Курси англійської мови: розмовні клуби та інші заходи

Раніше ми ділилися порадами про те, як вибрати курси англійської мови, де одним з найважливіших критеріїв є наявність уроків з носієм мови. Сьогодні розповімо, які формати розмовних занять може запропонувати онлайн- і офлайн-школа іноземної.

Speaking club або розмовний клуб – це заняття, спрямоване на відпрацювання навичок говоріння та отримання практики спілкування іноземною мовою. Кожне заняття має певну тему для обговорення або опрацювання. Як правило, курси англійської мови формують групи та учасників тематичних зустрічей з урахуванням рівня знань і віку студентів.

Зміст

1. Переваги курсів англійської мови з розмовними клубами

2. Види розмовних заходів

3. Speaking Clubs від корпоративних і бізнес-курсів англійської мови

4. Розмовні клуби і заходи для дітей

5. Онлайн-курси англійської мови: тематичні зустрічі та вебінари

Переваги курсів англійської мови з розмовними клубами

Розмовні клуби та інші освітні заходи можуть бути опціональними і проводитися додатково. Відвідувати заняття з іноземним викладачем можуть люди з будь-яким рівнем володіння мовою. Залежно від рівня групи заняття можуть вести як носії мови, так і україномовні викладачі.

Переваги розмовних занять на курсах англійської мови:

  • практика вивченої лексики і граматики;
  • поліпшення сприйняття іноземної мови на слух;
  • руйнування мовного бар'єру;
  • вдосконалення вимови;
  • вміння розуміти співрозмовників з різними акцентами;
  • розвиток впевненості в собі;
  • можливість навчитися висловлювати свою думку, розширити словниковий запас повсякденними розмовними конструкціями.

Новачкам в англійській можуть важко даватися розмовні заняття з носієм мови, тому для груп Beginner і Elementary, як правило, організовують уроки і заходи з простою лексикою і граматикою, які проводять україномовні викладачі.

Крім того, на курсах англійської мови офлайн і онлайн можуть проводитись тематичні заходи: вечірки, лекції, майстер-класи та багато іншого. Тут студенти можуть у неформальній обстановці потренувати свої знання, поповнити словниковий запас, подолати мовний бар'єр і цікаво провести час.

Види розмовних заходів

Курси англійської мови часто пропонують різноманітні тематичні заходи для своїх студентів і всіх охочих покращити знання іноземної і цікаво провести час. Такі тематичні зустрічі – додатковий спосіб поліпшити свої знання і попрактикуватися в дружній атмосфері. Як правило, організатори в описі до заходу вказують бажаний рівень знання англійської учасників і вартість участі.

Приклади заходів і вечірок, які організовують курси англійської мови:

1. Семінари, майстер-класи та воркшопи

Це можуть бути творчі, освітні або розважальні зустрічі англійською мовою, на яких можна відпрацювати певний навик, дізнатися корисні секрети і лайфхаки, попрацювати в колективі і поспілкуватися з іноземними викладачами.

2. Movie clubs

Під час перегляду фільму іноземною студенти зможуть поліпшити сприйняття англійської на слух, поповнити словниковий запас і відшліфувати вимову. Викладачі обирають для перегляду фільми, які підходять для рівня знань учасників зустрічі. Після перегляду можна обговорити сюжет, потренувати нову лексику і граматику. Крім того, можна дивитися фільми мовою оригіналу в кінотеатрах, наприклад, курси Green Forest співпрацюють з Ukrainian Film Distribution і пропонують перегляд актуального кіно на великому екрані.

3. Квести, квізи і smart-пікніки

Цей активний і розважальний формат спрямований на поліпшення розмовної мови і комунікативних навичок студентів будь-якого віку і рівня знання мови. На таких зустрічах учасники зможуть весело провести час, познайомитися з цікавими людьми і поспілкуватися з іноземним викладачем.

Курси англійської мови: розмовні клуби та інші заходи

Тематичні заходи в розважальному форматі від мовних англійських курсів допомагають поліпшити знання в неформальній обстановці

4. English nights and bar crawls

Вечірки, організовані прогулянки по пабах і барах, на яких учасники відпочивають і веселяться з користю для іноземної. На таких зустрічах можна познайомитися з новими людьми, взяти участь в англомовних конкурсах, відвідати цікаві місця в місті і потанцювати.

5. Тематичні вечірки

Багато курсів англійської мови пропонують заходи з різних святкових приводів. Ви можете відзначити свято в колі своїх одногрупників та викладачів із курсів. На таких вечірках багато англійської практики, можливість поспілкуватися з носієм мови в неформальній обстановці, весело провести час.

6. Board games

Ще один ігровий формат навчання для людей з будь-яким рівнем знання мови. Організатори готують освітні та азартні ігри з урахуванням віку і рівня підготовки учасників. З їх допомогою ви зможете розширити словниковий запас тематичною лексикою і розвинути навички спілкування.

Ще більше форматів і розклад таких заходів можна знайти на сайті або в соціальних мережах курсів або школи іноземної.

Speaking Clubs від корпоративних і бізнес-курсів англійської мови

Розмовні заходи і тематичні зустрічі для тих, хто проходить навчання на корпоративних курсах іноземної – додатковий ефективний метод поліпшення знання мови і роботи в команді. Організатори корпоративних курсів пропонують різні формати зустрічей, на яких студенти можуть розширити і потренувати тематичну лексику, поліпшити сприйняття іноземної мови на слух, подолати мовний бар'єр і поспілкуватися з колегами у неформальній обстановці.

