Мовні школи в Києві – вчимо іноземну

Школи іноземної в Києві сьогодні представлені для будь-якого гаманця і цілей. Хочете ви просто підтягнути свій рівень володіння мовою або скласти іспит для переїзду до іншої країни, Києву буде що вам запропонувати. У цій статті ми розберемося, як обрати мовну школу в Києві, а також чим можна доповнити навчання.

Зміст

1. Основні критерії вибору мовної школи в Києві

1.1. Сформулюйте мету відвідування школи англійської мови

1.2. Оберіть зручну локацію

1.3. Підберіть відповідний формат навчання: індивідуальний або груповий

1.4. Кількість студентів у групі як один із вирішальних факторів

1.5. Оцініть кваліфікацію викладача і підручники

2. Навчання в мовній школі Києва або онлайн: переваги і недоліки дистанційної моделі навчання

2.1. Переваги дистанційної моделі навчання

2.2. Недоліки дистанційної моделі навчання

3. Додаткові можливості для поліпшення англійської мови

3.1. Київські розмовні курси

3.2. Поїздка за кордон

3.3. Читання і перегляд відео англійською мовою

Основні критерії вибору мовної школи в Києві

Обрати мовну школу в Києві і залишитися задоволеним не так вже й важко. Потрібно просто витратити трохи часу на вивчення доступних варіантів і постановку особистих цілей. Крім цього, не зайвим буде заздалегідь визначитися, який формат навчання в Києві вам підходить. І в останню чергу уточніть, скільки людей буде у вашій групі. Дотримуйтеся наших рекомендацій і налаштуйтеся на результат.

Мовні школи в Києві – вчимо іноземну

Англійська точно знадобиться в подорожах

Сформулюйте мету відвідування школи англійської мови

Перш ніж обирати мовну школу в Києві, визначтеся з цілями. Наприклад, комусь потрібно просто поліпшити розмовну англійську для того, щоб можна було вільно спілкуватися за кордоном. Іншій людині потрібно скласти іспит з англійської для підтвердження рівня володіння мовою. Такі іспити потрібні для вступу або переїзду до англомовної країни. Незалежно від мети ви повинні визначити, що конкретно хочете отримати в результаті: успішно скласти іспит або говорити без затримок із носієм. Якщо ви не зовсім розумієте, яка у вас мета, і ви просто хочете знати англійську, то радимо вам подумати ретельніше. Можливо, вас можуть підвищити завдяки знанню англійської або ви придбаєте тур країною вашої мрії, де іноземна точно стане в пригоді.

Оберіть зручну локацію

Київ – велике місто, тому вибір локації школи такий важливий. Правильно підібрана локація школи дозволить вам значно заощадити час, який ви витрачаєте на дорогу. Обирайте школи, які знаходяться ближче до дому, роботи або місця навчання. Якщо ж мовна школа в Києві буде знаходитись далеко, то довга дорога може позначитися на ефективності навчання. Також під час вибору школи враховуйте ваш робочий графік, іноді краще поставити заняття у вихідний день, ніж їхати до школи після важкого робочого дня. Для навчання важливо, щоб під час заняття людина була зосереджена на англійській.

Підберіть відповідний формат навчання: індивідуальний або груповий

Більшість мовних шкіл у Києві пропонує як індивідуальний, так і груповий формат навчання. Вибір у цій ситуації залежить від кількох факторів. Перш за все, це ваша мета навчання. Якщо вам потрібно підготуватися до важливого іспиту або співбесіди, то в краще буде індивідуальний формат навчання або навчання в невеликих групах до 2-3 осіб. Це дозволить викладачеві зосередитися на вас і працювати продуктивніше. Якщо мета навчання – підняти рівень або поліпшити розмовну англійську, то групові заняття принесуть більше користі. У групі зручніше займатися практикою мови або влаштовувати розмовні клуби.

Кількість студентів у групі як один із вирішальних факторів

Якщо ви обрали груповий тип занять, то врахуйте, що чим більше учнів, тим менше уваги вам буде приділяти викладач. Хороші мовні школи в Києві намагаються не збирати занадто великі групи, щоб не розсіювати увагу викладача. Оптимальна кількість студентів у групі – до 12 людей. У такій групі викладачеві буде досить комфортно, а вам буде з ким попрактикуватися в розмовній мові. Якщо ви відчуваєте, що в невеликій групі з кількох людей вам не приділяють належної уваги, то має сенс поговорити про це з викладачем або менеджером школи.

Оцініть кваліфікацію викладача і підручники

Вибір викладача і оцінка матеріалу мовної школи в Києві так само важливі, як вибір локації або формату навчання. Від кваліфікації викладача безпосередньо залежить успіх вашого навчання, адже саме він буде вам пояснювати правила і тонкощі мови, відповідати на ваші запитання, а також проводити заняття. Ще одним важливим моментом є ознайомлення з підручниками та методичними матеріалами школи. З'ясуйте заздалегідь, що вам потрібно вивчити і чи покривають такі підручники вашу потребу в знаннях, це допоможе уникнути майбутніх розчарувань і досягти поставлених перед собою цілей.

