Мовні курси в Києві для дорослих і дітей

Англійська мова – мова міжнародного спілкування. У наш час кожна освічена людина намагається опанувати англійську мову хоч би на елементарному рівні. З таким швидким розвитком технологій і прогресу в цілому це дуже правильне рішення. Система освіти в школі припускає починати вчити мову вже в першому класі.

Ми повинні вивчати мови – це єдина річ, яку недаремно знати навіть погано

Като Ломб

Років десять тому знання англійської мови було бонусом при співбесіді на роботу, зараз же дуже багато компаній, не лише зарубіжних, вимагають від кандидатів володіння мовою не нижче рівня Upper-Intermediate. Але англійська мова потрібна не лише в роботі, а і у багатьох інших сферах життя: подорожі, навчання, розваги, спорт. Ось чому мовних курсів і шкіл в Києві стає все більше і більше. У цій статті спробуємо порівняти мовні курси в Києві для дорослих і дітей, їх популярність, графіки і вартість. А також спробуємо дати поради, як ефективно вивчити англійську і не потерпіти невдачу на мовних курсах Києва.

 Зміст

1. Мовні курси англійської в Києві для дорослих: на що звернути увагу при виборі

2. Найпопулярніші мовні курси англійської в Києві

3. Мовні курси англійської в Києві для дітей

4. Рейтинг найдорожчих за вартістю мовних курсів в Києві

5. Поради з вивчення англійської на мовних курсах Києва

Мовні курси англійської в Києві для дорослих: на що звернути увагу

У житті будь-якої людини може настати момент, коли треба почати або продовжити вивчення іноземної мови. Причин може бути багато: підвищення на роботі, переїзд в іншу країну, подорож за кордон, знайомство з іноземним другом, навчання в іншій країні і так далі. Найпопулярніші мовні курси Києва й інших міст України завжди будуть забезпечені клієнтурою, оскільки немає межі досконалості: мови можна вивчати спочатку, повторювати матеріал після паузи або підвищувати свій рівень. І навіть якщо ви досягли найвищого рівня, не зайвим буде відвідувати розмовні клуби хоч би раз на тиждень, щоб завжди бути в тонусі і мати практику спілкування. При виборі мовних курсів в Києві треба звернути увагу на такі пункти:

  • Популярність школи, її рейтинги, відгуки студентів

В еру інтернету знайти рейтинги і відгуки про курси дуже легко, але треба не забувати одну істину: хороші відгуки люди залишають набагато рідше, ніж погані. Якщо ви прийшли в магазин і купили футболку, продавець був люб'язний, ви її приміряли, сплатили, пішли і забули. Але якщо до вас зверталися грубо, а прийшовши додому, ви виявили на футболці нерівний шов або брак, в пориві гніву ви залишите відгуки на всіх сайтах, щоб жодна людина в цей магазин не прийшла. Така ж ситуація і з курсами. Одна конфліктна ситуація або нерозуміння може змусити людину написати поганий відгук. Незважаючи на якість викладання, матеріали, люб'язний персонал, клієнт може не вибрати курси і залишити негативний відгук. Але далеко не факт, що така ж ситуація станеться і з вами. Тому треба не полінуватися і один вечір присвятити прочитанню об'єктивних відгуків і тих, які можуть допомогти саме вам.

  • Чи йде мовна школа в ногу з часом

У будь-якій сфері потрібні прогресивні ідеї і нововведення. Не винятком є і мовні курси. У Києві величезна кількість варіантів вивчення мов: школи, курси, репетитори, заняття по скайпу або з носієм. Щоб не загубитися і бути на плаву, треба стежити за новими тенденціями у сфері навчання. Під час пошуку курсів дізнавайтеся, які використовуються методики, підручники, матеріали, чи є інтерактивні завдання і додаткові можливості. Також заходьте на сайти шкіл, вони про багато що можуть сказати. За сайтом одразу помітно, чи зроблений він у наш час або десять років тому, але з оновленою інформацією. Сайт має бути «живим», зі статтями, завданнями, іграми, відео- і аудіо завданнями. Якщо на сайті просто інформація про графік і вартість, то і заняття, швидше за все, проходитимуть так само сухо і одноманітно.

  • Вартість одного уроку або години заняття

Зазвичай мовні школи вказують вартість семестру або місяця навчання. Але треба розуміти, що входить в цю ціну. Можна сплатити тільки два заняття на тиждень, а можна ще мати можливість за вартість семестру відвідувати додаткові заняття безкоштовно. Звичайно ж, вигідніше буде другий варіант. Ще важливий чинник: кількість рівнів на курсах. Є школи, які дроблять рівні на пару семестрів. Наприклад, вартість семестру в одній школі 4000 грн, і це один рівень. У іншій – так само коштує семестр, але щоб пройти рівень, вам треба два семестри, у результаті ви заплатите 8000 грн. Звертайте увагу на градацію рівнів на курсах англійської і дізнавайтеся ціну за кожен семестр або рівень. Будь-який процес навчання можна розтягнути або скоротити. І той, і той варіант не принесе добрий результат. Погодьтеся, що ходити на один рівень рік може стати стомливовтомити вас – і ви втратите мотивацію, а пройти його за місяць поверхнево не буде ефективно.

