Найкращі курси англійської в Києві: критерії вибору

Тільки в Києві можна знайти сотні різних курсів, що пропонують всілякі методики, форми і час навчання. Не розгубитися у всіх пропозиціях практично неможливо. Обрати найкращі курси англійської в Києві – той ще квест. У цій статті ми розберемо, які бувають курси англійської в Києві і на що варто звертати увагу під час їх вибору в першу чергу, щоб знайти дійсно найкращі.

Зміст

1. Обираємо найкращі курси англійської в Києві: з чого почати

2. Найкращі курси англійської з нуля в Києві

2.1. Розмовна англійська

2.2. Найкращі курси ділової англійської

2.3. Інтенсивні курси англійської мови

3. На що звернути увагу під час вибору мовної школи в Києві

3.1. Ціна занять на курсах в Києві

3.2. Рейтинги та відгуки

3.3. Методика викладання

3.4. Кваліфікація педагогів

3.5. Пробне заняття або день відкритих дверей

3.6. Кількість людей у групі

3.7. Програма та форма занять на найкращих курсах англійської

3.8. Де проходять заняття в Києві

Обираємо найкращі курси англійської в Києві: з чого почати

Перш ніж перейти до вибору найкращих мовних курсів в Києві, поставте собі декілька запитань, щоб точно визначити критерії пошуку.

Найкращі курси англійської в Києві: критерії вибору

У Києві найкращі курси англійської обрати важко через їх кількість

  • Навіщо мені англійська мова?

Це одне з головних питань, від якого залежить не тільки ваш вибір, але й результат навчання. Можливо, вам потрібно підготуватися до переїзду до іншої країни, вступити до закордонного університету або ж просто розширити словниковий запас для подорожей і спілкування з іноземцями. Знайти за відгуками і рейтингом найкращі курси англійської в Києві буде простіше, коли у вас буде чітка відповідь на це питання.

  • Який у мене рівень володіння мовою?

Важливий момент не тільки для розуміння того, з якої крапки почати навчання, але і для вибору самого курсу і викладача. Можливо, вам потрібен тільки розмовний курс, щоб подолати мовний бар'єр, а запасу граматики у вас достатньо. Або ж вам потрібно починати з азів – і для цього не варто обирати інтенсивний курс або курс з носієм мови, який не зможе вам пояснити всі нюанси.

Визначити свій рівень можна як онлайн на різних сайтах, так і безпосередньо в мовній школі. У них проводять безкоштовне тестування, співбесіду та пропонують обрати курс залежно від ваших потреб і вже наявних знань.

Чим чіткіше ви для себе сформуєте відповіді на ці запитання, тим швидше зможете обрати курси, які вам підходять.

Найкращі курси англійської з нуля в Києві

Раніше не всі в школі вчили англійську мову. Таким людям потрібно вчити англійську з початкового рівня, щоб закласти базу для подальшого вдосконалення мови. Навіть коли є невелика основа зі школи, але ви відчуваєте багато прогалин, пройдіть курс з самого початку. В такому випадку підійде інтенсив, щоб відновити забуті знання і швидко заповнити «білі плями» в знаннях. Для тих же, хто зовсім не вчив мову, краще не починати з інтенсиву, оберіть стандартний курс, щоб не перевантажувати себе і краще засвоїти матеріал.

Розмовна англійська

Якщо ви вже непогано знаєте граматику і хочете підтягнути розмовний рівень – цей варіант буде найкращим. Курси англійської в Києві часто пропонують відвідувати розмовні клуби або ж записатися на спеціальний розмовний курс. Такі заняття більше схожі на клуби за інтересами. Ви знайомитеся з новими людьми і обговорюєте цікаві теми, на які потім спокійно будете говорити поза класом. Розмовні клуби і курси в Києві також відвідують люди, які володіють на високому рівні англійською мовою, щоб підтримувати свої знання.

Найкращі курси ділової англійської в Києві

Стереотип про те, що ділова англійська потрібна тільки бізнесменам, давно в минулому. Зараз майже в кожній професійній галузі вимагають знання іноземної мови. Тим, кому доводиться перекладати тексти, спілкуватися з міжнародними партнерами або вести переписку з клієнтами, важливо не просто мати загальні знання, а й розуміти специфіку ділового спілкування. Часто на такі заняття йдуть люди, які вже мають базу, але потребують саме опрацювання різних ситуацій: як вести телефонні переговори, бізнес-зустрічі, ділове листування.

При виборі школи в Києві найкращими курсами англійської будуть для вас ті, які будуть враховувати специфіку саме вашої роботи. Можливо, ви шукаєте заняття для медиків, бортпровідників або фінансистів. Поцікавтеся у менеджера школи, чи набирають вони групу саме вашого напряму. Тоді в короткі терміни ви зможете досягти максимального ефекту. Школи англійської в Києві часто набирають групи за конкретними спеціальностями.

Найкращі курси англійської в Києві: критерії вибору - 2

Обираючи в Києві найкращі курси англійської, зверніть увагу на специфіку

Інтенсивні курси англійської мови

Такий варіант занять з англійської обирають люди, яким в дуже короткі строки потрібно підтягнути знання. Перед важливою співбесідою, поїздкою або складанням іспитів такий курс прекрасно вам підійде. Але враховуйте свій ритм життя і зайнятості, щоб не витратити даремно гроші. Ритм життя столиці не завжди дозволяє вам вписати в свій розклад щоденні заняття по кілька годин з викладачем, а ще потрібно буде знайти час для підготовки домашніх завдань. Для студентів на канікулах такі курси – найкращий варіант підтягнути рівень знань, а ось офісним співробітникам, швидше за все, доведеться взяти відпустку.

