Як краще вчити англійську мову: онлайн або офлайн

Гостра необхідність змусила більшість людей спробувати навчання і роботу онлайн. Але при цьому багато хто продовжує сумніватися, що вивчення англійської мови онлайн може конкурувати з офлайн-форматом. Може здатися, що воно підійде тільки людям з високим рівнем знання мови. 

Як краще вчити англійську: онлайн або офлайн? 

Як не дивно, але відповідь на це питання до банальності проста: обидва варіанти гарні. Тому ви точно нічого не втратите, якщо почнете вивчати англійську мову в звичайній офлайновій мовній школі. І точно зможете отримати такі ж знання, якщо почнете вчитися онлайн. Різниця полягає лише в тому, що для офлайн-навчання вам доведеться регулярно відвідувати мовну школу, але зате ви зможете особисто бачитися з викладачем та іншими студентами. Якщо вважаєте, що краще вчити мову онлайн – зможете заощадити час.

Як краще вчити англійську мову: онлайн або офлайн

Перш ніж почати вчити англійську, слід перевірити рівень знань мови 

Оскільки вчити англійську мову через онлайн-ресурси ми стали відносно недавно, наведемо ще кілька переваг такого підходу в порівнянні з офлайн-навчанням. 

1. Школа просто у вас вдома 

На відміну від офлайн-формату, вчитися онлайн простіше. Ви зможете бути вдома в затишній і спокійній атмосфері, що дозволить краще зосередитися на матеріалі, менше боятися осуду, оцінок, критики. 

2. Займайтеся з будь-якої точки світу 

Завдяки інтернету ви не пропустите жодного заняття, навіть якщо перебуватимете в іншій країні. При цьому подорожі допоможуть перевірити рівень володіння англійською мовою, онлайн-навчання – підтягнути його. 

3. Обирайте школу незалежно від міста проживання 

Досі вагаєтесь, краще вчити англійську онлайн або офлайн? Тоді врахуйте той факт, що онлайн можна вчитися навіть у тих мовних школах, які розміщені в інших містах. Також онлайн простіше знайти групу за своїм рівнем знань англійської мови. 

Як перевірити рівень володіння англійською мовою онлайн? 

Перевірити рівень знань можна за допомогою інтернету – для цього достатньо ввести в пошуковому рядку відповідний запит. Але щоб отримати дійсно компетентну оцінку, рекомендуємо проходити перевірку рівня мови в онлайн- або офлайн-школах. Практично всі школи проводять такі перевірки безкоштовно, оскільки рівень англійської студента дозволяє їм зрозуміти, до якої групи можна розподілити людину. Тест на рівень знань займає близько 20-30 хвилин разом із перевіркою навичок говоріння. 

Світлана Федорчук


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?