  • Місце розташування і кількість філій

Найкращі школи намагатимуться знаходити локації, зручні для вас. Зазвичай це офіси в центрі міста або в пішій доступності від метро. Філії в різних куточках міста зручні для людей, які можуть переїхати або змінити місце роботи. Ви матимете змогу просто перейти в іншу філію на такий же час і рівень.

  • Викладацький склад і навчальні матеріали

Це один з найважливіших пунктів. Не соромтеся ставити питання про педагогів, їх досвід, наявність дипломів, практики за кордоном. Зазвичай багато мовних курсів, особливо в Києві, оскільки конкуренція висока, дають можливість на першому занятті оцінити викладача, адже ви з цією людиною проведете місяці три-чотири. Буває, що досвідчений і кваліфікований викладач не підходить саме вам за темпераментом або якимись особистими якостями. У цьому немає нічого страшного. Просто треба знайти «свою» людину, з якою вам буде комфортно навчатися. Бувають ще ситуації, коли студент пройшов пару рівнів з одним викладачем, а потім з якихось причин довелося навчатися у іншого. Ясна річ, що ви вже звикли до його манери спілкування і навчання. Але з іншого боку, у вас є можливість спробувати різні підходи до навчання. У цьому є свої плюси.

Використовуючи ці підказки, ви обов'язково виберете курси за вашими вимогами і бажаннями.

Мовні курси в Києві для дорослих і дітей

Найпопулярніші мовні курси англійської в Києві

У столиці нашої батьківщини налічується близько 250 шкіл і курсів англійської мови. Є масштабні школи з великою кількістю філій, є школи поменше, де всього пару учбових центрів, є також школи з однією філією. На сайті englisher.com.ua можна знайти інформацію практично про кожну школу. Нижче список з п'яти найпопулярніших шкіл, їх графіки, вартість і тривалість навчання.

1. Green Forest

Одна з найбільших шкіл за кількістю філій в Україні: 14 філій в 5 містах України (Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одеса). Школа працює за гібридною методикою. Вона включає аудиторне заняття офлайн з викладачем і онлайн-підтримку: інтерактивний підручник Notes by Green Forest і онлайн-завдання.

Семестр: 4 місяці.

Графік: 3 зан./тиж. по 1,5 години.

Група: 7-15 людей.

Вартість: 5550 грн/семестр.

2. British Council

Школу створила Британська Рада. Це міжнародна організація Сполученого Королівства. Її мета – розширення культурних стосунків і поширення освітніх можливостей. Британська Рада працює у більш ніж 100 країнах на шести континентах, створюючи можливості міжнародної співпраці щодня. У школі є курс myClass, який дозволяє вибрати викладача, графік, тему уроку самостійно. Плюс ви оплачуєте тільки те заняття, яке відвідали.

Семестр: 7,5 місяці.

Графік: 2 зан./тиж. по 2 години.

Група: 12-16 осіб.

Вартість: 23400 грн/семестр.

3. Speak Up

Це міжнародна мережа шкіл англійської мови, яка працює більше 10 років в таких країнах: Україна, США, Польща, Росія, Таїланд, Саудівська Аравія, В'єтнам, Єгипет, Марокко, Бірма. Школа пропонує гнучкий графік, мультимедійні заняття, заняття з носієм мови, а також безкоштовні розмовні клуби.

Семестр: 3 місяці.

Графік: 2 зан./тиж. по 1 годині.

Група: 1-10 студентів.

Вартість: 4700 грн/семестр.

4. English Prime

Методика школи комунікативна, вона дозволяє студентові повністю поринути в англійську мову і використати її по максимуму на занятті. До 80% уроку студенти говорять англійською, активно використовуючи свій словниковий запас, складаючи речення, повторюючи їх в парах і групах. Це сприяє подоланню мовного бар'єру.

Семестр: 1,7 місяця.

Графік: 3 зан./тиж. по 3 години.

Група: 10-18 людей.

Вартість: 5310 грн/семестр.

5. American English Center

У American English Center працюють викладачі із США і Канади. Акцент йде на усунення мовного бар'єру. Максимум уваги приділяється вмінню вільно і легко виражати свої думки англійською мовою. Граматика дається в інтерактивній доступній формі, завдяки чому інформація засвоюється легко і швидко.