Студенти бізнес-курсів англійської мови можуть також відвідувати всі заходи, про які ми писали вище. Крім того, вони можуть відвідувати профільні семінари та майстер-класи, на яких вдається одночасно розширити тематичний словниковий запас і поліпшити професійні навички.

Сьогодні також популярні марафони англійської, на яких учасники щодня виконують поставлені завдання, щоб прокачати навички і зробити вивчення іноземної своєю звичкою.

Ще один варіант для поліпшення бізнес-англійської – настільні ігри:

  • Codenames – словесно-командне змагання, на якому можна поліпшити свою розмовну англійську, розширити словниковий запас, проявити лідерські та командні навички;

  • Monopoly – класична економічна стратегія, де гравцеві необхідно зробити все можливе, щоб зберегти і примножити свій стартовий капітал;

  • Cashflow – потужний тренажер для розвитку навичок ділової англійської, включаючи переговори і торги.

Такі заходи можна знайти на сайті курсів іноземної, в соціальних мережах або в афіші вашого міста.

Розмовні клуби і заходи для дітей

Speaking clubs для дітей і підлітків – це можливість поспілкуватися з носіями мови, побороти страх говоріння іноземною, ознайомитися з культурою і традиціями іншої країни, добре провести час з однолітками. Інтерактивні та ігрові форми навчання без підручників і нудних правил допоможуть дитині швидше адаптуватися до нової компанії та іноземного викладача, покращити англійську та розкрити творчий потенціал.

Заходи англійською для дітей і підлітків:

1. Настільні ігри

Це можуть бути освітні та інтелектуальні ігри, під час яких дитина може поповнити і потренувати свій словниковий запас, подолати мовний бар'єр.

2. Movie & book clubs

Як правило, для перегляду організатори підбирають мультики і фільми з простою лексикою і граматикою, цікаві розповіді для обговорення.

3. Квести, квізи, інтелектуальні та розважальні турніри

Це одночасно активне і цікаве дозвілля, поліпшення комунікативних навичок англійською.

4. Майстер-класи та воркшопи

На тематичному занятті дитина зможе підтягнути лексику і граматику, освоїти ще одну навичку та цікаво провести час з користю для іноземної.

5. Тематичні вечірки

Дитина зможе відсвяткувати Новий рік, день Святого Валентина, Halloween та інші заходи в компанії однолітків і одногрупників з курсів англійської мови. Тематичні костюми, конкурси та завдання, знайомство з традиціями інших країн – повне занурення в середовище.

Курси англійської мови: розмовні клуби та інші заходи - 2

Курси англійської мови для дітей часто пропонують тематичні вечірки, на яких можна чудово провести час і попрактикувати іноземну

Для випускників школи курси іноземної можуть організувати семінари з підготовки до ЗНО та міжнародних іспитів, на яких викладачі поділяться лайфхаками і порадами. Крім того, деякі курси англійської мови пропонують заходи для всієї родини: тематичні вечірки, дні відкритих дверей, пікніки, квести в парку та багато іншого.

Онлайн-курси англійської мови: тематичні зустрічі та вебінари

Розмовні клуби в онлайн-форматі – можливість для людей з будь-якого міста практикувати англійську у зручний час не виходячи з дому. Формат зустрічі, час і тему для обговорення можна обрати заздалегідь. Як правило, в одній зустрічі бере участь невелика кількість людей, щоб кожен встиг висловити свою думку і відпрацювати отримані знання. Вашими співрозмовниками будуть люди з таким же рівнем знання мови. Формат вільної бесіди допоможе відточити навички усного мовлення та аудіювання.

Як правило, курси англійської мови публікують актуальний розклад зустрічей на сайті, в особистому кабінеті студента або в соціальних мережах. Студент сам може обирати тематичний урок, викладача і зручний час. Зустрічі можуть вести як іноземні, так і україномовні викладачі – обирайте комфортний для вас варіант з урахуванням вашого рівня знання іноземної.

Курси англійської мови: розмовні клуби та інші заходи - 3

Розмовні клуби онлайн від курсів англійської мови допомагають поліпшити знання та поспілкуватися з одногрупниками в неформальній обстановці

Крім розмовних клубів, школи іноземної пропонують тематичні онлайн-зустрічі, в яких можуть брати участь не тільки студенти, а й усі охочі з відповідним рівнем англійської. Такі зустрічі можна знайти на сайті або в соціальних мережах курсів англійської. Вони можуть бути платними і безкоштовними. Наприклад, школа для дітей Green Country проводить безкоштовні мітапи для поліпшення знань граматики і лексики, а курси Green Forest – безкоштовні онлайн-лекції на різні теми.

Популярні формати онлайн-зустрічей:

1. Вебінари

На такому уроці ви можете пропрацювати з викладачем певну тему, дізнатися лайфхаки з вивчення мови, закріпити вивчений матеріал на практиці, отримати додаткові матеріали. Як правило, записи минулих вебінарів можна знайти в архіві на сторінці школи або на YouTube.

2. Meetup online

Це неформальні networking зустрічі, де цікаві люди з різних куточків України та світу знайомляться, спілкуються англійською і обмінюються контактами.

3. Тематичні вечірки

У сучасних умовах такий формат зустрічей одночасно допоможе потренувати англійську в неформальній обстановці і трохи розважитися.

Розмовні клуби і тематичні зустрічі – ефективне доповнення до навчального процесу на курсах англійської. Незалежно від вашого рівня володіння мовою регулярно практикуйте англійську на таких офлайн- або онлайн-заходах, щоб удосконалювати свою вимову і сприйняття іноземної мови на слух, а також розширити словниковий запас.

Юліана Віхневич


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?