Обираємо курси англійської мови: які бувають і скільки коштують

До вибору курсів англійської мови потрібно підходити серйозно і не поспішати. Тільки в Києві працюють сотні різних мовних шкіл. Ви можете вибрати як за місцем, так і за напрямом або ціною. Для початку визначтеся, що ви шукайте, на яку суму розраховуєте і як буде зручніше займатися – в класі або онлайн. Далі оцініть пропозицію на ринку і виберіть відповідні курси англійської. Не забудьте почитати відгуки і подивитися рейтинги, щоб не помилитися. 

Обираємо курси англійської мови: які бувають і скільки коштують

Обираємо кращу мовну школу: кілька простих порад 

Як обрати курси англійської? 

Зробивши неправильний вибір, ви можете втратити гроші, час, мотивацію і віру в себе. Щоб не помилитися, визначте цілі, встановіть термін навчання і бажаний ціновий діапазон. Проаналізуйте пропозиції на ринку, що відповідають вашим вимогам, порівняйте рейтинги і відгуки. Випишіть кілька варіантів, пройдіть співбесіду і тестування. Не ігноруйте пробні заняття, вони допоможуть краще зрозуміти, чи підходить вам школа. 

Які бувають курси англійської мови? 

Курси англійської мови бувають: 

  • загальні; 
  • професійні; 
  • для дітей; 
  • для дорослих; 
  • розмовні; 
  • для підготовки до іспитів; 
  • інтенсивні. 

Можна вибрати школу за різними напрямами і методикам. Зрозуміти, яка методика краще, можна безпосередньо в школі. Поспілкуйтеся з адміністрацією та викладачами, оцініть, наскільки комфортно вам буде вчитися за їх системою. Наприклад, вам потрібно швидко підтягнути рівень знань і є пара вільних годин щодня. Тоді обирайте інтенсивні курси і відвідуйте заняття по 4-5 разів на тиждень або проводьте всі вихідні, занурившись в англомовну атмосферу. 

  • Загальні розмовні курси англійської 

Ваша мета – вивчити англійську для подорожей, вільного спілкування на зустрічах? Немає необхідності вивчати професійну лексику або прискореними темпами готуватися до іспитів? Тоді зверніть увагу на загальний курс, бажано з комунікативним підходом, щоб знання одразу застосовувати на практиці в розмовній англійській. Помірний темп допоможе не поспішаючи засвоїти і попрактикувати кожну тему. 

  • Бізнес-англійська 

Потрібна англійська для роботи, ведення бізнесу, переговорів, ділового спілкування і ділових поїздок? Беріть курс бізнес-англійської. На заняттях ви будете опрацьовувати різні робочі ситуації, навчитеся писати ділові листи і вивчите міжнародний етикет переговорів. 

  • Онлайн- і офлайн-курси 

Дистанційне навчання набирає все більшої популярності. Хочете заощадити час і гроші на курсах? Обирайте онлайн-навчання і не хвилюйтеся через заплановані поїздки у тісному графіку. Офлайн-навчання підійде для любителів класики і живого спілкування. 

Чому курси англійської дорогі? 

Курси англійської дорогі через багато факторів. Так, ціну на курси формує зарплата викладачів, оренда приміщень, додаткові матеріали та страхові ризики. Кількість студентів у групі також впливає на вартість. Невеликі школи часто дорожчі за мережеві, адже їм потрібно враховувати більше ризиків. Обираючи мовну школу за ціною, орієнтуйтеся не тільки на вартість за місяць навчання, а й загальну вартість проходження рівня і окремо однієї години занять. 

Олена Задворна


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?