Семестр: 2 місяці.

Графік: 3 зан./тиж. по 2 години.

Група: 6-12 людей.

Вартість: 3500 грн/семестр.

До цього рейтингу увійшли найпопулярніші школи за відгуками студентів і запитами в Google. Але серед безлічі варіантів ви можете вибрати і іншу мовну школу в Києві, яка відповідатиме вашим запитам і очікуванням.

Мовні курси англійської в Києві для дітей

На жаль, шкільна система навчання англійської мови не завжди може дати хороший результат. Навіть якщо дитина займається за підручником рівня Upper-Intermediate – не факт, що цей рівень відповідає дійсності. Плюс не в усіх школах англійську мову починають учити з першого класу, а краще це робити раніше, ніж пізніше. Якщо ви хочете поліпшити рівень знань вашої дитини, мовні курси для дорослих мають також і дитячі програми. Нижче представлений рейтинг найпопулярніших курсів для дітей в Києві.

1. British Council

У школі представлені 6 програм для різного віку. Графік семестрів, розклад і вартість можна уточнити на сайті або у адміністрації. Все залежить від ваших запитів і віку дитини.

2. Speak Up

У школі 3 програми для діток 6-9 років, школярів 10-12 років і підлітків 13-16 років. Заняття побудоване в ігровій формі в міні-групах або індивідуально. На уроці використовують всілякі матеріали: підручники, картинки, наклейки, таблиці, комікси. Все для того, щоб заняття було захопливим і продуктивним.

3. Green Country

Найбільша мережа шкіл англійської для дітей, яка пропонує всілякі програми, гуртки, клуби і табори. Навіть якщо у дитини немає бажання вивчати мову, на першому ж занятті воно обов'язково з'явиться. Викладачі зроблять все, щоб діти ходили на уроки із задоволенням і швидко опанували мову.

4. Study Academy

Школа позиціонує себе як перша і єдина академія англійської мови в Україні. Тут є 5 програм для дітей різного віку. Усі програми розраховані на отримання академічних знань англійської мови, що надалі допоможе при виборі професії, навчанні за кордоном або поїздці до англомовної країни.

5. Dec School

У школі є 4 програми для дітей, учнів, студентів і підлітків. Для кожного віку підібраний індивідуальний підхід відповідно до потреб дитини.

Мовні курси в Києві для дорослих і дітей - 2

Рейтинг найдорожчих за вартістю мовних курсів в Києві

При виборі курсів англійської важливим чинником являється ціна за навчання. Нижче розглянемо рейтинг найдорожчих мовних курсів в Києві.

1. Dec School – школа пропонує широкий вибір програм для дорослих і дітей і дає гарантії результату.

Семестр – 12 місяців, вартість – 47580 грн/семестр.

2. Освітній центр «МАК СО» – мовна школа дає можливість вивчити не лише англійську мову, але і іспанську і шведську мови.

Семестр – 8 місяців, вартість – 25000 грн/семестр.

3. Golden Staff – індивідуальне заняття з корпоративної англійської для різного виду професіоналів (юристів, бухгалтерів, фінансистів, маркетологів).

Семестр – 6 місяців, вартість – 24480 грн/семестр.

4. British Council – школа входить до рейтингу найпопулярніших і найдорожчих шкіл. Це той випадок, коли ціна відповідає якості.  

Семестр – 7,5 місяця, вартість – 23400 грн/семестр.

5. International House – одна з найбільших і довго існуючих шкіл у світі. Вона налічує 150 шкіл в 52 країнах світу і існує більше понад 65 років.

Семестр – 4 місяці, вартість – 16416 грн/семестр.

Якщо ви хочете вибрати бюджетний варіант, треба розуміти причину недорогої вартості. При підборі шкіл низької цінової політики стає зрозуміло, що семестр триває всього один місяць, це припускає проходження деяких лексичних або граматичних тем, але не проходження цілого рівня. Пройти цілий рівень при двох заняттях на тиждень за місяць – неможливо!

Поради з вивчення англійської на мовних курсах

Вибираючи мовні курси, особливо в Києві, де їх величезна кількість, поставте собі питання: «Для чого я хочу почати навчання або поліпшити свій рівень?». Відповідь: «Просто для себе», – більшість людей ні до чого не призводить. Багато хто починає вчити англійську, але зазнає невдачі. Чому так відбувається? Ніби і граматичні правила вивчили, але бракує словникового запасу. Почали наполегливо вчити слова, але вони тут же забуваються. Вивчили слова, але не виходить сприймати англійську мову на слух, особливо в серіалах або при спілкуванні з носієм. Є категорія студентів, які усе розуміють, але не можуть виразити свої думки. Деякі стикаються тільки з однією проблемою, інші – переходять від однієї проблеми до іншої. Якщо у вивченні англійської мови у вас щось йде не так, може, вам просто бракує правильної мотивації. Відповідь слід шукати в собі. Ви впевнені, що хочете вивчити англійську мову?