На що звернути увагу під час вибору мовної школи в Києві

Щоб не змарнувати час і гроші, оберіть дійсно найкращі курси англійської в Києві для себе, з огляду на кілька чинників.

Ціна занять

Ціна – один з чинників, на який потрібно звертати увагу не тільки для підрахунку свого бюджету, але щоб зрозуміти якість послуг. Врахуйте, що дуже бюджетні варіанти, коли обіцяють за короткий час і невеликі гроші створити диво, всього лише рекламний трюк. Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Викладачі, які постійно вкладають гроші в свій розвиток, і школи, які дорожать своїм іміджем, не будуть економити на якості. Оцініть середню вартість занять і оберіть ту школу, яка вам підійде. Звичайно, дуже дорогі курси також не завжди можуть себе виправдати. Тому на допомогу прийдуть й інші фактори вибору.

Рейтинги та відгуки

Під час вибору найкращої школи іноземних мов у Києві варто звернути увагу на рейтинг та відгуки про неї. Можливо, ваші знайомі вже вчилися там. Попросіть їх розповісти про враження і результати. Порівняйте рейтинги в соціальних мережах. Можете навіть звернутися до людей, які писали відгуки. Швидше за все, вони не відмовляться поділитися своїми враженнями.

Методика викладання

У Києві серед безлічі мовних шкіл можна підібрати методику на будь-який смак. Поцікавтеся у адміністрації, як проходять уроки. Чи є домашні завдання, онлайн-платформи для навчання і за якими книгами і матеріалами проходять заняття. Існують курси, які використовують класичний підхід, як у школі, де на уроках розбирають нову тему і практикують її, а вдома ви все закріплюєте, роблячи домашнє завдання. У деяких школах навпаки – вдома ви знайомитеся з новим матеріалом, а на уроці вже практикуєте і розбираєте складні моменти. Різні альтернативні школи пропонують зовсім відмовитися від підручників і домашніх завдань. Те, наскільки ефективна буде та чи інша методика, можете вирішити для себе ви самі.

Найкращі курси англійської в Києві: критерії вибору - 3

У Києві найкращі курси англійської обирати потрібно з кількох сотень

Кваліфікація педагогів

Не бійтеся ставити запитання про викладачів. Запитайте, що вони за люди, чим цікавляться, а головне – яка в них освіта і досвід роботи. Важливо, щоб людина, яка буде вас вчити іноземної, постійно вдосконалювалася. Одного диплома про закінчення університету буде недостатньо. Бажано, щоб викладач постійно проходив курси підвищення кваліфікації і отримував міжнародні сертифікати. Плюсом буде, якщо викладач проходив практику або навчався за кордоном.

Вам можуть запропонувати відвідувати заняття з носієм мови. Але не кожен носій може бути хорошим викладачем. Запитайте також про його сертифіки як педагога і як він зможе пояснити важкий матеріал.

Читаючи відгуки про мовну школу, також звертайте увагу на відгуки про конкретних викладачів. Вони допоможуть з вибором найкращих у Києві.

Пробне заняття або день відкритих дверей

Школи іноземних мов з хорошим рейтингом і відгуками дають можливість відвідування безкоштовного заняття. Так можна точно зрозуміти, чи підходить вам методика школи і викладач. Ще один варіант – день відкритих дверей. В окремі дні всі зацікавлені можуть прийти на одне із занять вже сформованої групи, яка навчається. Ви зможете побувати в реальній атмосфері уроку з реальними студентами. Теж хороший варіант, щоб зорієнтуватися, чи підходить вам такий варіант.

Кількість людей у групі

Важливим фактором у вивченні іноземної мови буде наповненість групи. Викладач повинен встигнути приділити час усім студентам і відповісти на всі запитання. Коли група 20+ людей, у викладача просто фізично не буде часу щоуроку звертати увагу на кожного студента. Звичайно, такі курси можуть вирізнятися низькою вартістю, але і ефект буде від них мінімальним. Оптимальна кількість студентів – до 10 осіб. Тоді ви зможете працювати в міні-групах і парах, подолати мовний бар'єр, вчитися розуміти різний темп мовлення і вимову, а викладач приділить кожному студенту увагу, допоможе з важким матеріалом і поставить правильну вимову.

Найкращі курси англійської в Києві: критерії вибору - 4

У Києві найкращі курси англійської мають відповідати декільком факторам

Програма та форма занять на найкращих курсах англійської

На кожен рівень є список граматичних і лексичних тем, які вивчають студенти, а також список навичок, які вони отримують. Запитайте про це у адміністрації або викладачів. Ви повинні розуміти, що програма навчання і теми будуть відповідати поставленій вами меті. Ви можете запитати, чи навчать вас вести переписку або складати есе, наскільки ви розширите словниковий запас і за якими темами.

Форма навчання також має значення. Чи мають курси власну онлайн-платформу для тренувальних занять і домашнього завдання? За яким підручником проходять заняття? Чи оснащені класи мультимедійними системами? Все це в комплексі буде відігравати важливу роль у процесі навчання.

Де проходять заняття в Києві

Не нехтуйте локацією. У вас не завжди буде бажання і можливість витрачати багато часу на дорогу туди і назад. Якщо заняття проходять в темний час доби, оцініть безпеку району. Якщо ж ви зовсім не хочете витрачати час на дорогу, оберіть онлайн-формат занять. Він стає все популярнішим, а ефект не поступається заняттям у класі.

Для охочих вчитися знайти найкращі курси англійської в Києві не складе труднощів, головне – підійти до вибору комплексно.

Олена Задворна


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?