Навчання в мовній школі Києва або онлайн: переваги і недоліки дистанційної моделі навчання

Сучасні мовні школи в Києві пропонують на вибір не тільки стандартний формат навчання, а й навчання онлайн. Такий спосіб набуває все більшої популярності, але давайте розберемося, чи підійде він кожному.

Мовні школи в Києві – вчимо іноземну - 2

На дистанційному навчанні ви зможете вчитися в будь-якій бажаній школі

Переваги дистанційної моделі навчання

  1. Немає потреби кудись їхати, можна займатися там, де вам комфортно. У сучасному міському ритмі це дуже вагома перевага. Ви можете займатися як вдома, так і в офісі або коворкінгу. Таке рішення підійде для тих, хто некомфортно почувається в офісах київських шкіл або не має можливості чи бажання туди їздити.

  2. Зручні платформи для навчання. Дистанційне навчання передбачає наявність спеціальної платформи для занять. Це означає, що всі матеріали, тести і тренажери для відпрацювання граматики і лексики будуть в доступі 24/7, ви можете без проблем зв'язатися з викладачем, поставити йому запитання або попередити про змінені плани. До того ж вам немає необхідності носити з собою підручники або зошити, адже все можна виконати онлайн.

  3. Гнучкість програми. Завдяки дистанційному навчанню в мовних школах в Києві можна дуже легко підлаштовувати програму для поставлених цілей. У межах платформи для занять ви разом з викладачем можете обрати пріоритетні напрями, сфокусуватися на конкретній темі.

Недоліки дистанційної моделі навчання

  • Відсутність особистого контакту

Для деяких учнів надзвичайно важливо мати особистий контакт з викладачем. Для таких людей простіше спілкуватися з людиною при особистій зустрічі. Також їм простіше сприймати матеріал і ставити свої запитання за умови особистої взаємодії.

  • Залежність від техніки

Одним із недоліків дистанційного навчання в Києві є те, що ви залежите від техніки та інтернету. Для навчання необхідно забезпечити швидке і стабільне з'єднання. У разі форс-мажорів з інтернетом або комп'ютером відвідати заняття буде просто неможливо.

  • Необхідність самодисципліни

Дистанційне навчання хороше тим, що за вами ніхто не стежить і ви можете займатися так, як вам зручно. Однак це водночас і недолік, оскільки вам потрібно володіти певною часткою самодисципліни і хорошою мотивацією. Онлайн-навчання в київській школі дає багато можливостей для економії часу, але і вимагає зосередженості на процесі, якщо ви хочете досягти поставлених цілей.

Додаткові можливості для поліпшення англійської мови

Крім навчання в мовних школах в Києві, є безліч інших способів поліпшення англійської. У столиці ви можете знайти чимало розмовних клубів, туристичних агентств, які пропонують поїздки за кордон для вивчення мови. Такі активності допоможуть вам зробити свою англійську набагато кращою, дізнатися нову лексику і розвинути розмовну мову.

Мовні школи в Києві – вчимо іноземну - 3

Важливо не зупинятися на досягнутому і використовувати можливості для вивчення мови

Київські розмовні курси

У Києві дуже багато мовних курсів, і більшість з них влаштовує розмовні клуби. Для студентів шкіл вони зазвичай безкоштовні. Ви зможете знайти цікавих співрозмовників і поговорити на різні теми. Такі зустрічі дозволять урізноманітнити словниковий запас і впоратися зі страхом говоріння, який є у багатьох початківців.

Поїздка за кордон

Поїздка за кордон – це один з найкращих методів для практики мови, крім мовних шкіл. Київські турагентства можуть вам запропонувати поїздку до будь-якої країни світу, тому ви можете самі обирати, що вам більше подобається. Також зараз є можливість підібрати поїздку з метою вивчення мови. Тобто ви їдете не просто помандрувати, а й вчити мову. На вас там чекає відвідування мовної школи і проживання в сім'ї носіїв мови. Все це допоможе вам значно прокачати свій рівень володіння англійською.

Читання і перегляд відео англійською мовою

Найбільш простим, але не менш ефективним методом навчання іноземної мови є читання книг, блогів, новин і перегляд відео англійською. Це не тільки розширює словниковий запас, а й покращує розуміння усного мовлення у випадку з відео. Гарним доповненням для мовних шкіл у Києві є відео спікерів TED. Наприклад, ось тут розповідається про те, як підготувати гарну промову. Така практика не просто розвиває розуміння мови, а й допоможе опанувати інші корисні навички.

Дмитро Журавльов


Статті та огляди
Як швидко вивчити англійську, навчаючись самостійно або на курсах

Розглядаємо способи, як швидко вивчити англійську: що сповільнює та прискорює цей процес.

Самостійне вивчення англійської на EdTech платформі Booyya

Ми розповімо вам про справжню знахідку – онлайн-маркет курсів англійської за вашими інтересами Booyya.

Курси іноземних мов і критерії їх вибору

Яких послуг вам варто очікувати від курсів іноземних мов і як їх легко обрати?

Англійська для подорожей – лексика та поради з вивчення

Важливо зосередитися на меті, розробити план регулярних занять і визначити пріоритетні теми

Як обрати курси іноземної мови – покрокові рекомендації

Питання, як обрати курси іноземної мови, досить актуальне. Як підібрати оптимальний варіант серед розмаїття пропозицій?