Поради нижче допоможуть вам у вивченні англійської або будь-якої іншої мови.

  1. Знайдіть свою мотивацію

Якщо ви чітко не розумієте, для чого йдете на мовні курси, якою б новою і ефективною не була методика або яким би професіоналом не був ваш учитель, без вашого бажання нічого не вийде. У кожної людини мотивація своя: може, мова допоможе вам досягти успіху на роботі і піднятися кар'єрними сходами, можливо, ви хочете дивитися фільми або читати книги в оригіналі, ще відмінна мотивація – вільно говорити англійською в іншій країні при подорожах, а може, хтось хоче опанувати мову, щоб бути прикладом для дітей і допомагати їм в школі. Варіантів дуже багато, з них треба вибрати те, що вам ближче. Як правило, люди без мотивації учать мову поверхнево, кидають або, дійшовши до певного рівня, не отримують високих результатів. Чітко уявляйте, що ви отримаєте замість витрачених зусиль на навчання!

  1. Регулярність занять

Напевно, це другий за важливістю пункт після мотивації, але перший за складністю виконання. Займатися англійською мовою потрібно щодня, колись більше, колись менше, але регулярно. Тут важлива системність і звичка. Вихідні, перерви, лікарняні украй небажані. Якщо на роботі видався важкий день і немає сил на повноцінне заняття, прочитайте цікаву книжку англійською, прослухайте подкаст або подивіться фільм. Головне, щоб англійська мова була з вами постійно і стала частиною вашого життя. Сприймайте заняття як відволікання від ваших буднів.

  1. Не вчіть граматику самостійно

Безумовно, граматичні конструкції і їх правильне вживання дуже важливі. Ви повинні освоювати граматику методом занурення в мову і намагатися використати нову конструкцію якомога частіше, щоб її запам'ятати. Помилкою буде намагатися вивчити граматику самостійно за допомогою підручників або інтернету. Ви можете просто заплутатися, вивчити неправильно і так само використовувати неправильно цю граматику в розмові. А перевчитись ще важче, ніж вчити з нуля.

  1. Виконуйте різні види завдань

Кожна людина сприймає інформацію по-різному. Одні краще сприймають на слух, для когось краще прочитати, комусь же треба записати матеріал, щоб краще його засвоїти. Використайте той спосіб, який вам більше подобається, але і про інші забувати не варто. Потрібно поєднувати різні види практики: читайте, говоріть, слухайте, пишіть. Можна спробувати різні комп'ютерні програми, які дозволяють чергувати усі види діяльності. Ну і, звичайно ж, різноманітність зробить ваше навчання цікавішим, щодня тільки читати або тільки слухати може виявитися стомливо.

  1. Слухайте носіїв мови

Є стереотип, що англійської вас краще навчить носій мови. Тут треба розуміти, чи є цей носій педагогом або це просто людина, яка говорить англійською. Ви теж є носієм української або російської мов, але чи знаєте ви усі її тонкощі і чи зможете навчити англійця? Якщо говорити про аудіо- і відеоматеріали, то, звичайно ж, вони мають бути озвучені носіями мови. Ще дуже добре знайти мовні курси, де розмовні клуби проводить носій.

  1. Використовуйте можливості інтернету

У наш час в інтернеті можна знайти масу корисної інформації. Знаходячись вдома за комп'ютером, ви можете слухати новини, дивитися повчальні програми, робити завдання онлайн англійською мовою. Мовні курси на своїх сайтах розміщують різні додаткові джерела вивчення мови. Ви можете завантажити будь-яку англійську пісню з текстом, фільми з субтитрами, книги і аудіокниги. Не так давно з'явилася можливість завантажувати подкасти – записані аудіоісторії із завданнями, що дуже зручно, приміром, під час поїздки на роботу.

  1. Повторення – мати вчення

У будь-якому вигляді навчання важливо повторювати і відточувати навички. Це стосується не лише запам'ятовування нових слів. Прочитавши одну книгу, через деякий час зазирніть у неї ще раз. Знайомі книги сприймаються краще, ніж нові. До того ж невідомі слова краще відкладуться у вашій пам'яті.

  1. Визначте мету

Ставте собі конкретні цілі. Недостатньо просто сказати: «Я хочу знати англійську мову». Треба визначити рівень мови, який у вас є зараз, і поставити собі мету на проходження наступного рівня. Не беріться одразу за важкодосяжні цілі, щоб не розчаровуватись. Крок за кроком ідіть до того рівня володіння мовою, який потрібен саме вам. Роблячи щодня по маленькому кроку, ви обов'язково все зможете!


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?