій, відпрацювання пропущеного заняття, можливість заморозити або перенести заняття і так далі).

Курси англійської в Києві: відгуки погані або їх немає. Що робити?

Отже, ви склали список шкіл англійської, які вас зацікавили. Знайшли їх сайти, сторінки в соцмережах, ознайомилися з коментарями і залишеними відгуками. Порозпитували знайомих. Пошукали відгуки про курси англійської на спеціальних сайтах або форумах. І, припустимо, все, що ви знайшли, – негативне або ж інформації занадто мало для того, щоб зробити висновок. Що робити в такій ситуації? 

По-перше, намагайтеся систематизувати негативні відгуки: щодо викладачів і методик, цін, інших чинників. У разі, коли коментарі стосуються якості викладання, варто обережно віднестися до такої школи. Але коли уся критика спрямована на те, що в класі недостатньо великий телевізор, холодно взимку або вона взагалі не обгрунтована – це ще не привід щоб занести цю школу в чорний список. 

По-друге, завжди є пробний урок. Якщо курси вас все-таки зацікавили, вони підходять вам за ціною, графіком, розташуванням, але відгуки про них не дуже – підіть на безкоштовне пробне заняття, воно розставить всі крапки над "і". Можливо, школа вже пропрацювала спірні моменти, і ви все ж отримаєте в ній хороші знання. Можливо, негативні коментарі студентів грунтувалися на чисто суб'єктивних критеріях. Те, що здалося неприйнятним для інших, може зовсім не мати значення для вас і не завадить вашому навчанню на курсах. 

Окрема ситуація, якщо коментарів і відгуків про школу іноземної мови ви не можете знайти зовсім. Сьогодні, коли є не один спосіб просування, у тому числі через відгуки, дуже дивно залишатися осторонь, закривати або видаляти коментарі, не робити нічого, щоб спонукати студентів (реальних і потенційних) спілкуватися на сторінці в соціальній мережі або інших платформах. Можливо, що така школа щойно відкрилася або вона дуже маленька. Радимо все ж таки подумати про інші варіанти.

Чи треба залишати відгуки?

Звичайно! За це вам будуть вдячні не лише адміністратори лінгвістичних курсів, але і потенційні студенти. Тож пройшовши курси англійської в Києві, залиште відгуки – вони згодяться багатьом іншим людям, які шукатимуть школу іноземної мови. 

Зробити це можна на Facebook-сторінці школи, на сайті (якщо є така можливість), на форумі або іншому ресурсі для відгуків. Також ви можете запитати у адміністратора, чи потрібен школі фідбек і в якій формі його краще піднести. 

Написати декілька речень про ваш досвід не складе вам труднощів, зате ваші дії допоможуть багатьом людям побачити дійсну картину щодо тієї чи іншої школи іноземної мови. До того ж, чим більше в мережі буде справжніх відгуків, тим точніші рейтинги ми складемо і покажемо вам ;)


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?